profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosport Awards: Nākotnes inženieris - Mārtiņš Zalmans

Go4speed 04.12.2017 - 10:24 Autosport Awards: Nākotnes inženieris - Mārtiņš Zalmans
Foto: Autosport.com

Pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjans Ožjē piekto gadu pēc kārtas ''Autosport Awards'' balvu pasniegšanas ceremonijā ieguvis balvu - ''Gada labākais rallija braucējs''. Atgādināsim, ka Ožjē šogad pievienojās M-Sport komandai un, lai arī vienībai nebija tāds rūpnīcas atbalsts, kā pārējām komandām, Ožjē spēja izcīnīt savu piekto čempiontitulu un palīdzēt M-Sport iegūt ražotāju kausu.

''Šī ir īpaša balva, kuru motorsportā nevar iegūt bieži. Jā, M-Sport komandai bija neliels atbalsts no ''Ford'', taču šajā vienībā valdīja liela kaisle, un visi strādāja ārkārtīgi smagi. Izbaudu šo brīdi. Šis gads man nozīmē daudz. Lai arī šis bija piektais tituls, šoreiz tas bija savādāks,'' saka Sebastjans Ožjē, kuram balvu pasniedza Roberts Kubica. Jāatzīmē, ka pēdējos astoņos gados šo balvu ieguvuši franču rallija braucēji - trīs reizes Sebastjans Lēbs, bet piecas reizes - Ožjē.


Foto: Autosport.com

Vēl šajā prestižajā ''Autosport Awards'' balvu pasniegšanas ceremonijā trešo reizi tika pasniegta Williams balva "Nākotnes inženieris". Noteikti daudziem par pārsteigumu šo balvu savā īpašumā ieguva latvietis Mārtiņš Zālmans, kurš nākamos divus gadus strādās ''Williams F1'' komandā. Tiesnešu grupā bija tādas spēcīgas personības kā bijušais Jaguar F1 komandas boss Tonijs Purnels, bijušais vadošais Ford pārstāvis Ričards Perijs-Džonss u.c. Bez Mārtiņa uz šo titulu pretendēja vēl četri cilvēki, kuri pirms tam visi kopā ''Williams'' rūpnīcā izgāja divu dienu intensīvu novērtēšanas procesu.

Nominācijā ''Gada rallija mašīna'' pēc desmit gadu pārtraukuma uzvarēja M-Sport komandas ''Ford Fiesta WRC'' automašīna. Šīs komandas braucēji ar ''Ford Fiesta WRC'' šogad uz goda pjedestāla kāpa visos WRC posmos.

Par "Starptautisko sacensību labāko braucēju" tika atzīts četrkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons, kurš piekto reizi pēc kārtas saņēma balvu arī nominācijā ''Gada labākais vietējais braucējs''.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png