profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifta sezonas atklāšanā triumfē Eglīte (VIDEO)

Artūrs Virbulis 12.05.2013 - 06:50 Drifta sezonas atklāšanā triumfē Eglīte (VIDEO)
Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien, 11. Maijā, Biķernieku trasē tika atklāta 2013. gada drifta sezona, kur uz starta stājās Latvijas drifta čempionāta, Igaunijas drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa piloti. Dienas uzvarētājs izrādījās Jānis Eglīte, kurš pārspēja spēcīgos igauņus un izcīnīja uzvaru.

Latvijas drifta kausa Street klasē startēja 20 dalībnieki, savukārt ProAm ieskaitē piedalījās 29 piloti. Patīkams pārsteigums bija arī Latvijas un Igaunijas čempionāta braucēju daudzums, jo trasē devās 20 PRO klases piloti, kuru starpā bija teju visi labākie Latvijas drifteri.


Kārlis Graustiņš. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Street ieskaitē favorīts, protams, bija pagājušo gadu līderis Nikolajs Makarovs, tomēr šoreiz par viņu spēcīgāks izrādījās Kārlis Graustiņš. Kas interesanti, Graustiņš sacensībās startēja ar PRO pilota Gvido Elkšņa pirmo drifta automobili, sudraba krāsas BMW 328. Trešais palika Dāvids Jaunākais.

ProAm klasē tika aizvadītas ļoti spraigas cīņas, kurās pirmo reizi savā drifta karjerā spēja triumfēt Raivis Graudiņš. Viņš sīvās cīņās pārspēja Ingusu Jēkabsonu, bet trešajā vietā ierindojās Graudiņa komandas biedrs Kristaps Sapals. „Labākā diena, kas man ir bijusi driftā. Trāpījās abi divi sīvākie pretinieki un abi divi bija jāpieveic, t.i. Ēriks Ulass un Ingus Jēkabsons. Pagājušogad nevienu no viņiem nevarēju pieveikt, bet šoreiz izdevās," priecīgs par uzvaru ir Raivis Graudiņš.


Raivis Graudiņš pret Ēriku Ulasu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

PRO klasē uz starta devās visi spēcīgākie Latvijas drifteri, izņemot Kristapu Blušu, kura jaunais automobilis vēl nebija gatavs. Konkurenci latviešu pilotiem sastādīja igauņu PRO klases braucēji, kas beigās ieņēma divas no trīs pjedestāla pozīcijām. Latviešu godu gan aizstāvēja Jānis Eglīte, kurš kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena, aiz sevis atstājot Taavi Toomara un Eduardu Vahemetu. Ar tiesnešu lēmumiem nebija mierā vairāki latviešu PRO piloti, tomēr to drīzumā atspoguļosim atsevišķā rakstā.

„Kā parasti mājās uzvara. (smejas) Bija diezgan vienkārši, jo jau no paša sākuma labi aizgāja. Vienīgi pret igauņu braucēju es pus trasi nobraucu ar nobortētu riteni. Ar laiku labi noveicās, jo ļoti negribējās pa slapju braukt. Trases konfigurācija patika," tā pēc sacensībām Jānis Eglīte.

VIDEO no finālbraucieniem:


Video: Harijs Latlaps, Go4speed

Rezultāti:
Street
1. Kārlis Graustiņš, BMW 328i
2. Nikolajs Makarovs, BMW M3
3. Dāvids Jaunākais, BMW 328i

ProAm
1. Raivis Graudiņš BMW 344iK
2. Ingus Jēkabsons, BMW 540i
3. Kristaps Sapals, BMW 344i

PRO
1. Jānis Eglīte, BMW 344iK
2. Taavi Toomara, BMW 2002 Turbo
3. Eduards Vahemets, BMW 5. sērija
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png