profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizvadīts Haralda Šlēgelmilha GT3 Kausa 1. posms digitālajā autošosejā

Go4speed 13.06.2020 - 12:10 Aizvadīts Haralda Šlēgelmilha GT3 Kausa 1. posms digitālajā autošosejā
Publicitātes foto

Trešdienas vakarā, 10.jūnijā plkst. 20:00 tika aizvadītas pirmās eautosports.lv platformas digitālās autošosejas sacensības, kuras nosauktas par godu vienam no Latvijas spilgtākajiem īstās autošosejas talantiem Haraldam Šlēgelmilham. Šī Digitālās Autošosejas seriāla tiešraides vadītājs ir Oskars Kaņeps-Kalniņš un pirmajā sacīkstē viņam pievienojās arī pats Haralds, lai komentētu Best4sport TV translēto sacīksti.

Organizatori tiešraides studiju bija iekārtojuši SPA trases slavenākā "Eau Rouge" līkuma vidū un devuši iespēju Oskaram un Haraldam vienā mirklī nonākt Beļģijā, kur viņi ne vien komentēja notiekošo sacīksti, Haralds arī dalījās savā pieredzē reālajās Autošosejas sacensībās, kur viņš ar Lamborghini sporta automašīnu aizvadījis simtiem apļu SPA un citās Eiropas ātrākajās trasēs.

Sacensības tika aizvadītas jau pieminētajā, leģendārajā SPA trasē, Beļģijā ar ātrajām GT3 klases automašīnām ļoti komapktā un dinamiskā formātā: 15min kvalifikācija un 2 sacensību braucieni, katrs pa 10 apļiem, kur 2. brauciena starta secību noteica 1. brauciena rezultāti, bet TOP10 no 1. brauciena startēja apgrieztā secībā! Šis formāts ārkārtīgi saasināja cīņas par posma kopvērtējuma rezultātu, jo uzvarētājs tiek noteikts pēc abu braucienu punktu kopsummas.

Kā jau bija gaidāms, dalībnieku sarakstā bija vērojami pārsvarā vārdi, kuri jau iepriekš redzēti līderu tabulās iepriekš notiekošās digitālās autošosejas sacensības. Tas lika gaidī ļoti spraigas cīņas un blīvus braucienus.


Publicitātes foto

Kvalifikāciju uzvarēja Dzintars Raits ar ātrāko apļa laiku 02:17.947, kurš posmu aizvadīja DBS Autoskolas sponsoru komandas Lamborghini Hurracan automašīnu, aiz sevis atstājot tikai par 0,2sek lēnāko forevent.lv komandas pārstāvi Dāvi Biti.

Pirmā brauciena starts ļoti veikmsīgs padodas Bitem, kurš jau pirmajā līkumā apdzina Raitu un ieņēma līdera pozīciju, kamēr K.Fiļipovs bija 3. pozīcijā. Cīņā par TOP 3 iesaistījās arī G. Razgals, kuram izdevās pakāpties uz 2. pozīciju pēc Raita neveiksmes, kurš atkrita uz 8. vietu. Andrejs Laipnieks veikmsīgi apdzina Fiļipovu un ierindojās brauciena 3. pozīcijā. Jau 7. aplī Raits atguva četras pozīcijas un mēģināja noķert Laipnieku cīņā par pjedestālu, taču Laipnieks bija pietiekami ātrs un pirmā braucienā noturēja 3. pozīciju. Finišā 2. vietā Gunārs Razgals, bet uzvaru braucienā svinēja Dāvis Bite.

Prieki nebija ilgi, jo otrajā braucienā Bitem bija jāstartē vien no desmitās pozīcijas, savukārt Andrejs Gubarevs ieguva iespēju startēt no priekšas. Tika gaidītas daudzas apdzīšanas trasē ātrāko braucēju izpildījumā, kuri šajā startā tika nolikti aiz vairākiem konkurentiem, taču visu braucēju līmenis bija ļoti augsts. Gubarevam izdevās noturēt līdera pozīciju līdz pat 8. aplim, kura pēdējā līkumā pēc spraigas cīņas ar Fiļipovu sekoja neliela kļūda līkuma izejā un aizmugurē braucošais Fiļipovs nespēja izvairīties, kā rezultātā abi atkrita attiecīgi uz 7. un 5. pozīciju. Lielākie ieguvēji bija Krišs Jaunzemis un Dzintars Raits, kuri nu ieguva vadību, kad līdz sacīkstes beigām bija atlikuši vien divi apļi.

Dalībnieki pēdējos divus apļus aizvadīja ļoti stabili, kur otrajā braucienā uzvaru izcīnīja Krišs Jaunzemis no forevent.lv komandas. 2. vietā Dzintars Raits no dbs.lv, bet godpilno 3. vietu šoreiz ieņēma Gunārs Razgals. Abu braucienu kopsummā visvairāk punkti Gunāram Razgalam, kurš izcīnīja uzvaru posmā! Tikai par vienu punktu mazāk bija Krišam Jaunzemim, kurš ierindojās posma 2. vietā, bet 3. vieta Dāvim Bitem, kuram vienāds (!) punktu skaits ar Dzintaru Raitu.

Haralda Šlēgelmilha GT3 Kausa 2. posms notiks jau 17.jūnijā, un arī šoreiz tiešraide būs vērojama best4sport TV kanālā. Tās sākums plkst. 20:00. Šoreiz dalībnieki dosies uz bīstamo Monzas trasi Itālijā. Pieteikšanās ir atvērta un atrodama www.eautosports.lv kalnedāra sadaļā. Vietu skaits ierobežots!

Sacensībās aicināti piedalīties arī braucēji, kuriem mājās nav savu stūres iekārtu, piesakoties “SRC Riga” vai “E-race” simulatoru klubā un aizvadot sacīkstes no profesionāliem simulatoriem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Digitālā Autosporta platformas vadītajs
Kārlis Priedītis

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png