profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bertāns, Jurka, Čirba un citi labākie Baltijas drifteri tiksies 'Raganas Katlā'

Go4speed 07.09.2023 - 10:55 Bertāns, Jurka, Čirba un citi labākie Baltijas drifteri tiksies 'Raganas Katlā'
Foto: Rinalds Jasinskis

Tikai vienu reizi gadā, Biķernieku raganas katlā, tiekas labākie Baltijas Semi pro un Pro sportisti, lai noskaidrotu, kurš būs labākais. 58 dalībnieki, 30 Semi Pro un 28 Pro stāsies uz starta vienā no bīstamākajām drifta trasēm Eiropā.

Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem.

''Raganas katls'' skatītājiem ir kas pavisam cits - drifts netiek vērots no tribīnēm, bet no trasē esošajiem kalniņiem, kā arī ieeja Raganas katlā ir no pavisam citas puses Biķerniekos- no Biķernieku ielas, jeb meža puses, to noteikti jāatceras visiem skatītājiem ierodoties uz posmu.

Kuri tad ir daži no skaļākajiem un zināmākajiem uzvārdiem, kurus redzam dalībnieku sarakstā? Jānis Jurka - uz esošo brīdi Jurka ir kopvērtējuma līderis Livonijas drifta čempionātā (apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts), bet Latvijas un Baltijas čempionātā pašlaik ierindojas 2.vietā. Jurka ir viens no latviešiem, kuram ir lielas izredzes kļūt par Baltijas drifa čempionu 2023, un noteikti Latvijas fanu atbalsts sportistam būs nepieciešams. Jurka nav vēl iepriekš izcīnījis Baltijas drifta čempiona titulu, tā kā noteikti mērķis, kuru vēlas sasniegt ir skaidrs, un to arī sportistam novēlam. Baltijas drifta čempiona tituls kopš 2020 gada nav bijis latvietim, noslēdzošo reizi to izcīnīja Nikolass Bertāns 2020 gadā.

Nikolass Bertāns - noteikti zināmākais Latvijas drifteris, kura gaitām vienmēr visi seko līdzi, gan Latvijā, gan ārpus tās. Šogad Nikolass oficiāli brauc Lietuvas drifta komandā, kur tika uzaicināts sezonas sākumā, tādejādi aizvadot pilnu čempionātu arī Lietuvā, un starp citu, kļūstot par Lietuvas drifta čempionu 2023. Par šo faktu daži lietuvieši īpaši priecīgi nav, tāpēc domājams, ka Raganas katlā mēs ne tikai redzēsim interesantas cīņas, bet arī sīvas cīņas, jo lietuvieši noteikti mēģinās par šo čempiona titula atņemšanu atspēlēties. Lielākais konkurents Lietuvā un tieši aiz Nikolasa palika Lietuvas sportists Andrius Vasiliauskas, kuru redzēsim uz starta arī brīvdienās. Mazliet intrigai, arī Baltijā Nikolasam ir vēl iespēja pacīnīties par vietu uz kopvērtējuma pjedestālā, un starp citu arī viņa lielākajam konkurentam Lietuvā, Andriusam, jo Baltijas čempionātā viņš arī ir tur pat aiz Nikolasa.


Benediktas Čirba, noteikti viens no zināmākajiem lietuviešiem drifta arēnā un, starp citu, 2021. gada Baltijas drifta čempions. Čirba pēdējos divus gadus nav piedalījies BDC, bet aizvadījis pilnu sezonu DMEC čempionātā. Čirbu redzējām uz starta arī Drift King of Riga posmā, bet, ņemot vērā, ka DMEC priekšā ir vēl viens posms, viņš tieši Raganas katlu ir izvēlējies kā testa vietu gan automašīnai, gan pašam sev, iesildoties DMEC lielajam finālam jau nākamnedēļ. Čirba, starp citu, ne vienu reizi vien ir kāpis uz pjedestāla raganas katlā, tāpēc noteikti viņš būs sīvs konkurents visiem pārējiem sportistiem.

Rolands Bērziņš - 2022.gada raganas katla uzvarētājs, kur interesantā tandēmu cīņā tieši viņam izdevās uzvarēt. Uz esošo brīdi Rolands Livonijas un Latvijas drifta čempionātā ir trešais, bet, ņemot vērā, ka priekša vēl divi posmi viņš noteikti ir viens no pretendentiem uz 2023 gada čempiona tituliem. 2022 gadā Rolands bija Latvijas drifta čempions PRO klasē un Livonijas vicečempions.

Kopā ar Baltijas posmu norisināsies arī Semi Pro klase ieskaite Latvijas čempionātam tur uz starta 30 dalībnieki, no kuriem vismaz pirmajiem 15 ir iespējas cīnīties par sezona kopvērtējuma pjedestālu, bet, lai cīņu padarītu interesantāku, uz šo posmu ir pievienojušies 10 ārvalstu sportistu, un starp tiem arī divas dāmas - lietuvietes. Tomēr šoreiz uz starta neizies tikai divas dāmas, bet trīs. Jo lietuvietēm uz starta pievienosies Latvijas driftere Ketija Birzule, tādejādi pēc vairāku gadu pauzes, Semi pro klasē uz starta arī atgriežas dāma no Latvijas. Ketija ir Street klases braucēja, kura ir pieņēmusi izaicinājumu pati sev – dalība Semi pro klasē, un noteikti vēl viens interesants fakts par Ketiju - 2016.gada Vasaras olimpiskajās spēlēs viņa pārstāvēja Latviju burāšanas sporta veidā, no viena sporta uz otru, veiksmi jaunajai sportistei.

Sacensību programma (organizators informē, ka sacensību programma ir mazliet mainīta).
Sestdiena, 9.septembris:
10:50 -15:15 Treniņu braucieni Pro un Semi pro klasēm
15:20-17:00 Pro kvalifikācijas braucieni
17:10-19:00 Semi Pro kvalifikācijas braucieni

Svētdiena, 10. septembris:
Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00
10:00-12:00 Tandēmu treniņbraucieni Pro un Semi pro klases
12:30 Sacensību oficiālā atklāšana
13:00 Pro Tandēmu braucieni- galvenās cīņas
16:15 Semi Pro tandēmu braucieni- galvenās cīņas
19:00 Apbalvošanas ceremonija

Biļetes ir pieejamas gan iepriekš pārdošanā- www.bilesuserviss.lv, kā arī biļetes būs pieejamas uz vietas sacensību dienā. Biļetes ietver ieeju dalībnieku parkā, skatītāju zonās, kā arī iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām, ieejas aproces , ja tiek izņemtas sestdienā, darbojas abas sacensību dienas. Ar biļeti kas iegādāta uz sacensībām 10.09.2023 var apmeklēt arī 09.09.2023 treniņu un kvalifikāciju.

Atceries! Ieeja Raganas katlā ir no Biķernieku ielas puses.

Vairāk informācijai , ieejas kartēm, jaunumiem par sacensībām sekojiet līdzi ŠEIT.

Dalībnieku saraksti:



Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe Bluša
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png