profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC treniņā smaga avārija, pilotam lauzta roka (FOTO, VIDEO)

Artūrs Virbulis 14.06.2013 - 19:45 EEDC treniņā smaga avārija, pilotam lauzta roka (FOTO, VIDEO)
Pečaka auto pēc avārijas. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien Biķerniekos risinājās Austrumeiropas drifta čempionāta oficiālie treniņi, kuri bija notikumiem bagāti. Iespaidīgi dūmu mutuļi mijās ar lielākām un mazākām avārijām, no kurām vissmagāko piedzīvoja ar 920 zirgspēku BMW 357TT braucošais Vents Pečaks.

Oficiālajos treniņos dalību ņēma gan visas ārzemju zvaigznes, gan arī pašmāju piloti, to starpā arī vairāki Latvijas drifta kausa ProAm braucēji - Ēriks Ulass, Raivis Graudiņš, Ingus Jēkabsons, Artūrs Mihailovs un Raivis Bodmanis. Pēdējam vienā no braucieniem sanāca saskarsme ar baltkrievu Dimu Nagulu, kurš nedaudz uzsita par Bodmaņa spēkratu (video zemāk).


Jakuba Skomoruča avārija. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Daudz smagāku avāriju piedzīvoja Vents Pečaks, kurš pirmajā līkumā lielā ātrumā frontāli ietriecās trasi norobežojošās riepās. Trieciens bija tik stiprs, ka tā brīdī gaisā pacēlās auto aizmugure. Viņa BMW 357TT priekša cieta pamatīgi un arī pats sportists diemžēl guva traumu - lauztu roku. Avāriju piedzīvoja arī poļu pilots Jakubs Skomoruča.

Jau sākot no 12:00 sportisti devās trasē un uz maiņām tajā pavadīja visu dienu līdz pat septiņiem vakarā. Pirmajā dienas daļā trasē bija perfekti apstākļi, jo nebija pārlieku karsts un pati trase bija sausa. Dienas otrajā laika apstākļi apmācās un lietus trasi padarīja par slidotavu.


Jakubs Pržigonskis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Sausajā trasē vislabāko sniegumu no latviešiem rādīja Kristaps Blušs, Elvijs Ķezis un Jānis Eglīte, savukārt no ārzemju braucējiem pārliecinoši brauca polis Jakubs Pržigonskis ar Toyota GT86 automobili, arī amerikāņu zvaigzne Raiens Turks ar katru braucienu uzlaboja savu sniegumu.

Elvijs Ķezis pēc treniņa atzina, ka „gāja ļoti labi, kopumā esmu apmierināts. Cerams, ka rītā nebūs lietus, jo tas var sabojāt visu pasākumu. Izmēģinājām dažādās riepas un ir skaidrs, kad ar ko jābrauc. Mērķis? Gribas pierādīt to, ka ar mūsu ne tik jaudīgajām mašīnām varam turēt līdzi lielajiem džekiem, „HGK" tajā skaitā. Kā arī būtu priecīgs uzbraukt tandēmā ar Raienu Turku (smaida)".


Elvijs Ķezis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Ierasti stabili nobrauca Jānis Eglīte, kurš ar treniņiem bija apmierināts: „Gāja normāli. 12 reizes nobraucu un visas 12 reizes bija ok. Ar auto viss kārtībā, pats arī esmu gatavs rītdienas sacensībām. Mērķis? Protams, ka gribas iet uz uzvaru, bet daudz spēcīgu konkurentu. Būs ar ko cīnīties, būs interesanti un iesim uz pilnu klapi".

Sestdien no rīta plānoti vēl treniņi, bet sacensību atklāšana noteikta uz 14:00. Pēc tās risināsies dalībnieku parāde, kvalifikācija un tandēmu braucieni. Ja rītdien kādu iemeslu dēļ nevarēsiet atrasties trasē, tad notikumiem līdzi varēsiet sekot Go4speed tvitera kontā, kā arī būs pieejams LIVE STREAM video.

Treniņu dienas video apskats ar vadošo braucēju komentāriem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png