profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ drifta čempionātā Biķerniekos uzvar Eglīte (VIDEO)

Artūrs Virbulis 08.09.2012 - 21:20 NEZ drifta čempionātā Biķerniekos uzvar Eglīte (VIDEO)
Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šodien, 8. septembrī, Biķernieku trasē norisinājās NEZ PRO drifta čempionāta 2. posms, kurā par uzvaru cīnījās 63 piloti no septiņām dažādām valstīm. Labākā Ziemeļeiropas driftera titulu ar pārliecinošu sniegumu pat uz slapjā un slidenā seguma izcīnīja Jānis Eglīte.

Kvalifikācija tika aizvadīta uz pilnīgi sausa seguma, kas braucējiem nozīmēja lielu ātrumu, bet skatītājiem galvu reibinošus dūmu mutuļus. Labākais šeit izrādījās Ivo Cīrulis, aiz kura ierindojās Henri Haanpaa un Jānis Eglīte. Tā kā Latvijas PRO drifta čempionāta 4. posma rezultātus noteica pēc kvalifikācijas braucieniem, tad šeit pirmais trijnieks izskatījās sekojošs - Ivo Cīrulis, Jānis Eglīte un Gatis Lapāns.

Pēc kvalifikācijas un dalībnieku parādes sākās sacensību aizraujošākā daļa - NEZ PRO drifta čempionāta tandēmu braucieni. Pirmie divpadsmit TOP32 tandēmi tika aizvadīti vēl uz sausa seguma, tomēr pēdējiem četriem pāriem trasi nācās mērot jau uz slapja seguma. Braucējiem tas braukšanu padarīja ievērojami grūtāki, jo nācās cīnīties ar slapjo segumu, savukārt skatītājiem nācās samierināties ar mazāko ātrumu un dūmu neesamību.

Neraugoties uz to, braucieni izvērtās spraigi un sīvi, jo ikkatrs no fināla braucienos iekļuvušajiem pilotiem vēlējās cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru. Līdz TOP16 tika praktiski visi sacensību favorīti, tomēr tad savā starpā jau sastapās spēcīgāki piloti, un favorīti sāka krist ārā viens pēc otra. TOP16 cīņās pretiniekiem piekāpās tādi braucēji kā Cīrulis, skatītāju favorīts ar veco Mercedes „dīzeļuniversālu" Teemu Peltola, Gatis Lapāns un arī Jānis Lamberts.

No latviešiem ¼ finālā spēja iekļūt Kristaps Blušs, Vents Pečaks un Jānis Eglīte. Diemžēl šajos braucienos vienam pret otru bija jācīnās Blušam un Pečakam, un Blušam pieļaujot vairāk kļūdas, tālāk tika Pečaks. Tāpat pusfināliem kvalificējās arī Eglīte un zviedri Johans Halvarsons un Andreas Jannsons. Pečakam nācās cīnīties pret Halvarsonu, tomēr latviešu braucējs nogāza pilonu, un viņam atlika cīņa par trešo vietu.

Spraigāka pusfināla cīņa izvērtās starp Eglīti un Janssonu - braucot no aizmugures, Eglīte ievēroja tik minimālu distanci, ka otrajā līkumā nedaudz pieskārās zviedru konkurentam. Tas gan nedz vienam, nedz otram netraucēja turpināt sānslīdi, tādējādi finālā pārstāvēt Latviju iekļuva Eglīte. Braucienā par trešo vietu stabilu sniegumu demonstrēja Pečaks, līdz ar to jaunajam PRO klases pilotam šis bija viņa pirmais PRO drifta pjedestāls.

Finālā, kā pirmais no aizmugures brauca pašmāju pilots Eglīte, kurš pat uz ļoti slidenā seguma demonstrēja apbrīnojamu automašīnas kontroli. Praktiski visu trases distanci viņš Halvarsonam spēja noturēties rokas stiepiena attālumā. Zviedrs tik tuvu nespēja nobraukt, tādējādi par labāko braucēju NEZ PRO drifta čempionātā tika kronēts Jānis Eglīte.

„Biju labākais Latvijā, Austrumeiropā un tagad Ziemeļeiropā. Viss sanāca, kā sarunāts (smejas)," prieku par izcilo uzvaru nespēja slēpt Jānis Eglīte, piebilstot, ka „bija ļoti spēcīga sacensība, ar spēcīgiem konkurentiem. Nebija tie labākie laika apstākļi, gāja grūti un uzvara nenāca viegli". Jāatzīmē, ka šī uzvara Eglītem nesa arī finansiālu gandarījumu - 3000 eiro lielu naudas balvu.

NEZ PRO drifta čempionāta 2. posma rezultāti:
1. Jānis Eglīte, BMW 344iS
2. Johans Halvasons, Nissan 200SX S15
3. Vents Pečaks, BMW 357iTT

Latvijas PRO drifta čempionāta 4. posma rezultāti:
1. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija
2. Jānis Eglīte, BMW 344iS
3. Gatis Lapāns, BMW 3. sērija

Fināla braucieni
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png