profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žans Tods atzinīgi novērtē Dambja Paikspīkas auto un elektrisko kartingu projektu

Go4speed 07.04.2018 - 00:58 Žans Tods atzinīgi novērtē Dambja Paikspīkas auto un elektrisko kartingu projektu
Foto: Satiksmes ministrija

Ceturtdien, 5.aprīlī Rīgas Motormuzejā notika Satiksmes ministrijas organizēta starptautiskā konference “Globālā transporta drošība un drošums simtgadei”, kurā piedalījās ap 160 dalībniekiem no 59 valstīm, vēsta laf.lv.

Pašreiz Latvija ir viena no Eiropas Savienības (ES) līderēm ceļu satiksmes drošības uzlabošanā, kur pēdējo gadu laikā ir ievērojami samazinājies ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un cietušo skaits.


Foto: Satiksmes ministrija

Uz konferenci Latvijā ieradās arī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents, ANO Ģenerālsekretāra īpašais sūtnis ceļu satiksmes drošības jautājumos Žans Tods (Jean Todt), kurš atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto ceļu satiksmes negadījumu un bojāgājušo skaita mazināšanā. “Ceļu satiksmes drošībai ir svarīga loma katrā valstī, jo tā ietekmē ikvienu iedzīvotāju. Šodien Latvija globālā mērogā sasniegusi daudz, bet mums jāturpina rūpēties par ceļu satiksmes dalībniekiem un viņu drošību,” uzsvēra Ž. Tods.


Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Konferencē izskatīja arī tādas tēmas kā tranzīta un loģistikas attīstība šajā izaicinājumu laikmetā, kā arī analizēja un novērtēja transporta nozarē radītās inovācijas. Latvijai ir ar ko lepoties arī šajā ziņā. Tāpēc pasākuma laikā tika prezentēta Andra Dambja Latvijā izgudrotu un uzbūvētu Pikes Peak sporta automašīnu, ekskluzīvu pasažieru elektro-minibusu, kā arī elektrisko kartingu, kas arī ir tapis tepat pie mums, uzņēmumā Blue Shock Race un kas darbībā būs redzams jau 1.maijā Kandavas trasē. Elektrisko kartingu projekts tapis ar LMT Autosporta Akadēmijas atbalstu, savukārt Latvijas Automobiļu federācijas prezidijs elektrisko kartingu klasei piešķīra čempionāta statusu. Žans Tods atzinīgi novērtēja šos projektus un apsveica Latviju kā pirmo valsti, kurā notiks elektrisko kartingu čempionāts, kā arī norādīja uz kartingu attīstības nepieciešamību.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png