profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas drifta čempions sajūsmā par Rīgu un ātro Biķernieku trasi

Artūrs Virbulis 02.08.2014 - 01:15 Eiropas drifta čempions sajūsmā par Rīgu un ātro Biķernieku trasi
Džeimss Dīns. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Jau šodien Biķernieku trasē norisināsies Drift Allstars seriāla ceturtais posms, kurš vakar tika ieskandināts ar tradicionālajiem brīvajiem treniņiem. Atšķirībā no pagājušo gadu lielo sacensību treniņiem šoreiz sportisti iztika bez lielām avārijām, tā vietā rādot skatāmu un ar katru braucienu aizvien labāku sniegumu.

Tā kā treniņi notika no vieniem dienā līdz septiņiem vakarā, tad braucēji varēja izbraukāties līdz sirds patikai. Vieni trenējās visu dienu, otrie trasē vairāk bija manāmi treniņa sākumā, savukārt trešie kā, piemēram, Elvijs Ķezis Biķerniekos ieradās uz treniņa beigām.


Elvijs Ķezis. Foto: Olafs Ezertēvs

Ķezim gan ātrāk atbraukt liedza tehnika, jo ceturtdienas treniņā tika salauzts kardāns un šī defekta novēršana prasīja zināmu laiku. Lai arī braucieni tika aizvadīti maz, tas neliedza Elvijam rādīt vienus no iespaidīgākajiem sniegumiem trasē, it sevišķi tandēmos esot sekojošā lomā.

Ilgi gaidīts un beidzot sagaidīts tika „Concept Auto" pilots Ingemārs Jēkabsons, kurš svinēja debiju pie sava jaunā 6. sērijas (E63) BMW stūres. Pirmajā braucienā gan trases beigās sanāca izlidot no trases, tomēr, par laimi, lieli bojājumi netika gūti. Tālākajos braucienos Ingemārs centās aprast ar savu tikko uzbūvēto spēkratu, tomēr pēc treniņa viņš atzina, ka salīdzinājumā ar veco sesto sēriju jaunais esot nesalīdzināmi labāks un, protams, jaudīgāks.


Ingemāra Jēkabsona jaunais auto priekšplānā. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Latviešu galvenie favorīti trasē šodien bija manāmi salīdzinoši maz, jo Ivo Cīrulis ieradās uz dienas otro pusi, Gvido Elksnis darba dēļ vispār nebija trasē, savukārt Kristaps Blušs aizvadīja vien pāris braucienus. Nedaudz čaklāks bija Jānis Eglīte, kurš ar savu jauno 3. sērijas (E46) BMW aizvadīja pirmo īsto treniņu klasiskajā Biķernieku konfigurācijā.

„Pagaidām izskatās, ka viss ir ok. Cerēsim, ka viss būs kārtībā, viss izturēs. Eju uz pilnu klapi un jūtos lieliski trasē. Salīdzinājumā ar veco mašīnu ir nedaudz jāpierod, ka tās riepas ir platākas un arī ātrums lielāks - viss ir lielāks, agresīvāks un ātrāks. Bet ir labi, ir forši braukt ar to mašīnu. Mērķis? Jāiet uz pirmo pleķi, nav variantu. Darīsim visu, ko varēsim un cerēsim uz tiem labākajiem rezultātiem," tā pēc treniņa Drift Allstars pagājušā gada vicečempions Jānis Eglīte.


Jāņa Eglītes auto drifta parādes laikā. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Tomēr pēc piektdienas treniņa noteikti var teikt, ka ārzemju piloti, it sevišķi, „Budmat Auto" un „STW" poļu piloti latviešiem sastādīs ļoti nopietnu konkurenci. Īpaši jāizceļ abi „Budmat Auto" līderi Pjotrs Viečeks un Dāvids Karkosiks, kuri visas dienas garumā Biķerniekos sanākušos priecēja ar dziļām un ļoti dūmainām sānslīdēm. Iespējams, ka tieši viņi vakar trasē atstāja visvairāk riepu.

Ja Viečeks un Karkosiks Rīgas trasē jau bija bijuši, tad Drift Allstars šī gada līderim, īram Džeimsam Dīnam Biķernieki bija pilnīgs jaunums. Aklais un ātrais iemetiens ārzemju sportistiem sākotnēji vienmēr sagādājis problēmas, tomēr Dīns jau līdz ar pirmajiem braucieniem rādīja atzīstamu sniegumu.


Dāvids Karkosiks. Foto: Olafs Ezertēvs

„Šī ir mana pirmā reize Rīgā, es mīlu šo pilsētu un arī trase šeit ir lieliska. Kad sāc driftēt, tu neredzi, kas ir aiz līkuma, bet līdz šim viss ir gājis labi. Esam aizvadījuši astoņus apļus līdz šim un pēdējie četri pēc sajūtām jau bija ļoti labi. Ar prieku lūkojos uz rītdienas pasākumu, tam būtu jābūt grandiozam," sajūsmā par Rīgu un tās trasi ir Drift Allstars 2011. gada čempions Džeimss Dīns.


Džeimss Dīns sekojot Naidželam Kolferam. Foto: Olafs Ezertēvs

Taujāts par mērķi, „Falken" komandas braucējs vispirms smagi nopūšas un atbild, ka „konkurence šajā nedēļas nogalē ir, iespējams, spēcīgākā kāda līdz šim Drift Allstars ir bijusi, tādēļ tikt līdz pjedestāla augstākajam pakāpienam būs grūti. Bet es darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai to sasniegtu".

Sacensības šodien sāksies ar rīta treniņiem, kuriem ap 13:00 sekos autogrāfu sesija. 14:00 paredzēta sacensību atklāšana un dalībnieku parāde, savukārt finālbraucienu sākums noteikts uz 17:30.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png