profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaulslaveni sportisti izmanto latviešu komandas ražotos autosporta simulatorus

Go4speed 09.06.2020 - 15:45 Pasaulslaveni sportisti izmanto latviešu komandas ražotos autosporta simulatorus
Publicitātes foto

Pasaules un Eiropas rallija un rallijkrosa čempionātos pieredzi guvusī Sports Racing Technologies komanda būvē ne tikai sporta automašīnas, bet uzsākusi ražot autosporta simulatorus, kurus izmanto pasaulslaveni sportisti e-sacensībās.

SRT komanda jau vairākus gadus nodarbojas ar autosportu, sniedzot savus pakalpojumus tādiem braucējiem, kā Reinim Nitišam, Hening Solberg, Oliver Solberg, Lukasz Habaj, Adam Westlund, Nikolay Gryazin un Vasiliy Gryazin, kā arī daudziem citiem.

Ģirts Krūzmanis, komandas direktors: “Drīzumā SRT komandas draugi, Solbergu ģimene, dalīsies savā pieredzē, jo arī viņi izvēlas “SRT Sim”, lai piedalītos “Solberg World Cup”e-čempionātā. Viņu atsauksmēm varēs sekot līdzi viņu un mūsu sociālajā vidē. Uzskatām to par kvalitātes zīmi, ja e-sporta sacensībās uzlecošā rallija zvaigzne Olivers Solbergs un autosporta leģenda Peters Solbergs izvēlas mūsu ražotos simulatorus.”


Publicitātes foto

Sākot ar šī gada aprīli, SRT komanda savā struktūrvienībā Ādažos, kur mehāniķi un inženieri gatavo CanAm Maverick T3 automašīnu jaunajai Dakāras sezonai, ķērās pie simulatoru ražošanas. Sākot ar dizaina izveidi un beidzot ar jau gatava produkta testēšanu. Komanda šobrīd izstrādā vairākus modeļus, lai jebkurš spēlēt/braukt gribētājs var atrast sev piemērtoāko simulatoru.

Artūrs Priednieks, Sim projekta menedžeris: “Domāju, ka mums ir izdevies parādīt cik universāli cilvēki ir sacīkšu komandās un, ko var panākt, izmantojot uzkrāto pieredzi un nebaidoties mācīties ko jaunu. Covid-19 krīze vistiešākajā veidā ietekmēja komandas darbību, jo visas sacīkstes tika atceltas. Mums bija jāpieņem lēmums, kā darboties turpmāk un šis darbības veids šķiet ļoti piemērots, jo liela daļa braucēju pārorientējas uz virtuālajām sacīkstēm. Es domāju, ka šim projektam ir liels potenciāls, lai veidotu interesantu autosporta vidi 21. gadsmita e-pasaulē.”

Iegādāties iespējams simulatora rāmi, kurš sevī ietver stūres, pedāļu un krēsla stiprinājumus, tāpat tiek piedāvāta opcija nokomplektēt simulatoru pilnībā – ar sporta krēslu, stūri, pedāļiem, papildaprīkojumu – ekrāna statīvu, klaviatūras un peles paliktņiem, ātrumpārslēga un rokasbremzes statīviem. Opciju ir daudz – visu nepieciešamo informācijuiespējams atrast mājaslapā Simulators | SRT sim un sociālajā vietnē Instagram.com/ @srt_sim.


Publicitātes foto

Ja pavadām laiku pie stūres un ekrāna, tad tā, lai pieredze būtu sajūtās ļoti tuva tai, ko braucēji piedzīvo piedaloties sacensībās. SRT komanda vēlas, lai viņu simulatori piepilda katra e-sportista sapni par braukšanu pasaulē slavenākajās trasēs kopā ar labākajiem braucējiem. SRT simulatoros cenšas iekļaut arī sacīkšu automašīnas īpašības – piemēram, sēdpozīcija ir pielāgota R5 spēkratā esošajai pozīcijai. Komandas plāno ietvert arī aktīvo platformu, kurā varēs izbaudīt arī paātrinājumu, bremzēšanu un citas sacīkšu braukšanas izjūtas – šo darbu veiks komandas inženieri, kuru pamatnodarbe ir darbs ar sacīkšu automašīnu elektroniku.

Informāciju sagatavoja:
Agate Neļķe
Sports Racing Technologies

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png