profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ekstroms kļūst par četrkārtējo 'Race of Champions' čempionu

Go4speed 29.01.2023 - 21:35 Ekstroms kļūst par četrkārtējo 'Race of Champions' čempionu
Matias Ekstroms un Miks Šūmahers

Par četrkārtējo 'Race of Champions' čempionu svētdien kļuva zviedrs Matias Ekstroms. Finālā divkārtējais DTM čempions un 2016. gada pasaules RX čempions Ekstroms pārspēja Miku Šūmaheru. Jāatzīmē, ka 2007.gadā Ekstroms finālā pārspēja Mihaelu Šūmaheru.

Ceļā līdz finālam Ekstroms pārspēja Trevisu Pastranu un Johanu Kristofersonu, bet pusfinālā sīvā cīņā tika pārspēts debitants Tjerī Noivils, kurš divu braucienu summā Ekstromam zaudēja gandrīz 0,7 sekundes. Tikmēr Šūmahers pārspēja Felipi Drugoviču un Sebastjanu Fetelu, kurš pirmajā braucienā izlidoja no trases, par ko vācietis saņēma desmit sekunžu sodu.


Finālā Ekstroms divu braucienu summā par 1,3 sekundēm apsteidza Šūmaheru. Jāpiebilst, ka otrajā braucienā Ekstromam kaut kas aizdegās mašīnas salonā, taču, neskatoties uz to, sportists spēja sasniegt finišu un uzvarēt.

''Šī ir emocionāla uzvara. Sacensības pret Miku finālā bija īpašas, un es lepojos, ka kopā ar viņu esmu uz goda pjedestāla,'' tā Ekstroms.

Ātrs bija arī Olivers Solbergs, kurš pirmajā kārtā pārspēja savu tēvu Peteru Solbergu, taču nākamjā kārtā, cīnoties ar Noivilu, Solbergs nenovaldīja jaudīgo ''Cupra Urbanrebel Concept'' automašīnu un, nedaudz izlidojot no trases, reklāmas baneris aptinās ap automašīnas riteni. Par nepabeigto braucienu Solbergs saņēma desmit sekunžu sodu, kas atņēma cerības viņam divu braucienu summā pārspēt Noivilu. Jāpiebilst, ka Noivils 1/8 finālā par 0,040 sekundēm pārspēja Sebastjanu Lēbu.

Atgādināsim, ka sestdien Peters un Olivers Solbergi triumfēja Čempionu sacīkstēs Nāciju kausā.



Solberg neveiksme:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png