profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ drifta treniņā neiztiek bez avārijām, favorītiem tehniskas problēmas (FOTO)

Artūrs Virbulis 06.09.2013 - 21:57 NEZ drifta treniņā neiztiek bez avārijām, favorītiem tehniskas problēmas (FOTO)
Daniels Bjorks. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien, 6. septembrī, Biķernieku trasē norisinājās Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) Rīgas posma treniņi, kuros piedalījās teju visi rītdienas sacensību dalībnieki. Kā jau ierasts ātrā Biķernieku trase pilotiem kļūdas nepiedod un arī šoreiz neiztika bez lielākām un mazākām avārijām.

Bet jāsāk ar to, ka sestdien, 7. septembrī, NEZ čempionāta otrajā posmā uz starta solās iziet šosezon Rīgā vēl neredzēts dalībnieku skaits - apaļi 50 braucēji no sešām valstīm. Bez latviešiem sacīkstēm reģistrējušies sportisti no Igaunijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas un Krievijas. Latvijā pabijušie ārzemnieki treniņā jau no paša sākuma rādīja klasi, tomēr tiem, kas Biķerniekos bija pirmo reizi, pirmo treniņu daļu pavadīja taustoties.


Mihailova auto pēc avārijas. Foto: Harijs Katlaps/Go4speed

Nevis ar trasi, bet savām automašīnām cīnījās divi no zināmākajiem ārzemniekiem - ar Ford Fiesta braucošais zviedrs Daniels Bjorks un slavenais Mercedes dīzeļa universāla pilots soms Teemu Peltola. Abiem diviem niķojās automašīnu dzinēji, tādēļ Bjorks trasē pabija vien pāris braucienus, savukārt Peltola trasē neizbrauca nevienu reizi. No latviešiem trasē šodien vēl nebija redzams Elvijs Ķezis, kura „MG Rover" pēc dzinēja maiņas vēl tika regulēts uz jaudas stenda.

Nepaveicās arī Artūram Mihailovam un Raivim Bodmanim, kuri abi divi sadūrās ar trasi norobežojošajām betona sienām. Ja Mihailovs tās aizķēra ar automašīnas aizmuguri un, neraugoties uz vizuālajiem bojājumiem, treniņu varēja turpināt, tad Bodmanim treniņš beidzās, jo ar betonu saskārās viņa Nissan Skyline priekšējā daļa, salaužot radiatoru un balstiekārtas daļas.


Bodmaņa auto pēc avārijas. Foto: Artūrs Virbulis/Go4speed

Rītdienas sacensībās pie favorītiem noteikti pieskaitāmi labākie latviešu piloti, t.i. pagājušā gada NEZ uzvarētājs Jānis Eglīte, Austrumeiropas līderis Gvido Elksnis un šosezon formu atguvušais Ivo Cīrulis. Tāpat par spēcīgu rezultātu var parūpēties arī pirmā NEZ posma trešās vietas ieguvējs Ingemārs Jēkabsons, 2012. gada Latvijas čempions Edmunds Ērglis un, ja automašīna būs kārtībā, uz pilnu banku ies arī Elvijs Ķezis.

Tradicionāli favorītu lokā ieskaitāms arī Kristaps Blušs, tomēr viņa automobilim nebūs uzstādīts kompresors, kas neļaus viņam pilnvērtīgi izmantot šogad parādīto potenciālu. Starp ārzemniekiem labu iespaidu treniņā atstāja ar Toyota Supra braucošais zviedrs Kristians Salemarks, tomēr bez viņa bija vēl vairāki skandināvi, kas var parūpēties par pārsteigumu un sastādīt nopietnu konkurenci latviešu elitei.

Sacensību atklāšana rīt, 7. septembrī, notiks 13:00 ar dalībnieku parādi, kam sekos kvalifikācijas braucieni. TOP 32 finālbraucienu sākums noteikts uz 16:30. Apbalvošanas ceremonija, kurā labākais trijnieks ne vien saņems kausus un šampaniešus, bet arī savā starpā sadalīs 5000 eiro lielo naudas balvu, solās būt ap 19:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png