profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija leģenda Vasaraudzis: Latvijas sportists varētu iekarot WRC pasauli (VIDEO)

Go4speed 07.02.2019 - 23:34 Rallija leģenda Vasaraudzis: Latvijas sportists varētu iekarot WRC pasauli (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Go4speed.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma Cilts jaunāko sēriju. Tajā Pauls Timrots uz sarunu aicinājis divas jaudīgas autosporta pasaules leģendas – 2000. gadu rallija zvaigzni Ivaru Vasaraudzi un Andri Štālu, kurš rūcošiem motoriem veltījis visu mūžu.

Pauls Timrots joko – reiz bija teiciens: "Gribi, lai dēls izaug par rallistu, nosauc viņu par Ivaru". Gadsimtu mijā Latvija varēja lepoties ar veseliem trīs veiksmīgiem autosportistiem Ivariem – Ivaru Cauni, Ivaru Raidapu un Ivaru Vasaraudzi. Sarunā ar Paulu I. Vasaraudzis atskatās uz laiku, kad viņa autosportista karjera vēl tikai sākās, un atklāj, kuri cilvēki palīdzējuši sasniegt izcilos rezultātus. Vasaraudža stāstus papildina unikāli video arhīvu kadri no Ivara autosporta karjeras – sākot no ziemas priekiem ar "Audi Quattro" un beidzot ar jaudīga WRC automobiļa stūrēšanu profesionālajās sacīkstēs.

Ātruma Cilts nolēmusi papildināt Ivara apbalvojumu sarakstu un par izcilo sniegumu autosportā piešķirt arī īpašo cilts ordeni. Ivars neslēpj – viņaprāt, Latvijā ir autosportists, kuram ir visas izredzes atkārtot viņa panākumus un iekarot Pasaules rallija čempionāta pjedestālu, ja vien viss tiks darīts kā līdz šim, soli pa solim. Kurš no Latvijas sportistiem varētu kļūt par jauno rallija leģendu, noskaidrosim Ātruma Cilts jaunākajā sērijā.

Raidījums viesojas arī pie Andra Štāla, kurš savulaik sēdies pie neskaitāmu auto stūres un bijis Latvijas Automobiļu federācijas viceprezidents. Viņš arī var lepoties ar dalību Montekarlo vēsturisko auto rallijā "Russo Baltic Racing" komandas sastāvā. Štāla rokās nonākuši daudzi slaveni spēkrati, tostarp Porsche 914 un Jaguar E Type, un jau izveidojusies iespaidīga kolekcija. Raidījuma skatītājiem ir iespēja ielūkoties Andra garāžā, kur pilnā sparā rit unikālu automobiļu restaurācijas darbi un uzzināt, kādi "auto dinozauri" tur vēl varētu pievienoties.

Jaunajā Ātruma Cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem. Ātruma Cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png