profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tiesneši Latvijas autosportā turpmāk vienoti un pamanāmi

Go4speed 08.07.2019 - 17:02 Tiesneši Latvijas autosportā turpmāk vienoti un pamanāmi
Foto: Kalvis Zaļaiskalns Photography

Latvijas Automobiļu federācija sadarbībā ar Škoda Latvija izstrādājusī pavisam jaunu konceptu tiesnešu apģērbam Latvijas autosportā. Tiesneši un to drošības ekipējums ir federācijas atbildība, tāpēc jau ilgu laiku tika meklēts labākais risinājums. Pateicoties šai sadarbībai, turpmāk, autosporta sacensībās tiesneši būs vienoti un pamanāmi.

Citviet pasaulē tiesneši autosportā jau praktizē vienāda materiāla un krāsas formas, neatkarīgi no laikapstākļiem tiesneši trasē ir vienoti un pamanāmi. Apģērbs ir izstrādāts no ugunsdrošiem materiāliem, kas atbilst vajadzīgajiem starptautiskajiem kvalitātes standartiem, jo tiesneši ir pirmie negadījuma vietā trasē un sniedz palīdzību, ja tas nepieciešams. Formas sastāv no trīs elementiem - bikses, jaka un cepure. Tiesnešiem trasē, viņu pašu drošībai, ir jābūt atpazīstamiem un ļoti pamanāmiem, tāpēc formas ir koši oranžā krāsā. Tonis speciāli izvēlēts tāds, lai atšķirtos no tiesnešu karogu krasām. Papildus uzdrukātas atpazīstamības zīmes.


Foto: Toms Paipals

Gunārs Kosojs, LAF viceprezidents / Krosa komisijas padomes priekšsēdētājs un idejas autors: "Liels pagrieziena punkts Latvijas Automobiļu federācijas tiesnešu drošībai! Jūtos ļoti gandarīts un vēlos izteikt lielu pateicību visiem iesaistītajiem, ka iecere "drošs un vienots tiesnešu apģērbs" ar federācijas un mūsu sadarbības partnera, vadītāja Māra Jansona un viņu komandas atbalstu, ir tikusi veiksmīgi realizēta. Viņu izpratni, spēju iedziļināties un atvērtība jaunām pieejām ir augsti novērtējama. Arī jūtos pārliecināts, ka visi skatītāji, sportisti, mediji, organizators un arī paši tiesneši to spēja sajust un novērtēt nupat aizvadītājā Rallijkrosa festivālā Biķerniekos. Tas bija izcils sākums! Drošība ir mūsu pirmais vadmotīvs! Trasē tiesneši atrodas visbīstamākajos punktos, kur viņu rosība mijās ar sportistu adrenalīnu, ātrumu un situāciju neprognozētību. Pirmie, kuri sniegs palīdzību, bet arī pirmie, kuri pakļauti riskiem. Latvijas autosporta tiesnešu darbs ir starp labākajiem pasaulē un tagad ar drošu, vienotu un labi pamanāmu apģērbu, mūsu tiesnešu kvalitātes zīmols pacelts visaugstākajā līmenī. Tā ir pasaules prakse, kas F1, WEC, GT, arī pasaules rallijkrosā Biķerniekos, Rīgā jau sen piekopta. Tāpēc nevaru teikt, ka tā ir mana ideja, bet no laikiem, kad biju aktīvs trases tiesnesis, sen lolots sapnis to nodrošināt visām sacensībām Latvijā. LAF Prezidijs ar savu lēmumu ir apstiprinājis jaunās tiesnešu formas, kā obligāto drošības ekipējumu. Attiecīgi, visās apļveida autosporta sacensībās tiesnešiem būs jāvalkā šīs formas, ar atkāpi, tikai gadījumā, ja organizators nodrošinās tiesnešiem līdzvērtīga materiāla un krāsas apģērbu."

Informāciju sagatavoja:
Linda Medne
Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretāre

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png