profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars Rīgā uzvar lidojošais soms Rintanens, otrais pārsteidzoši Jēkabsons (FOTO, VIDEO)

Artūrs Virbulis 04.08.2013 - 01:25 Drift Allstars Rīgā uzvar lidojošais soms Rintanens, otrais pārsteidzoši Jēkabsons (FOTO, VIDEO)
Uzvsrētājs Juha Rintanens. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Sestdien, 3. augustā, Biķernieku trasē pirmo reizi Latvijas drifta vēsturē norisinājās Eiropas spēcīgāka drifta seriāla Drift Allstars posms. Rīgas posmā, kas ir trešais pēc kārtas, uzvaru svinēja lidojošais soms Juha Rintanens, kurš finālā pārspēja dienas pārsteigumu Ingemāru Jēkabsonu.

Saulainajā sacensību dienā uz starta stājās 37 braucēji, no kuriem 36 brauca Drift Allstars ieskaitē, savukārt Edgars Jenčs piedalījās tikai Latvijas drifta čempionāta ieskaitē. Jenčam gan cīņā par punktiem patraucēja Biķernieku betona apmale, ar kuru bija pamatīgs kontakts. Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja trakais polis Pāvels Trela, otrais soms Juha Rintanens, bet trešais Jānis Eglīte.


Kvalifikācijas līderis Pāvels Trela. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tā kā Latvijas drifta čempionāta piektā posma rezultātus noteica pēc kvalifikācijas, tad jau dienas vidū bija zināmi uzvarētāji. Ar pirmo vietu savas līdera pozīcijas kopvērtējumā nostiprināja Jānis Eglīte, otrais palika Ivo Cīrulis, bet trešā vieta Latvijas ieskaitē Elvijam Ķezim. Līdz ar to šāds arī pirms pēdējā Latvijas čempionāta posma izskatās arī kopvērtējums.

Ne tik labi veicās Edmundam Ērglim, kura Subaru Impreza jau piektdienā salūza pārnesumkārba, tomēr, kad naktī viens defekts tika novērsts, parādījās nākamais. Tādējādi viņš uz sestdienu no Raivja Bodmaņa aizņēmās viņa Nissan Skyline. Pie pilnīgi atšķirīgās automašīnas bija grūti pierast, pie kam arī treniņi neizdevās, jo nācās cīnīties ar dažādām tehniskām likstām, tādējādi Ērglis fināliem nekvalificējās.

Sacensības pēc kvalifikācijas neturpināja arī Kristaps Blušs, jo viņa BMW drifta automobili vienā no kvalifikācijas braucieniem piemeklēja dzinēja defekts. HGK pilots gan par to īpaši neskuma, jo, kā viņš pats atzina, labāk, ka tas notika Drift Allstars Rīgas posmā, nekā augusta beigās notiekošajā prioritārajā EEDC posmā Ungārijā. Turpretim līdz kvalifikācijai nemaz netika viens no Drift Allstars līderiem Naidžels Kolfers, jo viņš savu auto tik spēcīgi atsita pret betona sienu, ka tas uz vietas nebija salabojams.


Naidžela Kolfera avārija. Foto: Harijs Katlaps/Go4speed

Drift Allstars fināli iesākās ar TOP 32 jeb 1/16 izslēgšanas braucieniem, kuros tālāk tika teju visi sacensību favorīti. Pēc treniņu un pirmā tandēmu pāra pie tādiem varēja pieskaitīt arī Jāni Lambertu, kura sniegumā itin nemaz nevarēja redzēt, ka viņš teju gadu nebija braucis drifta sacensībās. Par pārsteigumu parūpējās Ingus Jēkabsons, jo viņš no tālākās cīņas izslēdza spēcīgo „Budmat Auto" poli Dāvidu Karkosiku, kurš pagājušajā Drift Allstars posmā izcīnīja otro vietu.

TOP 16 jeb 1/8 finālos arī bija vairāki pārsteigumu, no kuriem pirmais bija Pāvela Trelas izkrišana pret Norvēģijas čempionu Ole Jāgeru. Savu fantastisko uzvaru sēriju turpināja Ingemārs Jēkabsons, kurš pārspēja vienu brīdi taisni braucošo Gvido Elksni. Ingemāra brālim Ingum gan sacīkstes beidzās TOP 16, jo viņam nācās atzīt 14 gadus jaunā īra Džeka Šenehena pārākumu.


Ingemārs Jēkabsons atstāj dūmos Ole Jāgeru. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Līdz ¼ finālam jeb TOP 8 bija aizcīnījušies sekojošais astotnieks - zviedrs Kristers Halversons, Ingemārs Jēkabsons, Ivo Cīrulis, norvēģis Ole Jāgers, soms Juha Rintanens, polis Pjotrs Viečeks, Jānis Eglīte un īrs Džeks Šenehens. Ļoti internacionāls sastāvs, kas pierāda, ka Biķerniekos bija pulcējušies gandrīz visi labākie Eiropas drifteri, kuru starpā bija arī trīs latvieši.

Pirmajā duelī Halversons cīņā ar Ingemāru Jēkabsonu sagriezās, kas nozīmēja pirmā latvieša iekļūšanu labāko četriniekā. Kā nākamie uz starta stājās Cīrulis un Jāgers. Cīrulim vadošais brauciens izdevās ļoti labs, tomēr otrā brauciena pēdējā līkumā viņš gandrīz sagriezās un teju apstājās, tādējādi uzvara Jāgeram. Ārzemnieku Rintanena un Viečeka cīņā poļu „Budmat Auto" pilots pieļāva kļūdu, kas nozīmēja Rintanena tikšanu pusfinālā. Pārliecinoša uzvara arī Eglītei, kurš, aizmugurē braucot ieturot minimālu distanci, pārspēja jauno īru Šenehenu.


Jānis Eglīte un Juha Rintanens parūpējās par dienas labāko tandēmu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tandēmu braucienu egle bija tik labi sakārtojusies, ka bija iespējams tīrs Drift Allstars latviešu fināls. Eglītei pretī nāca grūtākais pretinieks - spēcīgais kopvērtējuma līderis Rintanens. Abi divi gan pa priekšu braucot, gan sekojot rādīja ļoti atraktīvu un līdzvērtīgu sniegumu, tādēļ tiesneši lēma par pārbraucienu. Tajā minimāli labāks izrādījās Rintanens, kas viņām ļāva iekļūt finālā. Labāk izgāja Eglītes komandas biedram Jēkabsonam, kurš spēja uzvarēt norvēģi Jāgeru un tikt finālā.

Interesanti, ka braucienā par trešo vietu jau otro Drift Allstars posmu pēc kārtas tikās Eglīte ar Jāgeru. Un tieši tāpat kā iepriekšējā reizē arī šoreiz Eglīte izrādījās pārāks un izcīnīja skaistu trešo vietu. Finālā lidojošais Juha Rintanens lika lietā visu savu māku un, aizmugurē braucot ieturot ļoti mazu distanci, izcīnīja uzvaru pār Ingemāru Jēkabsonu. 6. sērijas BMW pilotējošais Jēkabsons gan par šādu iznākumu neskuma, jo šī Drift Allstars otrā vieta ir viņa lielākais drifta karjeras sasniegums un viņš to sev vērtē kā pirmo vietu.

Fināla braucieni un pirmo trīs vietu ieguvēju komentāri:



Rezultāti:

Latvijas drifta čempionāta 5. posms
1. Jānis Eglīte, BMW 344S (E30)
2. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)
3. Elvijs Ķezis, MG Rover

Drift Allstars European series 3. posms
1. Juha Rintanens, Nissan 200SX (S14)
2. Ingemārs Jēkabsons, BMW 6. sērija (E24)
3. Jānis Eglīte, BMW 344S (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png