profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurp doties nedēļas nogalē: 27. un 28.maijs

Go4speed 26.05.2017 - 18:36 Kurp doties nedēļas nogalē: 27.  un 28.maijs
Foto: MVFoto

Šajā nedēļas nogalē autosporta fanus priecēs vairāki pasākumi, kas notiks ne tikai Latvijā, bet arī citviet Baltijā un Eiropā.

Autokross
Pirmdien noslēgtais dalībnieku pieteikšanās termiņš sestdienas, 27.maija Latvijas autokrosa čempionāta posmam Vecpilī noslēdzies ar 58 pieteikumiem. Salīdzinot ar pirmo posmu Smiltenē, vērojami nelieli dalībnieku zudumi atsevišķās klasēs, taču ir arī pāris klāt nākuši braucēji. Atšķirībā no laikiem, kad Vecpils bija Baltijas čempionāta posms, šajās sacīkstēs, kurās ir “tikai” Latvijas čempionāta ieskaite, startam gatavojas arī trīs lietuvieši. Vecpils posma sastāvs viennozīmīgi ir pietiekami labs visās klasēs, lai sarūpētu neprognozējamas cīņas. Biļešu cena – 5 eur. Vecpils autotrasē cīņa sāksies sestdien pl.10:00. Trase atrodas Rīga-Liepāja šosejas 163. kilometrā.

Tikmēr Vācijā, Zēlovas trasē startēs šā gada Eiropas autokrosa čempionāts. Uz starta arī pērnā gada vicečempioni: SuperBuggy klases medaļnieks Ervins Grencis un JuniorBuggy otrās vietas ieguvējs Justs Grencis. Abu mērķis šogad ir cīnīties par uzvaru kopvērtējumā. Latviju SuperBuggy klasē pārstāvēs arī Māris Līcis, kurš atgriežas čempionātā, debitējot jaudīgākajā bagiju klasē.


Foto: www.facebook.com/alkoracingteam

Minirallijs
Gulbenē 27.maijā notiks minirallija ''Gulbis'' kausa izcīņas 2.posms. Pavisam kopā dalībniekiem būs jāveic seši ātrumposmi ar kopējo garumu līdz 15 kilometriem. Dalību apstiprinājušas 55 ekipāžas. Vairāk informācijas ŠEIT.

Drifts
Arī Latvijas drifta sezona uzņem apgriezienus, jo 28. maijā Ropažu novadā risināsies Latvijas drifta kausa 2. posms. Street un ProAm klašu censoņi jau pirmajā posmā pierādīja, ka pat Biķernieku lielajā trasē ir spējīgi gādāt par atraktīvu šovu, tādējādi sagaidāms, ka trasē „333” distances starp braucējiem būs mazākas, dūmi lielāki un cīņas sīvākas. It sevišķi ProAm ieskaitē dūmu mutuļi griezīsies aumaļām, jo šīs klases spēcīgāko automobiļu jaudas sasniedz un pat pārsniedz 400 zirgspēkus.
Sporta komplekss „333” ir patīkams ne vien braucējiem, bet arī skatītājiem, jo no trases malā esošajiem uzkalniņiem iespējams lieliski pārredzēt pilnīgi visu trasi. Organizatori kā allaž būs parūpējušies par siltiem ēdieniem un aukstiem dzērieniem, gādājot gan par braucēju, gan skatītāju labsajūtu. Plašāk par driftu – www.driftlatvia.com.

Autošoseja
Vienā no Ziemeļeiropas modernākajām autošosejas trasēm - auto24ring – Pērnavā, Igaunijā, nedēļas nogalē no 27. līdz 28. maijam notiks Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms. Sacensībās piedalīsies Baltijas un Latvijas čempionāta, vēsturisko automašīnu seriāla „Dzintara aplis” un Baltijas izturības čempionāta dalībnieki. Sestdienā, 27. maijā, tiks aizvadīts Baltijas 4h izturības čempionāta 2. posms, kuram pieteikušās 23 komandas. To vidū ir arī četras komandas no Latvijas – “Flash Racing”, kuri sezonas atklāšanas posmā cīnījās par uzvaru, “Zvaigzne Motorsport”, kuri pirmajā posmā tehnisku iemeslu dēļ uz starta neizgāja, “Viptuning” un “Bruno Racing Team”. Vairāk ŠEIT.


Foto: Raimonds Volonts

Rallijs:
Šajā nedēļas nogalē startēs ''Neste Harju Rally'', kas būs otrais Igaunijas rallija čempionāta posms. Šogad Harju rallijā uz starta izies 74 ekipāžas. Atgādināsim, ka šogad Igaunijas rallija čempionātā R2 klases braucēji cīnās par ļoti vērtīgu balvu. Tā ekipāža, kura triumfēs R2 čempionātā sezonas izskaņā, savā īpašumā iegūs 28 000 eiro, kas ekipāžai palīdzēs spert soli tālāk un startēt JWRC vai ERC Junior čempionātos. Pavisam kopā par uzvaru R2 klasē cīnīsies 12 ekipāžas. Pēc pirmā posma šīs klases līderi ir Sesks/Mālnieks, kuri ir apņēmības pilni arī šajās brīvdienās cīnīties par augstākajiem rezultātiem. Vairāk ŠEIT.


Foto: Rihards Baumanis

Rallijkross:
Tie, kuri atrodas Anglijā vai Somijā, var apmeklēt rallijkrosa sacensības, kurās startēs latviešu braucēji. Pasaules rallijkrosa čempionāta kārtējā posmā, kas notiks Lidenhilas trasē, startēs divi latviešu braucēji - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Tikmēr Somijā Huvinkā tiks aizvadīts pirmais Somijas rallijkrosa čempionāta posms, kura ietvaros 12 braucēji sāks cīņu par ''RX Academy'' galveno balvu - iespēju aizvadīt pilnībā apmaksātu 2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu Super1600 klasē vai gūt būtisku finansiālu palīdzību dalībai RX2 klases kausa izcīņā (RX Lites mašīnas). Starp šiem 12 braucējiem ir arī Mārtiņš Lapiņš. Plašāk ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png