profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis/Šimins - Labākie Latvijas tehnisko sporta veidu sportisti

Mārtiņš Jankovskis 22.12.2016 - 22:21 Sirmacis/Šimins - Labākie Latvijas tehnisko sporta veidu sportisti
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 22. decembrī, svinīgā ceremonijā tika pasniegtas Latvijas "Gada balvas sportā 2016", apbalvojot aizejošā gada Latvijas labākos sportistus.

Nominācijai "Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists" tika izvirzīti rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis, motokrosists Pauls Jonass, kurš šo balvu ieguva pērn, kā arī rallisti Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Pirmo reizi šo balvu ieguva Sirmacis/Šimins. ''Liels paldies žūrijai, ka jau pirmajā gadā, kad esam nominēti šai balvai, mēs arī to iegūstam. Gads bija sarežģīts, tāpēc mēs nespējām braukt pilnu ERČ sezonu. Taču, neskatoties uz to, mēs spējām sevi pierādīt. Paldies jums un Latvijas valstij, ka jūs mums noticējāt. Man ar Ralfu tas ir liels pagodinājums,'' uzrunā teica Artūrs Šimins.

''Paldies komandai, sponsoriem un ģimenei, bez kura atbalsta mēs šeit nestāvētu. Vēl es vēlētos pateikt jums klātesošajiem, lai jūs savos plānotājos ierakstiet, ka no 2017.gada 6.-8.oktobrim jums ir jābūt uz ERČ noslēdzošo posmu ''Rally Liepāja'', lai atbalstītu mūs un pārējos latviešus. Paldies,'' tā teica Ralfs Sirmacis.

Balvu "Gada sporta notikums Latvijā" ieguva pasaules čempionāta posms rallijkrosā, kas norisinājās Biķernieku trasē un kurā triumfēja leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs. Šajā posmā startēja arī trīs latviešu sportisti - Jānis Baumanis, Reinis Nitišs un Mārtiņš Lapiņš.


Foto: Edijs Pālens/LETA

''Liels paldies par šo apbalvojumu. Grūti atrast vārdus, lai pateiktu, cik daudz man tas nozīmē. Autosports Latvijā ir pamanīts un novērtēts kā gada sporta notikums Latvijā. Tās ir neaprakstāmas sajūtas. Darbs pie šī pasākuma organizēšanas aizritēja divarpus gadu garumā, kur šī pasākuma organizēšanā piedalījās ļoti daudz cilvēku, tāpēc gribu pateikt paldies ikvienam, kurš palīdzēja. Šogad šajās sacensībās neuzvarēja mūsu latviešu puikas Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, bet viņi to noteikti izdarīs citu gadu. Mūsu sacensības uzvarēja deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs. Ko es gribu akcentēt, tad viņa galvenais sacīkšu inženieris ir puisis no Valmieras, tāpēc savā ziņā mēs uzvarējām. Paldies un tiekamies trasē,'' tā Latvijas RX posma organizators Raimonds Strokšs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png