profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas EEDC posma treniņā lietus un sarežģīta trase

Artūrs Virbulis 28.06.2013 - 20:43 Lietuvas EEDC posma treniņā lietus un sarežģīta trase
Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien, 28. Jūnijā, Kačerginas trasē Lietuvā norisinājās Austrumeiropas drifta čempionāta ceturtā posma oficiālie treniņi. Ātrās un sarežģītās trases dēļ braucējiem treniņos gāja grūti, pie kam dienas pirmajā pusē braukšanu apgrūtināja mainīgie laika apstākļi.

Lai arī treniņi sākās jau desmitos no rīta, ātrums un dūmi trasē parādījās vien pēcpusdienā, kad rimās vairākas stundas lijušais lietus un nožuva trase. Labāko sniegumu sausajā trasē uzrādīja polis Gregorz Hypki, krievu pilots Sergejs Kabargins un teju visi latviešu braucēji. Iespaidīgs šovs bija Kristapam Blušam, tomēr arī Ivo Cīrulis, Elvijs Ķezis, Jānis Eglīte, Gvido Elksnis un Ingemārs Jēkabsons uzrādīja atzīstamu sniegumu.


Ivo Cīrulis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Iepriekšminētajam Kabarginam gan vienā braucienā samisējās un viņš atsitās pret pirmā līkuma trasi norobežojošo barjeru. Par laimi trieciens nebija spēcīgs, un „Evil Empire" pārstāvošais Kabargins pēc neilga laika varēja turpināt treniņu braucienus. No trases paspēja arī izlidot arī vairāki citi piloti, tomēr šīs kļūdas palika bez sekām.

Sarežģītākais elements jaunajā Kačerginas konfigurācijā bija iemetiens un pirmais līkums. Tas bija jāveic ar ātrumu līdz pat 170 km/h un pareizā konfigurācijā, citādāk bez iztaisnošanās nebija iespējams sasniegt pirmā pārmetiena zonu. Treniņā sākumā tikai retajam tas izdevās, tomēr uz treniņu beigām jau lielākā daļu pilotu spēja pieveikt pirmo līkumu.


Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Normāls hardcore, kāds līdz šim vēl nebija braukts. Ātrums iespaidīgs, trakāk nekā Biķerniekos. Man nav spidometra, tādēļ nezinu, cik precīzi bija ātrums, un labi vien ir, ka nezinu (smaida). Rītdienas sacensības ir bez prognozēm, visādi var būt. Pa nakti varbūt nosapņošu pareizo taktiku," tāds Ivo Cīruļa komentārs pēc piektdienas treniņiem.

Jānis Eglīte pēc treniņa atzina, ka „forša, ātra trase. Jāgāž un jādomā, kā ātrāk un labāk izbraukt. Galvenais, lai mašīna iztur, tad viss būs kārtībā. Kas nebijis, bija pa slapjo braukt 40 minūtes no vietas ar vienām riepām, sanāca kādi 15 apļi". Taujāts par rītdienas favorītiem, Eglīte atbild, ka „visiem ir pa kļūdiņām. Tie, kas ir stiprākie, tie arī ir stiprākie, domāju, ka vārdos un uzvārdos neviens nav jāsauc (smejas)".

Sacensību atklāšana sestdien noteikta uz 13:00, pēc kuras 13:20 sekos kvalifikācijas braucieni. Fināla braucienu sākums plānots 16:00, bet sacensību noslēgums ar apbalvošanu paredzēts 19:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png