profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Linda Medne - LAF ģenerālsekretāre, kura izbauda sacensību garšu no 'aizkulisēm'

Go4speed 07.03.2018 - 11:51 Linda Medne - LAF ģenerālsekretāre, kura izbauda sacensību garšu no 'aizkulisēm'
Linda Medne. Foto: no personīgā arhīva

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) aizsākusi kustību ''Sievietes autosportā”, kuras vadītāja ir slavenā pasaules rallija čempionāta 1982.gada vicečempione Mišela Mutona. Kustības mērķis ir popularizēt un veicināt sieviešu iesaistīšanos motorizētajos sporta veidos. LAF veido stāstu sēriju par sievietēm, kuras aktīvi piedalās aizraujošā autosporta dzīvē Latvijā, un otrais raksts šajā sērijā tapis par Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) ģenerālsekretāri Lindu Medni, kas arī pārstāv Latviju kustībā ''Sievietes autosportā”.


Foto: no personīgā arhīva

Linda Medne, ja tā var izteikties, ir visas Latvijas autosporta saimes izpilddirektore. Kā viņa pati saka: ''Kad pirms 12 gadiem sāku strādāt federācijā – man bija komisiju vadītāji, kas visādi centās palīdzēt. Bet lielajam vairumam lietu nācās „izurbties” cauri kā kara tranšejās. Bet, iespējams, tā ir labāk, jo man ļoti patīk pilnībā izprast procesus un darāmos darbus. Šobrīd daru visu, lai „ritenītis” grieztos – manā pārziņā ir visa sacensību dokumentācija, sadarbības līgumi, ziedojumi, atskaites, budžeti un tamlīdzīgas lietas. Visam jānotiek saskaņā ar LAF Statūtiem un Kodeksu. Mans darbs, iespējams, nav tas redzamākais, svarīgākais uzdevums ir – lai viss funkcionē. Katru gadu ir kāds apjomīgāks projekts, kas jāvada – piemēram pagājušajā gadā mēs organizējām lielo LAF čempionātu gada apbalvošanas ceremoniju, šogad būs Ziemeļvalstu federāciju kongress. Tas padara ikdienu interesantāku un sniedz neviltotu gandarījumu, kad šie lielie projekti veiksmīgi tiek noslēgti.”

Bērnību Linda aizvadīja autosporta gaisotnē, jo tētis – Juris Mūrnieks, piedalījās amatieru rallijā, un vēl pavisam nesen bija arī federācijas standarta automobiļu komisijas padomes priekšsēdētājs. Pašai Lindai gan autosportā roku iemēģināt vēl nav sanācis: ''Man vienmēr ir paticis braukt ar auto un bez tā es savu ikdienu nemaz nevaru iedomāties, tomēr kaut kā veiksmīgi vienmēr esmu izvairījusies no mēģinājumiem mani nosēdināt pie stūres sporta automašīnai. Nejūtu sevī vajadzību pēc šādām emocijām un adrenalīna. Autosportā esmu aktīva administratīvajā pusē – darbojos kā starptautisku sacensību komisāru sekretāre un izbaudu sacensību „garšu” no aizkulisēm.”


Foto: no personīgā arhīva

''Man patīk tas, par ko neiedomājas autosporta sacensību skatītājs. Man patīk skatīties kā sacensības notiek no otrās – skatītājiem neredzamās puses. Es pat varu atbraukt mājās pēc sacensībām un nezināt, kurš uzvarējis. Ja tās ir starptautiskas sacensības, es jūtu līdzi visiem latviešiem. Ja tas ir nacionālais čempionāts, man svarīgi, lai sacensības norit bez starpgadījumiem un avārijām. Lai visi sportisti mājās aizbrauktu gandarīti. Autosportā man patīk viss kopums, man patīk tie cilvēki, kas iegulda lielu un nesavtīgu darbu, man patīk sportisti, kas aizrautīgi gatavojas saviem startiem. Man patīk būt daļai no tā,” tā Linda Medne par to, kādēļ viņa piedalās un palīdz sacensību norisē.

Jautāta – ko viņa vēl gribētu sasniegt šajā jomā, Linda ietur pauzi un aizdomājas: „Ļoti grūti atbildēt. Jau grasījos teikt, ka gribētu strādāt kādā pasaules čempionāta posmā, taču sapratu, ka jau 2 gadus to daru „Neste World RX of Latvia” rallijkrosā. Esmu laimīgs cilvēks!”


Foto: Latvijas Automobiļu federācija

Lindai izdodas atrast laiku arī savām mīļākajām nodarbēm – grāmatu lasīšanai un jogai, kaut arī – kā pati Linda atzīst, sakarā ar to, ka mājās viņai ir divi mazi rakari, kas prasa visu iespējamo uzmanību, grāmatas iespējams lasīt vien, kad dodas komandējumos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png