profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs pārspēj Bloku un izcīna trešo vietu 'Gymkhana Grid' sacensībās

Mārtiņš Jankovskis 30.10.2016 - 19:02 Nitišs pārspēj Bloku un izcīna trešo vietu 'Gymkhana Grid' sacensībās
Reinis Nitišs. Foto: Neiksans Rally Sport

Maratonā, Grieķijā, svētdien notika veiklības un figūrbraukšanas sacensību Gymkhana Grid finālsacensības, kas pulcēja spožu dalībnieku sastāvu. Starp tādām pasaules zvaigznēm kā Kens Bloks, Peters Solbergs, Andreas Bakeruds un Liams Dorans sacensībās piedalījās arī divi latvieši – Reinis Nitišs un Māris Neikšāns.

Vispirms notika kvalifikācija, kur pēc diviem braucieniem līderis bija Peters Solbergs, kuram sekoja Kens Bloks un Liams Dorans. Nitišs bija ceturtais, bet Māris - devītajā vietā. Līdz ar to abi mūsu braucēji iekļuva finālsacensībās (Top 16).

Vispirms trasē devās 16 labākie aizmugures piedziņas braucēji, bet pēc tam pilnpiedziņas braucēji. Sacensību formāts notika pēc izslēgšanas principa – kvalifikācijas ātrākais braucējs sacentās ar 16.ātrāko braucēju, otrs labākais ar 15.vietas ieguvēju u.t.t. Kopā vienam pārim bija jāveic divi braucieni (pēc pirmā brauciena sportisti mainījās vietām), kur laiks tika summēts kopā.

Aizmugures piedziņas klasē neveiksmi jau pirmajā pāri piemeklēja Andreasu Bakerudu, kurš nogulēja startu un nespēja noķert savu konkurentu. Pilnpiedziņas klasē pirmajā pārī izgāja Peters Solbergs ar savu 350 Zs jaudīgo ''Citroen Xsara WRC''. Pirmajā braucienā Solbergs izcīnīja pārliecinošu uzvaru, taču otrajā braucienā viņš kļūdījās startā un palika ļoti lēns, kas viņa konkurentam Riko Tahko ļāva atrauties. Taču turpinājumā Solbergs demonstrēja lielisku braukšanu un beigās viņš ne tikai noķēra savu konkurentu, bet arī apdzina, tādējādi tiekot tālāk.

Mārim pirmajā kārtā pretim stājās sportists ar Subaru. Pirmajā braucienā uzvarēja Māris, bet otrajā nācās nedaudz zaudēt savam konkurentam, kā rezultātā sīvā cīņā Māris bija spiests piekāpties. Tikmēr Nitišam pretim stājās pilnpiedziņas Suzuki Swift, kas bija jaudīgs, bet daudz vieglāks par Nitiša Evo X. Reinis pirmajā braucienā finišēja otrais (zaudēja 0,46 sekundes), taču otrajā braucienā Reinis bija ātrāks, kā arī viņa konkurents aizķēra uz trases izvietoto elementu, kā rezultātā viņam finišā pie uzrādītā laika tika piešķirts divu sekunžu sods. Kā pēdējais trasē devās Kens Bloks, kurš savam konkurentam neatstāja nekādas cerības. Jāatzīmē, ka Bloks tobrīd uzrādīja ātrāko laiku.

Ceturtdaļfināla pirmajā pārī Solbergs pārspēja braucēju ar Subaru, kurš pirms tam apsteidza Neikšānu. Tikmēr otrajā pārī Reinis tikās ar sportistu, kurš brauca ar Evo IX. Abos braucienos Reiņa konkurents aizķēra uz trases izvietoto elementu, kā rezultātā viņš saņēma sodu. Tas pusfinālā ļāva iekļūt Reinim. Nākamajos divos braucienos ātrākie bija Dorans un Bloks, tādējādi pusfinālā iekļuva visi četri ātrākie kvalifikācijas braucēji.

Pirmajā pusfinālā Nitišam bija jāsacenšas ar Solbergu. Diemžēl abos braucienos nācās piekāpties Solbergam, taču atstarpe nevienā no braucieniem nebija lielāka par divām sekundēm. Otrajā pusfināla pārī veiksmīgāks bija Dorans, kamēr Kens Bloks otro braucienu nefinišēja un taisīja šovu skatītājiem.

Pēc tam sekoja cīņa par trešo vietu, kur Nitišam pretim stājās Kens Bloks. Abas reizes ātrāks bija Bloks, taču ASV sportists abos braucienos aizķēra uz trases izvietotos elementus, par ko viņš saņēma sodus, kā rezultātā trešo vietu izcīnīja Nitišs! Finišā aizraujošā cīņā par mata tiesu pārāks bija Solbergs, kurš finišā bija ārkārtīgi priecīgs. Pēc finiša abi braucēji, griežot saulītes, taisīja kārtīgu šovu skatītājiem.
Komentāri
Mārtiņš Jankovskis 30.10.2016 19:35
Paldies, šī neprecizitāte jau pirms laiciņa tika novērsta
erwinn 30.10.2016 19:23
Startu "nogulēt" nebija iespējams. Hronometrs nostrādā izbraucot caur startu
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png