profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs EEDC čempiona sezonu noslēdz ar otro vietu, vicečempions Elksnis

Artūrs Virbulis 06.10.2014 - 18:42 Blušs EEDC čempiona sezonu noslēdz ar otro vietu, vicečempions Elksnis
EEDC čempions Kristaps Blušs. Foto: lac.foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Brno, Čehijā, ar sesto posmu noslēdzās Austrumeiropas drifta čempionāts (EEDC). Lai arī polis Bartošs Stolarskis finālā pieveica Kristapu Blušu, latviešu pilots jau vienu posmu pirms sezonas beigām sev bija nodrošinājis čempiona titulu.

Bez čempiona Bluša no Latvijas uz Čehiju bija devušies arī Gvido Elksnis, Ivo Cīrulis, Gatis Babris un Vents Pečaks. Īpaši atbildīgas šīs sacensības bija Elksnim un Cīrulim, jo Elksnim bija mērķis nosargāt savu kopvērtējuma otro vietu, savukārt Cīrulis gribēja sezonu noslēgt pirmajā trijniekā.


EEDC Čehijas posma dalībnieku parāde. Foto: EEDC

Kvalifikācijā latviešu braucējiem veicās labi, jo četri no pieciem latviešiem kvalifikāciju 29 braucēju konkurencē noslēdza pirmajā desmitniekā. Augstākais rezultāts - otrā vieta - Blušam, Babrim un Cīrulim sestā un attiecīgi septītā pozīcija, savukārt Pečaks savā pirmajā kvalifikācijā ar jauno Nissan 350Z drifta auto devītais. Atzīstams rezultāts arī Elksnim, kurš pēc kvalifikācijas ierindojās 12. vietā.

Izslēgšanas braucienos gan nāca pirmie zaudējumi, jo no tālākās cīņas TOP bija spiesti izstāties trīs latviešu drifteri. Pečaks piekāpās poļu zvaigznes Pāvela Trelas priekšā, Elksnim zaudējums pret poli Marcinu Vithenu, tāpat arī Babrim izstāšanās pret vēl vienu poli - Vojcihu Godzieviču. Labāk latviešiem veicās pret čehu un vācu pilotiem, jo Blušs tika galā ar čehu Mihalu Reihertu, bet Cīrulim uzvara pār Maksu Heidrihu.


Trela pret uzvarētāju Stolarski TOP 8 kārtā. Foto: EEDC

Tādējādi TOP 8 kārtā iekļuva divi latvieši, kuriem gan uzreiz bija lemts satikties. Tandēmā starp čempionu Blušu un Cīruli pārāks Blušs. Tā kā Trela arī bija iekļuvis labāko astotniekā, kur gan piekāpās tautieša Stolarska priekšā, viņam attiecīgi trešā vieta kopvērtējumā, bet Cīrulis EEDC 2014. gada sezonu noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Arī pusfinālā Blušs un Stolarskis katrs tika galā ar pretī nākošajiem konkurentiem, kas nozīmēja, ka finālā redzējām Drift Allstars Rīgas posma fināla atkārtojumu. Ja Rīgā triumfēja Blušs, tad šoreiz Stolarskis revanšējās un izcīnīja uzvaru noslēdzošajā Austrumeiropas drifta čempionāta posmā.

Austrumeiropas drifta čempionāta 6. posma rezultāti:
1. Bartošs Stolarskis, Polija, Nissan 200SX (S14)
2. Kristaps Blušs, Latvija, BMW 3. sērija (E46)
3. Matias Vaneks, Čehija, BMW 3. sērija (E30)

Austrumeiropas drifta čempionāta sezonas kopvērtējums:
1. Kristaps Blušs, Latvija, BMW 3. sērija (E46)
2. Gvido Elksnis, Latvija, BMW 3. sērija (E36)
3. Pāvels Trela, Polija, Opel GT
4. Ivo Cīrulis, Latvija, BMW M3 (E46)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png