profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nellija Štolcermane: Kartings – pamatu pamats autosportā lielākajai daļai sportistu

Go4speed 10.04.2018 - 14:15 Nellija Štolcermane: Kartings – pamatu pamats autosportā lielākajai daļai sportistu
Nellija Štolcermane un Haralds Šlēgelmilhs. Foto: www.monday.lv

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) aizsākusi kustību „Sievietes autosportā”. Kustības mērķis ir popularizēt un veicināt sieviešu iesaistīšanos motorizētajos sporta veidos. LAF veido stāstu sēriju par sievietēm, kuras aktīvi piedalās aizraujošā autosporta dzīvē Latvijā.

Vairākkārtēja Latvijas un 2006.gada pasaules čempione ūdens motociklu sportā, trīs gadus braukusi bobslejā, viena no trīs Vladislava Šlēgelmilha atvasēm, šobrīd – kopā ar brāli Haraldu Šlēgelmilhu vada Sporta kompleksu „333” – Nellija Štolcermane.


Foto: no personīgā arhīva.

Jautāta, lai Nellija nosauc trīs īpašības, kas, viņasprāt, raksturo Nelliju Štolcermani vislabāk, viņa atbild: ''Esmu neatlaidīga un mērķtiecīga. Pēc horoskopa esmu vērsis – neatkāpjos no plāniem un mērķiem. Ļoti bieži pirms nospraustā termiņa sasniedzu to, ko bija iespējams sasniegt tikai daudz garākā laikā ar lielākiem resursiem. Esmu glābēja – man laikam karmiski ir tā, ka regulāri risinu dažādas problēmas, glābju dažādās bezizejas situācijās nonākušus cilvēkus, kolēģus, risinu kāda ievārīto putru, „dzēšu ugunsgrēkus”. Vēl esmu jaudīga un stipra – tā kā mani dzīves sporta veidi nav bijuši no tiem sievišķīgākajiem, tad tie mani ir norūdījuši, un esmu kļuvusi par stipru sievieti. Varu izdarīt vairākas lietas reizē, nezaudējot kvalitāti. Varu vienlaicīgi vadīt vairākus projektus. Ja būtu vēl 4. raksturojums, tad uzskatu, ka jau no mazotnes esmu baigā plānotāja. Varu šad tad „samenedžēt” visu, pašai pat neiesaistoties.”

Šobrīd Nellija kopā ar brāli Haraldu vada Sporta kompleksu „333”: ''Jau vairāk nekā 12 gadus uzticīgi strādāju šajā – tēva izveidotajā uzņēmumā. Sākumā pienākumi bija gana vienkārši – grābt melnzemi, sēt zāli, vākt atkritumus un tā – soli pa solim, uzkrājot pieredzi, izejot cauri gandrīz visiem procesiem un amatiem, šobrīd kopā ar brāli vadām “333”. Tēvs, redzot, ka mēs varam pacelt šo sporta kompleksu jaunā līmenī, nodeva mums savu iesākto un devās pelnītā pensijā. Māsas Sibillas pārziņā ir veikparka zona, ūdens atpūtas zona un festivāls “Playground”.


Foto: no personīgā arhīva. Kopā ar vīru Mareku Štolcermani un bērniem – dēlu Tomasu un meitu Alisi.

''”333” ir manas otrās mājas. Mans ģimenes loceklis. Es pat nestādos priekšā vidi, vietu, kolektīvu, kurā es varētu tik jaudīgi sevi realizēt. Mīlu šo vietu, šo kompleksu, to, ko es daru. Tas ir mantots ģimenes uzņēmums, manā sirdī tā ir ļoti liela vērtība. Es lepojos būt daļa no „333” (Nellija un Mareks Štolcermaņi arī savas kāzas svinēja Sporta kompleksā „333”, red.),” tā Nellija.

Uz jautājumu, ko viņa teiktu visām tām meitenēm, kam interesē autosports – vai un kādēļ vērts ar to nodarboties un ar ko sākt, Nellija atbild: ''Pirmkārt, lai kāds būtu sporta veids, sportot vajag. Un vajag nodarboties ar to sporta veidu, kas tiešām patīk, ko darot tu gūsti baudu, prieku un gribi to darīt vēl un vēl. Ja izvēle kritusi par labu motorizētajam sporta veidam, tad labs sākums autosportam ir kartings – pamatu pamats autosportā lielākajai daļai sportistu, kas sasnieguši augstākās virsotnes. Pēc tam jau var saprast, kurp „vējš pūš” – uz šoseju, grunti. Dzīve ieviesīs savas korekcijas (pasmaida). Vēl ir jāapzinās, ka sieviete autosportā (joprojām) ļoti bieži netiek uztverta nopietni. Ar to ir jārēķinās, jāsamierinās un vienkārši jāturpina iesāktais. Ir lieki tērēt enerģiju, pierādot kaut ko, argumentējot. Dari un tavi darbi runās tavā vietā!''

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png