profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peters un Olivers Solbergi triumfē Čempionu sacīkstēs Nāciju kausā

Go4speed 28.01.2023 - 16:51 Peters un Olivers Solbergi triumfē Čempionu sacīkstēs Nāciju kausā
Olivers un Peters Solbergi

Sestdien otro gadu pēc kārtas paralēlajā ledus trasē Zviedrijā, Baltijas jūrā (nepilnu 100 kilometru attālumā no polārā loka) startēja ''Race of Champions'' (ROC) sacīkstes. Atgādināsim, ka pirms gada par Nāciju kausa ieguvējiem kļuva Olivers un Peters Solbergi, kuri finālā pārspēja ASV izlasi. Tikmēr par 'Race of Champions' čempionu, pārspējot nu jau bijušo F1 pilotu Sebastjanu Fetelu, kļuva neviens cits kā Sebastjans Lēbs, kuram šis bija ceturtais šāds tituls.

Uz starta izgāja zvaigžņots sastāvs, kuru pārstāvēs sportisti no tādiem sacīkšu seriāliem kā Formula 1, Formula 2, IndyCar, Le Mans, W Series, WRC, pasaules RX, Nitro RX un X-Games. Sportistu rīcībā bija Cupra Urbanrebel Concept (435 Zs, 510 NM), Zeroid X1 (335 ZS), Polaris RZR (181 ZS) un Supercar Lites (320 ZS).


Pirmajā ¼ finālā Norvēģijas izlase pārliecinoši pārspēja Francijas izlasi, kuras sastāvā startēja Sebastjans Lēbs un Adriens Tambejs. Otrajā ¼ finālā Zviedrijas izlase ar Johanu Kristofersonu un Matiasu Ekstromu pārspēja Ziemeļvalstu izlasi (Toms Kristensens un Feliks Rosenkvists). Pasaules izlase, kuru pārstāvēja Felipe Drugovičs un Tjerī Noivils, bija pārāka pār ASV izlasi (Treviss Pastrana un Taners Fausts), bet Vācijas izlase (Sebastjans Fetels un Miks Šūmahers) bija pārāka pār eROC braucējiem.

Pusfinālā aizraujošā cīņā triumfēja Norvēģijas izlase, kas pārspēja Zviedriju. Vispirms Johans Kristofersons pārspēja Peteru Solbergu, bet otrajā braucienā Olivers Solbergs bija pārāks pār Ekstromu. Trešajā braucienā Ekstroms par 0,001 sekundi apsteidza Peteru Solbergu, bet izšķirošajā braucienā Olivers pārspēja Kristofersonu, kas četru braucienu summā ļāva uzvaru svinēt Norvēģijai, kas arī iekļuvu finālā. Otrajā pusfinālā triumfēja Pasaules izlase, kas pārspēja Vāciju. Jāatzīmē, ka Fetels Vācijas izlases sastāvā par pāragru startu saņēma sodu, kas apgrūtināja Vācijai apsteigt Noivilu un 2022.gada F2 čempionu Drugoviču.


Finālā, kas risinājās līdz kādas valsts trim uzvarām, ar 3:1 uzvarēja Norvēģija, triumfējot otro gadu pēc kārtas. Pasaules izlasei vienīgo uzvaru izcīnīja Noivils, kurš pārspēja Peteru Solbergu. Kā pēc finiša atzina Peters, tad viņš ir priecīgs par uzvaru un atzina, ka šī balva pienākas Oliveram, kura ātrums esot bijis fenomenāls un kurš viņu esot glābis vairākas reizes. Peters pateica, ka vakariņas būs uz viņa rēķina. Tikmēr Olivers bija priecīgs, ka varēja sadot pa pēcpusi savam bijušajam komandas biedram Noivilam.

Svētdien tiks noskaidrots 'Race of Champions' čempions. Pēc izlozes noskaidrojies, ka 1/8 finālā savā starpā tiksies tādi braucēji kā Peters Solbergs pret Oliveru Solbergu, Sebastjans Lēbs pret Tjerī Noivilu, Johans Kristofersons pret Taneru Faustu, Trevis Pastrana pret Matiasu Ekstromu.

Ekstroms par 0,001 sekundi apsteidz Peteru Solbergu



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png