profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars treniņos klasi rāda gan vietējie, gan ārzemnieki (VIDEO)

Artūrs Virbulis 03.08.2013 - 06:40 Drift Allstars treniņos klasi rāda gan vietējie, gan ārzemnieki (VIDEO)
Naidžels Kolfers. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Visu piektdienu, 3. augustu, Biķernieku trasē norisinājās Drift Allstars Eiropas seriāla trešā posma treniņi, kuros piedalījās gandrīz visi sacensību dalībnieki. Salīdzinājumā ar EEDC posmu šoreiz braucēji bija prātīgāki, un pa visu dienu bija vien pāris nelieli incidenti.

Tradicionāli labu sniegumu rādīja latviešu braucēji, tomēr arī vairāki ārzemju piloti jau sākot ar pirmajiem braucieniem spēja parādīt iespaidīgu un efektīvu priekšnesumu. Iespaidīgus braucienus rādīja ukrainis Aleksejs Golovņa un Pāvels Trela, savukārt divkārtējais Drift Allstars vicečempions, īrs Naidžels Kolfers, kurš Biķerniekos ir pirmo reizi, jau no paša sākuma rādīja ļoti tehnisku braukšanu. No latviešiem šoreiz jāizceļ brāļi Ingus un Ingemārs Jēkabsoni, kuri no visiem brauca visprecīzāk pa tiesnešu uzdoto trajektoriju.


Ingemārs Jēkabsons. Foto: Viesturs Lācis


Jāatzīmē, ka Drift Allstars organizatori bija parūpējušies par daļēji jaunu trases konfigurāciju. Līdz šim finišs tika nolikts uzreiz aiz lēciena, ieejā uz kartodromu, tomēr šoreiz aiz šī tradicionālā finiša trasei tika pievienots S-veida līkumu sērija. Ingemārs Jēkabsons, kurš šo daļēji jauno trasi spēja izbraukt visprecīzāk, atzina, ka jaunā daļa „ir ok. Interesanti, īpaši mums, jo nāk klāt tāda tehniskā daļa. Tandēmi varētu būt interesanti".

Vēl no latviešiem iespaidīgi brauca Elvijs Ķezis un Jānis Lamberts, kuri demonstrēja visai agresīvu braukšanu. Lambertam šīs būs pirmās šā gada sacensības, tādēļ jautājam viņam, kādas sajūtas pēc samērā ilgās pauzes. „Likās, ka gāja ļoti labi. Uz beigām pamēģināju ar jaunām riepām un uzstādīju priekš sevis jaunu ātruma rekordu, jo pirmo reizi metu iekšā ar piekto ātrumu un ierobežotājā. Bija tādi dūmi, ka trases beigās vairs neredzēju pilonus," smejot stāsta Jānis Lamberts. Rītdienas sacīkstēs Jānis lielāko uzsvaru liks uz kvalifikāciju, jo tandēmu braucienos viņš nejūtoties spēcīgs.


Jānis Lamberts. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Ierastie latviešu favorīti piektdienas treniņus izmantoja visai epizodiski. Jānis Eglīte dienas pirmajā pusē izbrauca pāris apļus, Gvido Elksnis ieradās uz pavisam īsu automašīnas testu, savukārt Kristaps Blušs vien pēcpusdienā ielidoja Latvijā un pašā vakarā aizvadīja pāris braucienus. Ivo Cīrulis tehnisku problēmu dēļ līdz trasei nemaz netika, tomēr automobilis esot salabots un viņš rītdien sacensībās startēs.

Drift Allstars trešā posma starts Biķerniekos sestdien, 3. augustā, tiks dots 14:00 ar dalībnieku parādi. Pēc tam sekos kvalifikācijas braucieni, bet 17:35 solās sākties finālbraucieni.

Treniņi Biķerniekos, parādes brauciens un vadošo braucēju komentāri:

Komentāri
BRIGADA666 03.08.2013 12:23
LIVE:http://sportacentrs.com/sportacentrs_tv/live/31072013-sestdien_14_00_drift_all_stars_bikernieko
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png