profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Daugavpils negaisā līdz uzvarai aizlido Cīrulis (FOTO)

Artūrs Virbulis 15.07.2013 - 09:53 Daugavpils negaisā līdz uzvarai aizlido Cīrulis (FOTO)
PRO klases uzvarētājs Ivo Cīrulis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Sestdien, 13. jūlijā, Daugavpils kartodromā „Blāzma" tika aizvadīts Latvijas drifta čempionāta ceturtais un Latvijas drifta kausa trešais posms. Aizraujošajās un notikumiem bagātajās sacensībās tika piedzīvots pamatīgs negaiss, pārsteidzoši rezultāti un skaistas uzvaras.

Drifta kausa Street klasē uz starta stājās 19 braucēji, ProAm ieskaitē piedalījās 38 piloti, bet čempionāta PRO klasē trasē devās desmit sportisti, to starpā divi viesi no Lietuvas - Kestutis Alekna un Pavilas Lencevičius - un igaunis Mart Kuuvas. Neraugoties uz to, ka PRO klasē bija  vien 10 braucēji, to sastāvs bija ļoti spēcīgs, jo uz starta stājās tādi piloti kā Jānis Eglīte, Ivo Cīrulis, Edmunds Ērglis, Elvijs Ķezis un Ingemārs Jēkabsons.


ProAm kvalifikācijas uzvarētājs Valters Kleinbergs. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Kvalifikācijā Street klasē labāko rezultātu uzrādīja Raivis Bricis, kuram sekoja Dmitrijs Firovs un Reinis Frīdbergs, savukārt ProAm par pārsteigumu parūpējās Valters Kleinbergs, kurš pēc kvalifikācijas ieņēma pirmo vietu pirms Ērika Ulasa un Pjotra Jurkina. PRO klases kvalifikācijā pirmo trijnieku veidoja Edmunds Ērglis, Ivo Cīrulis un Jānis Eglīte.

Tā kā tika nolemts, ka ProAm klases fināliem tiks veidota TOP 32 egle, tad gan braucējiem, gan skatītājiem bija sagaidāmi daudzi jo daudzi braucieni. Tomēr viss iesākās ar Street TOP 8 fināliem un pamatīgu negaisu. Jau pirmo braucienu laikā sāka pilināt lietus, kam pēc pāris minūtēm sekoja driftā vēl līdz šim neredzēts negaiss ar stiprām brāzmām un pamatīgām lietusgāzēm.


Negaisā laikā lūza koki un gāzās sētas. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Vētra ilga desmit minūtes un sausais atlikums pēc tās bija nogāzti koki trases malā, apgāztas sētas un trasē izveidojušās peļķes. Lai arī trasē bija izveidojušās vairākas peļķes, organizatori kopā ar tiesnešiem un braucējiem pieņēma lēmumu sacīkstes turpināt. Tas izrādījās pareizs lēmums, jo pēc laika lietus mitējās un jau uz PRO finālbraucieniem trase bija nožuvusi un tajā pat parādījās dūmi.

Tomēr vispirms bija jānoskaidro ielas klases uzvarētājus. Līdz labākajam četriniekam aizcīnījās trīs no kvalifikācijas pirmā četrinieka - Raivis Bricis, Dmitrijs Firovs un Raitis Maurāns - un Jānis Dzirkalis. Pirmajā pusfinālā Bricis sagriezās un piekāpās Dzirkaļa priekšā, savukārt otrajā pusfinālā sagriešanos pieļāva Maurāns, līdz ar to finālā Firovs. Cīņā par pirmo vietu pārliecinošāks bija Firovs, kurš, pārspējot Dzirkali, izcīnīja savu pirmo uzvaru driftā. Trešais šoreiz Raivis Bricis.


Street klasē Dmitrijs Firovs pārspēja Jāni Dzirkali. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tālāk sekoja ProAm finālbraucieni, kuru laikā izkristalizējās vēl neredzēts pusfinālu četrinieks - Ēriks Ulass, Raivis Graudiņš, Valters Kleinbergs un Jurijs Krūze. Pirmajā pusfinālā starp Ulasu un Graudiņu bija nepieciešami divi pārbraucieni, tomēr par mata tiesu labāks beigās izrādījās Ulass. Otrajā pusfinālā starp Kleinbergu un Krūzi pārāk izrādījās Krūze.

Cīņā par trešo vietu uzvarēja pieredze, jo uz trešā goda pjedestāla pakāpiena, pārspējot Kleinbergu, kāpa kopvērtējuma līderis Raivis Graudiņš. Finālā tuvāk no aizmugures nobrauca Ulass, tomēr nogriezto iekšmalu dēļ uzvara tika piešķirta todien ļoti labā formā esošajam Jurijam Krūzem. „Es pats nevari noticēt šim visam, pirmoreiz pirmajā vietā. Uzvarēju tādus spēcīgus braucējus kā Ulasu, kā Jēkabsonu. Laikam Gatis gribēja, lai es šoreiz uzvaru," savu pirmo uzvaru komentē „LAK-Y Racing" pilots Jurijs Krūze.


ProAm Jurijs Krūze uzvarēja Ēriku Ulasu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

PRO klases cīņas sākās ar diviem TOP 16 braucieniem, kuros uzvaras izcīnīja lietuvietis Kestutis Alekna un igaunis Mart Kuuvas. Tā kā uz starta izgāja 10 dalībnieki, tad tālāk automātiski jau norisinājās TOP 8 jeb ¼ fināli. Tie iesākās ar izciliem Edmunda Ērgļa braucieniem, kuros viņš pārspēja Edgaru Jenču. Vēl fantastiskāku sniegumu ar minimālu distanci nodemonstrēja Jānis Eglīte, viegli uzvarot lietuvieti Aleknu.

Aizraujošs tandēms arī starp Ivo Cīruli un Elviju Ķezi, kuri abi no aizmugures braucot ievēroja mazu distanci un agresīvu braukšanas stilu. Par izšķirošo punktu kļuva pilons, kuru Elvijs pirmajā braucienā nogāza, attiecīgi piedzīvojot zaudējumu. Pēdējā ¼ fināla braucienā Ingemārs Jēkabsons izslēdza vienīgo igauņu viesi Kuuvasu.


Edmunds Ērglis izcīnīja trešo vietu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Pirmais pusfināls bija fināla cienīgs, jo gan Ērglis, gan Eglīte centās viens otram brauca blakus kā pielīmēti, vien knapi izvairoties no kontakta. Arī šoreiz gan uzvarētāju izšķīra pilons, kurš aizķērās aiz Ērgļa mašīnas priekšējā pampera un par šī pāra uzvarētāju ļāva kronēt Eglīti. Otrajā pusfinālā starp Cīruli un Jēkabsonu bija nepieciešams pārbrauciens, tomēr otrā brauciena laikā Jēkabsona auto piedzīvoja tehnisku defektu, kas automātiski nozīmēja zaudējumu.

Cīņai par trešo vietu pret Ērgli Jēkabsons aizņēmās automobili no sava jaunākā brāļa, ProAm pilota Ingus Jēkabsona. Pirmajā braucienā Ērglis samērā ātri atrāvās, savukārt otrajā braucienā Jēkabsonam sagriešanās un attiecīgi pārliecinoša uzvara un trešā vieta Ērglim. Finālā skatītājus gaidīja īsts saldais ēdiens, jo savā starpā tikās Ivo Cīrulis un Jānis Eglīte. Abi piloti viens otram centās pieslīdēt pēc iespējas tuvāk, tādēļ uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams pārbrauciens. Cīrulis pa priekšu braucot pamatīgi atrāvās, līdz ar to viņš varēja svinēt uzvaru Latvijas drifta čempionāta 4. posmā.


Cīrulim un viņa komandai šī bija ilgi gaidīta uzvara. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Beidzot, beidzot (smejas). Tā gribējās ar Egli finālu uzbraukt, šoreiz laikam zvaigznes man bija par labu. Ideāli, super nobraucu. Uz pārbraucienu riepas nemainījām un abi divi braucām ar plikām riepām. Bija foršs tandēms, pašam ļoti patika. Paldies visiem atbalstītājiem, sponsoriem un komandai, bez viņiem šī uzvara nebūtu bijusi iespējama," savu izcilo uzvaru komentē Ivo Cīrulis.

„Ar maz riepām atbraucu drusciņ papriecāties, uzgriezt saulītes pa placīti. Riepas vajadzēja mainīt, bet nebija vairāk līdzi. Kopā bija paņēmis tikai divas jaunas riepas līdzi, viss taupības režīmā. Beigās vienkārši netiku līdzi, pus trasi varēju, bet tur, kur jāpaātrinās, tur mašīna vienkārši vairs nepaātrinājās," zaudējuma iemeslus atklāj Jānis Eglīte.

Latvijas drifta kausa 3. posma rezultāti:
Street
1. Dmitrijs Firovs, BMW 3. sērija (E30)
2. Jānis Dzirkalis, BMW 5. sērija (E34)
3. Raivis Bricis, BMW 3. sērija (E30)

ProAm
1. Jurijs Krūze, BMW 3. sērija (E30)
2. Ēriks Ulass, BMW 3. sērija (E30)
3. Raivis Graudiņš, BMW 3. sērija (E30)

Latvijas drifta čempionāta 4. posma rezultāti:
1. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)
2. Jānis Eglīte, BMW 3. sērija (E30)
3. Edmunds Ērglis, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png