profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Turpmāk jaunie autosportisti savas spējas varēs attīstīt LAF Junioru Akadēmijā

Go4speed 06.05.2014 - 16:13 Turpmāk jaunie autosportisti savas spējas varēs attīstīt LAF Junioru Akadēmijā
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Otrdien, 6. maijā, preses konferencē sporta kompleksā 333 tika prezentēta Latvijas Automobiļu federācijas Junioru Akadēmija, kas izveidota LAF sadarbībā ar FIA Institūtu. Dažāda vecuma un autosporta pieredzes juniori trešdien, 7. maijā, uzsāks pieteikšanos dalībai LAF Junioru Akadēmijā.

LAF Junioru Akadēmijas projekts sastāv no trim daļām – bērniem kartingā bez iepriekšējas pieredzes (vecumā no 6 līdz 9 gadiem), jauniešiem kartingā ar vai bez pieredzes (vecumā no 9 līdz 14 gadiem, iespējams arī gados vecākiem), jauniešiem ar autosporta pieredzi no dažādām disciplīnām (vecumā no 14 līdz 22 gadiem). Pieteikšanās LAF Junioru Akadēmijā sāksies 7. maijā un ilgs līdz 20. maijam. Savukārt laikā līdz 1. jūnijam notiks LAF Junioru Akadēmijas dalībnieku atlase. Pieteikumu anketas dalībniekiem būs jāiesūta uz e-pastu akadēmija@laf.lv (sekojiet informācijai www.laf.lv).

Pieteikšanās LAF Junioru Akadēmijā sāksies 7. maijā un ilgs līdz 20. maijam. Savukārt laikā līdz 1. jūnijam notiks LAF Junioru Akadēmijas dalībnieku atlase. Pieteikumu anketas dalībniekiem būs jāiesūta uz e-pastu akadēmija@laf.lv (sekojiet informācijai www.laf.lv).

LAF Junioru Akadēmijas bērnu kartinga sadaļā tiek aicināti pieteikties bērni vecumā no sešiem līdz deviņiem gadiem. Nodarbības šai grupiņai notiks Ātruma Cilts kartinga hallē. Šī būs iespēja treneru un skolotāju uzraudzībā uzsākt autosporta gaitas, saprast kartinga braukšanas principus un jau laicīgi iegūt informāciju, kas palīdzētu izvairīties no kļūdām, kuras pieredzes trūkuma dēļ nākas pieļaut daudziem jauniem sportistiem un viņu komandām.

LAF Junioru Akadēmijas Bērnu kartinga sadaļas vadītājs Reinis Pozņaks: „Daudzus gadus darbojoties gan LAF kartingā, gan Ātruma Cilts īres kartinga hallē esam nonākuši pie secinājuma, ka jaunam sportistam ienākt autosportā bez priekšzināšanām un tuvu speciālistu padomiem ir ļoti sarežģīti. Tiek pieļautas kļūmes un piedzīvotas neveiksmes, no kurām varētu izvairīties, ja būtu laicīgi iegūta informācija un pajautāts pēc padoma. LAF Junioru Akadēmijas bērnu kartinga nodaļa būs šī vieta, kur pavisam jauniem autosportistiem un viņu vecākiem laicīgi uzzināt pareizos ceļus uz šī sporta veida virsotnēm! Nezināt nav slikti, slikti ir nemēģināt uzzināt! Nebaidieties, speriet pirmos soļus un dodieties autosporta pasaulē!"


Bērnu kartinga sadaļas vadītājs Reinis Pozņaks. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

LAF Junioru Akadēmijas jauniešu kartinga sadaļas nodarbības notiks sporta kompleksā 333. Šajā sadaļā aicināti pieteikties gan esošie, gan topošie sportisti savu iemaņu attīstīšanai un kartinga sporta pamatu apgūšanai. LAF Junioru Akadēmijas jauniešu virzīšana kartingā ir pašsaprotama - šis ir autosporta iemaņu pamats, kas vēlāk lieti noder jebkurā autosporta disciplīnā.

Jauniešu kartinga sadaļa sola arī pārsteiguma balvas saviem labākajiem audzēkņiem - stipendija dalībai 2015. gada Latvijas un Baltijas kartinga čempionātā, kā arī iespējami izmēģinājumu braucieni gada beigās ar Formula Masters, B600 bagiju vai R2 rallija automašīnu! Šīs sadaļas virzītājs būs pieredzējušais formulu un citu autosporta disciplīnu braucējs Haralds Šlēgelmilhs.

Haralds skaidro: „Līdzīgi kā LAF Junioru Akadēmijas bērnu kartinga sadaļā, arī mūsu uzdevums ir sniegt pirmo nepieciešamo informāciju jaunajiem un arī jau pieredzējušajiem sportistiem. Daudziem nākas pašiem izprast mūsu sarežģīto sporta veidu, taču dažkārt gan finansiāli, gan morāli izdevīgāk ir šīs zināšanas laicīgi saņemt no tiem, kuri šajā sportā darbojas jau sen. Mūsu nodaļas treneri būs Karlīne Štāla, Oto Birznieks, arī es pats un daudzi citi. Esot daudzus gadus kartingā un autosportā mēs zinām, kas ir nepieciešams sporta gaitas sākušiem braucējiem."


Jauniešu kartinga sadaļas pārraudzītājs Haralds Šlēgelmilhs pa kreisi. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

LAF Junioru Akadēmijas centrālā daļa būs esošo autosportistu apmācības sadarbībā ar jau vairākus gadus veiksmīgi darbojošos LMT Autosporta Akadēmiju un tās līderi Dainaru Dambergu. Šajā sadaļā var pieteikties LAF licencēti autosportisti vecumā no 14 līdz 22 gadiem, kuri šobrīd startē LAF Rallija, Šosejas, Krosa, Standartauto un reidu komisiju sacensībās.

Dainars Dambergs: „Nav noslēpums, ka LAF Junioru Akadēmija soļo LMT Autosporta Akadēmijas pēdās, jo mums - LMT Autosporta Akadēmijas speciālistiem - ir vairāku gadu pieredze jauniešu apmācībā, zinām arī, kas ir nepieciešams, bet ko labāk nedarīt, izglītojot mūsu jaunos braucējus. Mūsu grupā pēc atlases paredzam aptuveni desmit dalībnieku darbošanos. Tā kā junioriem būs jānorāda, kurā autosporta virzienā viņi vēlas attīstīt savu karjeru, mēs zināsim kopējo specifiku, kurā darboties apmācību laikā. Ja sportisti vēlēsies rallija virziena apmācības, piesaistīsim mūsu speciālistus no rallija, ja no krosa - tad sadarbosimies ar zinošiem krosa ekspertiem, un tā arī ar citām disciplīnām. Mūsu nodaļas galvenie vaļi būs autosporta un autobraukšanas teorija, fiziskās nodarbības, sabiedriskās attiecības un attiecības ar medijiem, kā arī praktiskās braukšanas nodarbības."


Dainars Dambergs palīdzēs attīstīt jauniešus, kuriem jau ir autosporta pieredze. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

LAF Junioru Akadēmijas formālais līderis ir LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš. Viņš skaidro LAF Junioru Akadēmijas nepieciešamību: „Vienkāršiem vārdiem runājot - bieži savā LAF pieredzē esam novērojuši, ka ienāk jauni sportisti, kuru autosporta zināšanas sākas un arī beidzas ar gāzes pedāļa nospiešanu. Tā kā lielākajā daļā gadījumu tas beidzas ar salauztām mašīnām, avārijām vai vienkārši iztērētiem līdzekļiem bez reāliem rezultātiem, par vainīgajiem kļūst it kā nepareizas riepas, slikti amortizatori un trūkstoši zirgspēki. Taču no malas redzams, ka patiesā vaina ir pieredzes un informācijas trūkums. Ir labi, ja ir dārgākās riepas, taču tās ir jāprot izmantot, jāzina, kā tās darbojas un kāpēc tās dažkārt nedarbojas. Šīs un daudzas citas nianses perfekti pārzina mūsu titulētākie, pieredzējušākie un talantīgākie LAF autosporta speciālisti. LAF Junioru Akadēmijas pamatuzdevums - savest kopā informāciju alkstošos jauniešus un tos, kas ir gatavi dalīties savā milzīgajā autosporta pieredzē!"
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png