profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas EEDC posmā 2. vietu izcīna Blušs, pārējiem latviešiem neveiksmes (FOTO)

Artūrs Virbulis 07.07.2014 - 09:59 Lietuvas EEDC posmā 2. vietu izcīna Blušs, pārējiem latviešiem neveiksmes (FOTO)
Blušs pret Kulvinskas finālā. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien, 5. jūlijā, ātrajā Kačerginas trasē, Lietuvā, norisinājās Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) trešais posms, kurā savu pirmo uzvaru izcīnīja lietuvietis Mantas Kulvinskas, finālā pieveicot Kristapu Blušu.

Uz starta stājās 21 pilots, kuru starpā bija septiņi latviešu braucēji - Kristaps Blušs, Gvido Elksnis, Ivo Cīrulis, Oskars Brediks, Elvijs Ķezis, Raimonds Tihonovs un Gatis Babris. Trasē bija ieradies arī ukraiņu zvaigzne Aleksejs Golovņa, tomēr viņš dzinēja problēmu dēļ sacīkstēs nestartēja.


Bluša abi drifta auto (pirmais un trešais no kreisās). Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tehniskas problēmas piektdienas treniņu dienā bija teju visiem latviešu braucējiem, tomēr, par laimi, visi tās spēja novērst. „HGK" gadījumā gan vienkāršāk bija no Rīgas atvest „Croco Jr", ar kuru Blušs startē Krievijas čempionātā, nevis censties uz vietas novērst viņu jaudīgākā „Croco" tehniskās problēmas.

Sestdienas rīta treniņā avāriju pirmajā ātrajā līkumā piedzīvoja Babris, tomēr trieciens ar aizmuguri sienā bija samērā maigs, kas nozīmēja, ka viņš varēja turpināt sacensības. Stiprāka avārija teju tajā pašā vietā piedzīvoja krievu pilots Sergejs Kabargins, kurš pēc šīs sadursmes ar sienu bija spiests izstāties. Sacīkstes turpināt nevarēja arī Raimonds Tihonovs, kura auto piemeklēja ātrumkārbas defekts, t.i. pazuda piektais ātrums.


Dalībnieku parāde, priekšplānā Brediks un Babris. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tādējādi kvalifikācijā uz starta izgāja vairs vien 19 braucēji, kuri sacentās par iekļūšanu TOP 16 finālbraucienos. Vislabāk kvalifikācijā veicās polim Pāvelam Trelam, kurš aiz sevis atstāja Elviju Ķezi un Kristapu Blušu. Elksnim devītā vieta, Bredikam desmitā, Cīrulim 16. rezultāts, savukārt Babrim 19. pozīcija.

Lai arī finālbraucieniem Babris nekvalificējās, tāpat jāatzīmē viņa sniegums - neraugoties uz jaudas deficītu un grūto trasi, viņš savās pirmajās PRO sacīkstēs rādīja vērā ņemamu braukšanu.


Elvijs Ķezis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Finālbraucieni sākās ar Trelas un Cīruļa tandēmu, kurā latviešu braucējs abos braucienos iztaisnojās un piedzīvoja zaudējumu. Neveiksmīgs tandēms arī Elksnim, kurš ar līdzīgām kļūdām piekāpās lietuvieša Tadas Adomaitis priekšā. Vislielākā neveiksme gan šoreiz Ķezim, kuram īsi pirms finālbraucienu starta salūza kardāns. Sacīkstes neturpināja arī Brediks, kurš bīstamajā trasē nolēma saudzēt auto tālākajai sezonai un tandēmu braucienos nestartēja.

Līdz ar to kā vienīgais no latviešiem labāko astotniekā iekļuva Blušs, kuram tur pretī stājās baltkrievs Dima Nagula. Baltkrievu pilots gan kvalifikācijā, gan TOP 16 tandēmā demonstrēja ļoti labu un agresīvu sniegumu, un to viņš turpināja arī braucienos pret Blušu.


Simniška un Trela cīņā par trešo vietu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Savā sekojošajā tandēmā Nagula latviešu pilotam piebrauca tik tuvu, ka pat pieskārās Blušam, tomēr šī sadursme bija tik viegla, ka abi bez īpašām korekcijām spēja turpināt sānslīdi. Otrajā braucienā abi pieļāva korekcijas, tomēr tā kā Nagulam arī pirmajā braucienā bija korekcijas, uzvara tika piešķirta Blušam.

Bez latvieša pusfinālā iekļuva arī Pāvels Trela, Mantas Kulvinskas un vēl viens lietuvietis Timas Simniška. Tandēmā starp Trelu un Kulvinsku pēc pārbrauciena uzvaru ieguva Kulvinskas, savukārt cīņā starp Blušu un Simniškas uzvarētāja noskaidrošanai arī bija nepieciešams pārbrauciens. Simniška gan pie starta, gan pēdējā līkuma esot bremzējis, tādēļ Blušam pēdējā līkumā nācās nedaudz izbraukt no trases, līdz ar to tiesneši lēma par labu Blušam.


Blušs ārpus trases. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Cīņā par trešo vietu Trela nobrauca tuvāk un pārliecinošā manierē pārspēja Simniškas, savukārt finālā norisinājās daudz dramatiskāki notikumi. Savā vadošajā braucienā Blušs nobrauca pārliecinoši un ļoti labi atrāvās no Kulvinskas, tomēr sekojošajā braucienā viņš vispirms garajā līkumā pataisnojās, bet pēdējā līkumā, cenšoties noķert pretinieku, izbrauca no trases. Tādējādi uzvara EEDC 3. posmā uzvaru izcīnīja Mantas Kulvinskas.

Latviešu braucēju komentārus par šo notikumiem bagāto posmu Jums piedāvāsim tuvāko dienu laikā.

EEDC 3. posma rezultāti:
1. Mantas Kulvinskas, BMW 3. sērija (E30)
2. Kristaps Blušs, BMW 3. sērija (E46)
3. Pāvels Trela, Opel GT
4. Timas Simniška, Lexus SC
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png