profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avāriju un tumsas dēļ pārtrauc EEDC Polijas kalnu posmu, par čempionu kļūst Blušs

Artūrs Virbulis 16.09.2014 - 18:10 Avāriju un tumsas dēļ pārtrauc EEDC Polijas kalnu posmu, par čempionu kļūst Blušs
Kristaps Blušs. Foto: lac.foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Karpačā, Polijā, norisinājās Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) piektais un priekšpēdējais posms. Unikālās, šaurajās kalnu ieliņās notikušās sacensības gan tumsas dēļ pirms TOP 8 kārtas tika pārtrauktas, tomēr uzvarētāji tika noteikti un kopvērtējuma punkti piešķirti.

No Latvijas uz EEDC piekto un Drift Masters GP trešo posmu bija devušies četri piloti - EEDC līderi Kristaps Blušs, Gvido Elksnis un Ivo Cīrulis, kā arī Edmunds Ērglis. Sestdienā notikušā kvalifikācija gan līderu trijniekam nebija veiksmīga, jo Blušs, Elksnis un Cīrulis nespēja kvalificēties TOP 16 finālbraucieniem.


Edmunds Ērglis. Foto: lac.foto

Tādējādi kā vienīgais latvietis svētdienas fināliem kvalificējās Edmunds Ērglis, 24 braucēju konkurencē ieņemot 16. vietu. Jāatzīmē gan, ka šajā posmā kvalifikācija noritēja citādāk nekā ierasts - tā vietā, lai vērtētu tikai labāko braucienu, tiesneši rezultātu noteikšanā ņēma vērā divus labākos no trīs braucieniem. Augstākais rezultāts šoreiz polim Davidam Karkosikam, kurš gan šogad, gan pagājušogad izcīnījis Drift Allstars seriāla bronzas medaļu.

Svētdienas TOP 16 cīņās notika vairākas avārijas, kas pamatīgi kavēja sacensību norisi, tādēļ pirms TOP 8 kārtas tika pieņemts lēmums sacensības pārtraukt. Labāko astotniekā pēc pretinieka Karkosika spēcīgas avārijas iekļuva arī Ērglis, tomēr kvalifikācijā iegūtā 16. vietā liedza viņam kāpt uz goda pjedestāla. Līdz ar to uzvarētāju trijnieks, kurš tika noteikts pēc TOP 8 iekļuvušo braucēju kvalifikācijas, izskatījās sekojošs - pirmais Marcins Mospineks, otrais Arturs Opiela, bet trešais Pjotrs Viečeks.


Gvido Elksnis. Foto: lac.foto

Interesanti, ka pēc šī posma ir izšķīrusies arī Austrumeiropas drifta titula cīņa starp Kristapu Blušu un Gvido Elksni. Tā kā EEDC nolikumā minēts, ka kopvērtējumā tiks vērtēti četri labākie no sešiem posmiem, tad jau priekšlaicīgi par 2014. gada Austrumeiropas drifta čempionu kļuvis Kristaps Blušs. Pat ja Blušs nestartētu un Elksnis uzvarētu gan kvalifikāciju, gan sacensības, ar to būtu par maz, lai nokļūtu kopvērtējuma pirmajā vietā.

Spraigas cīņas pēdējā posmā, kas 5. oktobrī norisināsies slavenajā Brno trasē, Čehijā, solās būt par atlikušajām kopvērtējuma medaļām, t.i. sudrabu un bronzu. Uz tām pirms pēdējā posma pretendē četri piloti - Elksnis, Cīrulis, lietuvietis Mantas Kulvinskas un polis Pāvels Trela. Tuvākajās dienās piedāvāsim visu četru Polijā startējušo latviešu pilotu komentārus, kuros viņi stāstīs gan par bīstamo kalnu trasi, gan arī komentēs esošo kopvērtējuma situāciju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png