profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trillera cienīgā cīņā ar aizlienētu auto par Latvijas drifta čempionu kļūst Ulass (VIDEO)

Artūrs Virbulis 20.09.2014 - 23:52 Trillera cienīgā cīņā ar aizlienētu auto par Latvijas drifta čempionu kļūst Ulass (VIDEO)
Čempions Ulass startēja ar Kleinberga auto. Foto: MG Foto

Sestdien, 20. septembrī, Biķernieku trasē norisinājās vērienīgais Latvijas drifta sezonas noslēgums, kura ietvaros tika aizvadīti Latvijas drifta kausa sestais un Latvijas drifta čempionāta septītais posms. Dienas lielākais uzvarētājs bija Ēriks Ulass, kurš triumfēja ne vien noslēdzošajā čempionāta posmā, bet arī izcīnīja Latvijas drifta čempiona titulu.

Sacīkstēm šoreiz bija pieteicis rekordliels dalībnieku skaits - drifta kausa Street ieskaitē startēja 26 braucēji, ProAm bija pieteikušies 56 piloti, savukārt PRO klasē piedalījās 10 sportisti. Latvijas drifta kausa Street ieskaites kvalifikācijā pirmo trijnieku veidoja Harijs Dankens, Kārlis Priedītis un Ervīns Matisons. Tā kā šajā klasē finālbraucieniem kvalificējās 16 labākie, pēc kvalifikācijas vēl nebija izlemts kopvērtējuma liktenis, jo Dainim Akmentiņam (Happy Drift Friends) bija jāiekļūst vismaz labāko astotniekā, lai nosargātu līdera godu.


Street kopvērtējuma uzvarētājs Dainis Akmentiņš. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tas viņam TOP 16 braucienā pret Matīsu Krēsliņu viņam izdevās, līdz ar to pēc šīs uzvaras Akmentiņš varēja atviegloti nopūsties un nākamos dueļos startēt bez lieka stresa. Lai arī kopvērtējums jau bija sadalīts, Akmentiņš ar sezonas otrās vietas ieguvēju Priedīti tikās finālā, kur aizvadīja savā ziņā principiālu cīņu. Šajā finālā labāks izrādījās Priedītis, kuram uzvara posmā, tomēr arī Akmentiņš uz pjedestāla neskuma, nosvinot savu Latvijas drifta kausa Street klases titulu. Trešais posmā Ervīns Matisons, kurš cīņā par trešo vietu pārspēja Pēteri Burvi.

ProAm klases kvalifikācijā pēc kvalifikācijas pirmais trijnieks bija sekojošs - Aleksandrs Murajs (Happy Drift Friends), Edgars Karlsons (Degviela Drift) un Jevgēnijs Sapuns. Zīmīgi, ka titula pretendenti - Reinis Frīdbergs (Happy Drift Friends) un Guntars Laizāns (Ghetto Drift Team) - šoreiz kvalificējās salīdzinoši zemu - Frīdbergam 12. rezultāts, savukārt Laizāns pēc kvalifikācijas desmitais. Šī cīņa gan izšķīrās samērā ātri, jo Laizāns izkrita jau TOP 32 kārtā, piedzīvojot rūgtu zaudējumu pret lietuvieti Benediktu Čirbu.


ProAm kopvērtējuma uzvarētājs Reinis Frīdbergs. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tikmēr Frīdbergs spēja iekļūt TOP 16 kārtā, kas nozīmēja jau garantētu uzvaru kopvērtējumā. Viņš gan pie tā neapstājās un aizcīnījās līdz pusfinālam, kur viņam pretī stājās Valters Kleinbergs (Degviela Drift). Šis duelis izrādījās ļoti līdzīgs, tādēļ uzvarētājs tika noteikts tikai pārbrauciena, kurā labāku sniegumu parādīja Kleinbergs. Otrajā pusfinālā starp Alvi Bulu (Degviela Drift) un Arni Namnieku pārāks bija un finālā iekļuva Namnieks.

Cīņā par trešo vietu attiecīgi devās Frīdbergs un Buls, un šajā reizē gan savu pieredzi tandēmu braucienos izspēlēja Frīdbergs, savu titula sezonu ProAm klasē noslēdzot ar trešo vietu. Fināla cīņā uzvaru pār Kleinbergu izcīnīja Namnieks, kurš attiecīgi kopvērtējumā sezonu noslēdza kā otrais. Zīmīgi, ka Namnieks savu auto pirms šī posma jau bija pārdevis, tādēļ viņš no sava auto atvadījās godam.


ProAm pēdējā posma uzvarētājs Arnis Namnieks. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Liela intriga bija arī PRO klasē, jo uz spēles bija ne mazāks, ne lielāks tituls kā Latvijas drifta čempions. Trillera cienīgi notikumi sākās jau piektdienas vakarā, kad Ērika Ulasa ilggadējam BMW automobilim salūza dzinējs. Līdz sacensību dienai to reanimēt nebija vairs iespējams, tādēļ jelgavniekam talkā nāca „Degviela Drift" ProAm klases pilots Valters Kleinbergs, kurš uz PRO braucieniem aizlienēja savu auto Ulasam. Kā vēl viens variants tika apsvērts ProAm braucēja Artūra Mihailova auto, tomēr tas braukšanas ziņā bija pārāk atšķirīgs no Ulasa ierastā auto.

Kvalifikācijā uz starta izgāja deviņi no desmit braucējiem, jo Kristapa Bluša auto piemeklēja tehniskas problēmas. Tā kā igauņu braucējs Kristjans Salmre visos trīs braucienos ieguva 0 punktus, palika astoņi braucēji, kuri attiecīgi arī iekļuva finālbraucienos. Labākais kvalifikācijā Ivo Cīrulis, otrais Kristaps Sapals, trešais Edmunds Ērglis, savukārt Ulasam ceturtais rezultāts. Līdz ar to pēc kvalifikācijas Cīrulis savu deficītu līdz Ulasam bija samazinājis no 37 punktiem uz 31 punktu.


Latvijas drifta vicečempions Ivo Cīrulis. Foto: Agita Zariņa

Pirmajā TOP 8 tandēmā uzvaru pret igauni Mikelu Tultu sev nodrošināja Cīrulis, tomēr nākamajā braucienā viņam bija jātiekas ar Ulasa un Raivja Graudiņa (Happy Drift Friends) pāra uzvarētāju. Jāatceras, ka Ulass un Graudiņš pēdējos gados ir bijuši sīvākie konkurenti Latvijas drifta kausa ProAm klasē, tāpat viņi arī šosezon jau tikušies vairakkārt. Un šis duelis nelika vilties, jo bija nepieciešami divi pārbraucieni, lai noteiktu uzvarētāju, un šoreiz tas bija titula pretendents Ulass.

Daudzi, to starpā arī paši braucēji, domāja, ka ar Ulass ar iekļūšanu pusfinālā jau sev ir nodrošinājis čempiona titulu, tomēr tā viss vēl nebija. Gadījumā, ja Cīrulis būtu uzvarējis Ulasu un pēc tam sacīkstes, un Ulass būtu finišējis kā ceturtais, abiem pilotiem būtu bijis vienāds punktu skaits. Šajā gadījumā par labu Cīrulim būtu nostrādājusi viena uzvara sezonā vairāk, tomēr līdz tam tas nenonāca. Šo pusfinālu sev par labu izšķīra Ulass, attiecīgi iekļūstot finālā un izcīnot Latvijas drifta čempiona titulu.


Latvijas drifta čempionāta sezonas līderi - Ulass un Cīrulis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Otrajā pusfinālā cīņā starp Kristapu Sapalu (Happy Drift Friends) un Edmundu Ērgli stabilāku sniegumu parādīja Sapals, tādējādi izcīnot sev vietu finālā. Cīņā par trešo vietu devās Cīrulis un Ērglis, un šajā duelī, kurš jau tika aizvadīts pilnīgā tumsā, labāk nobrauca Cīrulis, sezonu noslēdzot ar trešo vietu posmā un savu nu jau ceturto Latvijas drifta vicečempiona titulu. Neliels mierinājums gan Cīrulim noteikti bija 500 eiro skatītāju favorīta naudas balva, kuru pēc uz vietas esošo skatītāju balsojuma piešķir kompānija „STP".

Fināla cīņa starp Sapalu un Ulasu izšķīrās otrajā braucienā, kad Sapals, braucot no aizmugures, sagriezās. Līdz ar to Ulass savu čempiona sezonu noslēdza perfekti, izcīnot uzvaru arī čempionāta pēdējā posmā. Jāatzīmē, ka trešais Latvijas čempionāta kopvērtējumā šosezon Edmunds Ērglis.

Finālbraucienu video un uzvarētāju komentāri:


Latvijas drifta kausa 6. posma rezultāti:
Street
1. Kārlis Priedītis, BMW 3. sērija (E30)
2. Dainis Akmentiņš, BMW 328 (E30)
3. Ervīns Matisons, BMW 328 (E36)

ProAm
1. Arnis Namnieks, BMW 344 (E30)
2. Valters Kleinbergs, BMW 344K (E36)
3. Reinis Frīdbergs, BMW 340 (E30)

Latvijas drifta čempionāta 7. posma rezultāti:
1. Ēriks Ulass, BMW 344K (E36)
2. Kristaps Sapals, BMW 344K (E30)
3. Ivo Cīrulis, BMW M3 (E46)
Komentāri
Ruda 21.09.2014 10:46
Drifta tiesāšana nav objektīva, jo tiesneši čomojas ar braucējiem, kuriem par labu arī tiesā..
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png