profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dambja Paikspīkas auto testos turpina lieliski, galvenajam konkurentam avārija (FOTO)

Go4speed 15.06.2016 - 10:49 Dambja Paikspīkas auto testos turpina lieliski, galvenajam konkurentam avārija (FOTO)
Foto: Ingus Ulmis

26.jūnijā notiekošajās Paikspīkas kalnā braukšanas 100 gadu jubilejas sacīkstēs uz starta izies arī Rīss Millens, kurš trasē dosies ar Andra Dambja būvēto "PP100" modeli, kuram šogad būs apmēram 1600 Zs liela jauda. Lai arī līdz sacensībām vēl ir 11 dienas, Dambja komanda jau atrodas ASV, kur tā turpina gatavoties sezonas atbildīgākajam startam.


Foto: Ingus Ulmis

Nesen tika aizvadīti pirmie testi, kas aizritēja ļoti labi. Pēc testiem komanda (9.jūnijs) paņēma salīdzinoši brīvu dienu, kur pa dienu tā gatavojās PP100 privātajiem testiem. Kā ziņoja komandas pārstāvis Ingus Ulmis, tad atpūtas dienā pie komandas ieradās Hankook filmēšanas grupa, lai veiktu pāris kadrus. Vēlāk komanda laicīgi devās gulēt, jo nākamajā dienā jau 3:45 bija jābūt pie kalna iebrauktuves, lai saullēktā varētu doties trasē ar siltām riepām.


Foto: Ingus Ulmis

''Šodien (10.jūnijs) bija pirmie testi kalnā. Varējām nobraukt pilnu distanci no starta līdz virsotnei. Braucot ar šī gada jaudu, atklājās, ka vajag pamainīt priekšējā reduktora uzstādījumus un vēl mazliet jāpiestrādā pie bremžu regulējumiem, kā arī pilotam jāpierod pie jaunajām Hankook riepām, kuras ir izstrādātas speciāli priekš PP100 uz šo sacīksti. Tagad cītīgi pie tā strādājam, lai rīt kalnā to visu pārbaudītu. Pārējās lietas iet kā pēc mācību grāmatas,'' stāsta Ingus, kurš piebilda, ka pēc testiem līdz vēlam vakaram tika veikti nepieciešamie darbi, lai novērstu sasāpējušās lietas.


Foto: Ingus Ulmis

''Uz kalna (11.jūnijs) bijām sākuma daļā. Oficiālajos riepu testos bija arī laiku ņemšana. Mūsu iepriekšējās dienas uzlabojumi nesa augļus. Jānis reduktoru bija "sašaibojis" godam. Bremžu sistēmas uzlabojumi arī ir kājai jūtami, vēl pamainīsim bremžu kluču sastāvu uz sacensību nedēļu. Ļoti daudz strādājam ar riepām, lai saprastu pareizos uzstādījumus. Rīss uzlaboja savu pagājušā gada kvalifikācijas laiku par sešām sekundēm. Šovakar vēl pamainīsim šo to stūres iekārtā un rīt 3.00 no rīta atkal uz kalnu.''


Acura komandas auto. Foto: Ingus Ulmis

Un arī nākamā diena aizritēja ļoti veiksmīgi, jo testos tika uzrādīts ātrākais laiks. ''Svētdienas (12.jūnijs) pēdējie riepu testi mums bija no trases vidus līdz pašai augšai. Vakardienas stūres iekārtas elementu maiņa attaisnoja cerības. Veicām divus braucienus, kur viss noritēja ļoti gludi. Arī šodien braucām kopā ar Acura rūpnīcas komandu, kuri kopā ar Tadžimu mums ir lielākie konkurenti. Diemžēl japānim ar Acura otrajā braucienā mazliet nepaveicās, jo īsi pirms finiša viņš nobrauca no trases. Cerams, ka mehāniķiem pa nedēļu sanāks novērst defektus. Pašiem mums šī nedēļa bija diezgan smaga. Pa septiņām dienām mums ir bijušas piecas pilnvērtīgas testu sesijas, un esam atbraukuši no Kalifornijas uz Kolorado. Pēdējās pāris diennaktīs esam gulējuši aptuveni četras stundas katrā. Baterijas ir mazliet nosēdušās visiem no mums. Gandarījums ir par to, ka daudz esam sadarījuši. Praktiski esam gatavi sacensību nedēļai. Sīkumus pieslīpēsim nākamajā nedēļā,'' nobeidz Ulmis.

Rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png