profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas drifta šovā fantastiska uzvara poļiem, latviešiem tehniskas problēmas

Artūrs Virbulis 14.04.2014 - 18:54 Lietuvas drifta šovā fantastiska uzvara poļiem, latviešiem tehniskas problēmas
Romanovskis pret Mospineku. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Svētdien, 13. aprīlī, „Kauņas Žalgiris" arēnā Lietuvā jau otro gadu pēc kārtas norisinājās pirms sezonas drifta šovs. „Arena Motor Show" iespaidīgu sniegumu rādīja poļu „PUZ Drift Team", kuri izcīnīja pirmās trīs vietas, tikmēr latviešu pilotus vajāja tehniskas neveiksmes.

Latvijas drifteri likstas sākās jau treniņos, kuros Kristaps Sapals viegli apskādēja abus auto aizmugurējos stūrus, bet Edmunda Ērgļa spēkratu piemeklēja pusass defekts. Arī Ventam Pečakam, kurš startēja ar Jāņa Lamberta BMW, vispirms bija jāpierod pie sev jaunās mašīnas, savukārt Ingum Jēkabsonam kā vienīgajam treniņi noritēja bez īpašiem starpgadījumiem.


Sapals pret Rintanenu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Vēl neveiksmīgāk arēnas šovs izvērtās igauņu braucējam Kristjanam Sallu, kurš pēc divām avārijām bija spiests izstāties vēl pirms tandēmu braucieniem. Bez mūsu braucējiem uz starta stājās četri poļi, četri lietuvieši, divi somi un viens igaunis.

Lielākā zvaigzne nenoliedzami bija Drift Allstars čempions Juha Rintanens, tomēr latviešu līdzjutēji noteikti no pēdējo gadu drifta sacīkstēm atceras arī igauni Taavi Toomara, kurš startē ar klasisko BMW 2002 modeli.


Kepežinskis pret Jēkabsonu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Pēc tandēmu pāru noskaidrošanas priecīgākais noteikti bija Ērglis, jo viņš Sallu izstāšanās dēļ automātiski jau tika labāko astotniekā. Pārējiem braucējiem gan sacīkstes sākās ar TOP 16 kārtu, un kā pirmais no latviešiem trasē devās Jēkabsons.

Pirmajā braucienā „Concept Auto" komandas pilots no lietuviešu konkurenta pamatīgi atrāvās un aizvadīja pārliecinošu braucienu. Sekojošajā braucienā Jēkabsons bija ļoti tuvu, tomēr divu izstumtu pilonu dēļ uzvara tika piešķirta lietuvietim Dariusam Kepežinskim. Kā nākamais latvietis trasē devās Sapals, kurš aizvadīja divus stabilus braucienus, tomēr Eiropas čempions Rintanens parādīja vēl labāku sniegumu un iekļuva TOP 8.


Pečaks pret Hypki. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Pečakam pretī nāca „PUZ Drift Team" pilots Grzegorz Hypki, tomēr cīņa ar spēcīgo poli neizdevās, jo otrajā braucienā Lamberta auto piemeklēja vēl nenoskaidrots transmisijas defekts. Tādējādi TOP 8 kārtā no četriem vairs bija palicis tikai viens Latvijas pārstāvis. Tomēr diemžēl arī Ērgli jau pirmajā braucienā pret Rintanenu atkārtoti piemeklēja pusass defekts, līdz ar to sacīkstes viņam bija beigušās.


Ērglis pret Rintanenu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Līdz pusfinālam aizcīnījās visi trīs poļi ar 3. sērijas (E30) BMW un Rintanens. Somu zvaigzne ar Krzystofu Romanovski nobrauca līdzīgi, tādēļ viņiem tika piešķirts pārbrauciens. Pārbraucienā gan arī Rintanenu pievīla tehnika, kas nozīmēja, ka pirmo trijnieku ieņēma „PUZ Drift Team" komanda. Finālā fantastiskā cīņā caur pārbraucienu uzvaru izcīnīja Marcins Mospineks, bet otrais attiecīgi Romanovskis.

Arena Motor Show 2014 rezultāti:
1. Marcins Mospineks, Polija, BMW 3. sērija (E30)
2. Krzystofs Romanovskis, Polija, BMW 3. sērija (E30)
3. Grzegorz Hypki, Polija, BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png