profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunzemis: Laika gaitā e-autosports ieņems svarīgāku lomu visu autosportistu treniņos

Go4speed 14.10.2019 - 20:03 Jaunzemis: Laika gaitā e-autosports ieņems svarīgāku lomu visu autosportistu treniņos
Krišs Jaunzemis. Foto: laf.lv

No 2019. gada 31. oktobra līdz 3. novembrim Romā un netālu esošajā Vallelunga trasē norisināsies FIA (Starpautiskās Automobiļu federācijas) rīkotās “Motorsport Games”, kurās tiks apvienotas vairākas autosporta diciplīnas.

LAF (Latvijas Automobiļu federācija) šīm spēlēm ir pieteikusi sportistus četrās no sešām iespējamām autosporta disciplīnām. Digitālā motorsporta disciplīnai – Krišu Jaunzemi.

Kāpēc autosports Tev ir tuvs?
No mazotnes esmu sekojis līdzi F1 un WRC, un, ko līdz radās iespēja, sāku braukt īres kartingu čempionātā “Openkart”. Tā nu jau sesto sezonu braucu kartingā, ceturto Latvijas kartingu čempionātā.

Kā un kad uzsāki cīņu/spēli virtuālajā trasē?
Simulatoru gaitas aizsāku ar spēli “Live for Speed” 2012. gadā. Pēc tā esmu izmēģinājis dažādas spēles – “rFactor”, “Asseto Corsa”, “Automobilista” un citas. Varētu teikt, aizraušanās ar virtuālās pasaules cīņām radīja vēlmi startēt kartingu sacensībās.

Ko Tev nozīmē startēt sacensībās ārpus Latvijas?
Tas ir diezgan svarīgs notikums ne tikai man, bet arī, domāju, Latvijas e-autosportam. Pirmais lielais solis starptautiskajā skatuvē, tāpēc ir reizē svarīgi atstāt labu pirmo iespaidu, bet reizē vēl esam zaļknābji, mums vēl ir daudz jāaug.

Kā gatavojies/gatavosies “Motorsport Games”?
Diemžēl uzsāku savu treniņu “Gran Turismo: Sport” tikai īsi pirms Latvijas atlases, bet progress, manuprāt, ir bijis labs. Ceru, ka pieredzes trūkums neļaus nepilnvērtīgi cīnīties ar iespaidīgo konkurenci.


Foto: laf.lv

Vai esi uzstādījis mērķi savam sniegumam šajās spēlēs?
Mans mērķis pirmajās spēlēs ir mācīties no spēcīgās konkurences. Sportisti kā Mikail Hizal, Cody Nicola Latkovski, James Baldwin un Vasilii Anufriev ir sevi pierādījuši kā ātrākos braucējus “Gran Turismo: Sport”, kas sastāda ļoti ātru un pieredzējušu braucēju grupu. Iespējams, ātrāko un pieredzējušāko.

Kādi ir Tavi hobiji, nodarbošanās ārpus e-gaming?
E-sports ir mans hobijs, bet ārpus tā studēju un piedalos kartingu sacensībās. E-autosportā atgriezos pēc dažu gadu pauzes reizē ar EGP Latvija sacensību paziņojumu.

Ārpus virtuālās vides startē arī kartinga sacensībās – cik daudz e-gaming palīdz reālajā trasē un cik reālā pieredze palīdz e-gaming?
Populārākais viedoklis ir tāds, ka virtuālā pasaule noteikti palīdz mācīties trases konfigurāciju. To šādā veidā izmanto ļoti daudz profesionāli bolīdu un salonautomobīļu braucēji. Tas arī man ir palīdzējis orientēties Biķernieku trasē ar standarta automobīli, kur es uzreiz varēju būt ātrs. Vēl es esmu ievērojis, ka tas arī palīdz krāt pieredzi cīņai trasē – attīstīt maņas, kas palīdz saprast, kur sāncensis atrodas, apdzenot viņu, vai arī, cik vēlu bremzēt pirms līkuma, lai varētu ielekt iekšmalā, bet neizlidot ārpus trases. Tās ir tikai dažas pamatiemaņas, ko e-autosports attīsta, bet, domāju, laika gaitā tas ieņems aizvien svarīgāku lomu visu autosportistu treniņos.

Vai un cik ļoti vēlies saistīt savu dzīvi ar autosportu?
Protams, kamēr ir iespēja, vēlos turpināt braukt. Neatkarīgi no tā, vai kādreiz beigšu piedalīties autosportā kā braucējs, vēlos ieņemt kādu lomu autosporta komandā. Savu karjeru nākotnē ne ar ko citu nesaistu, kā auto nozari, bet laiks rādīs.


Foto: laf.lv

Kā Tu rod sevī motivāciju cīnīties?
Ir bijuši daudz brīžu, kad es neesmu sapratis, ko darīt, lai uzlabotu savu sniegumu gan virtuālajā, gan reālajā pasaulē. Tad ir galvenais saprast savas kļūdas un, iespējams, mainīt ieradumus, lai panāktu labāku rezultātu. It īpaši virtuālajā pasaulē, kur ir nepieciešams krasi mainīt savu braukšanas stilu, lai būtu ātrs ar daudzām dažādajām mašīnām.

Krišs Jaunzemis: ''Vēlos pateikt paldies visiem atbalstītājiem par digitālā sporta atbalstīšanu! Ja ne uzreiz, tad noteikti drīzumā domāju, ka Latvija var iekarot arī šī sporta veida virsotnes!”

Digitālā motorsporta sacensības norisināsies līdztekus piecām citām pasākuma disciplīnām – GT, formula 4, autošoseja jeb Touring Car, drifts un kartingu slaloms.

Sacensību dalībnieki spēlēs “Gran Turismo Sport”, kas ir vispopulārākā sacīkšu spēle PlayStation 4, izmantojot tās pašas sistēmas, kuras izstrādājusi Polyphony Digital Inc. FIA sertificētajiem Gran Turismo čempionātiem.

Digitālā kausa izcīņa notiks Vallelunga Circuit konferenču centrā, sākot ar treniņiem sestdienā un noslēdzot svētdien ar lielo finālu (Grand Final). Sacensību vietā tiks uzstādīta skatuve ar 12 sacīkšu platformām lielā LED ekrāna priekšā, kur notiks kvalifikācijas un izslēgšanas posmu sērija. Pēc tam 12 labākie braucēji iekļūs lielajā finālā.

Izmantotie resursi:
www.laf.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png