profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri rāda klasi jau pirmajā drifta treniņā (FOTO)

Artūrs Virbulis 28.04.2014 - 19:33 Latviešu drifteri rāda klasi jau pirmajā drifta treniņā (FOTO)
Artūrs Mihailovs. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ar kuplu dalībnieku skaitu un teju pilnām skatītāju tribīnēm svētdienas vakarā Biķerniekos iesākās Latvijas drifta sezona. Pirmajā oficiālajā treniņā uz starta stājās 43 braucēji, kuru starpā bija arī vairāki PRO drifta piloti.

Saulainajā svētdienas pievakarē jau ap 18:00 sākās rosība pie Biķernieku trases iebraukšanas, jo gan braucēji, gan skatītāji bija pamatīgi noilgojušies pēc dūmiem un kūpinātas gumijas smaržas. Treniņam starts tika dots 19:00 un tas ilga līdz 21:00. Adrenalīna pilnie braucēji noteikti būtu braukuši vēl, tomēr ap deviņiem iestājās tumsa un nenodedzinātās riepas bija jāpataupa nākamajiem treniņiem.


Vents Pečaks. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pilotu klāsts sniedzās no labi zināmiem Latvijas drifta kausa pārstāvjiem kā Kārļa Graustiņa, Artūra Namnieka un Artūra Mihailova līdz esošiem un topošiem Latvijas PRO drifta čempionāta braucējiem. PRO klasi šajā treniņā pārstāvēja Vents Pečaks ar Jāņa Lamberta automašīnu, Oskars Brediks, Raimonds Tihonovs un Jānis Butāns, tāpat arī pēdējo gadu drifta kausa ProAm līderi Kristaps Sapals, Raivis Graudiņš un Ingus Jēkabsons, kuri šosezon startēs Latvijas čempionātā.

Pēc nelielas pierašanas labu sniegumu ar sev svešo auto rādīja Pečaks, kurš pirmos šīs sezonas posmus būs spiests aizvadīt ar Lamberta automašīnu, jo viņa jaunais Nissan 350Z drifta auto uz sezonas sākumu vēl nebūs gatavs. Atraktīvu sniegumu rādīja arī pārējie PRO piloti, no kuriem gan īpaši izceļams Kristaps Sapals. Aiz viņa dzeltenā 3. sērijas (E30) BMW universāla palika pamatīgas dūmu vērpetes, tāpat viņš ar 120 km/h uzrādīja dienas ātrāko iemetiena ātrumu.


Kristaps Sapals. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

„Nebija ne vainas, pirmo braucienu tā mierīgi, bet ar otro jau labi aizgāja. Es nevaru nobraukt vienkārši, vienmēr braucu uz maksimumu. Pēc treniņa nāca klāt un teica, ka monstrs, interesanta sajūta," smejoties pirmo treniņu Biķerniekos komentē Kristaps Sapals. Taujāts par to, vai nebija jāpierod pie lielākās jaudas (pa ziemu uzstādīts kompresors un iegūti 530 Zs), viņš atbild, ka „jauda visu laiku trūka un tagad viņas ir". Mērķis šosezon Latvijas drifta čempionātā esot skaidrs - uzkāpt uz pjedestāla un cīnīties ar tādiem pilotiem kā Ēriku Ulasu un Ingu Jēkabsonu.

Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa pirmais posms, kurā startēs teju visi treniņā redzētie un vēl daudzi, kas uz šo treniņu vēl nebija sagatavojuši savus auto, norisināsies 10. maijā, Biķernieku trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png