profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurzemes reģiona sprintā Slišāns knapi pieveic drifteri Lambertu

Artūrs Virbulis 29.01.2012 - 19:00 Kurzemes reģiona sprintā Slišāns knapi pieveic drifteri Lambertu
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Saulainajā svētdienas dienā, 29. janvārī, „Brīvkalnu" ziemas auto trasē norisinājās ilgi gaidītais pirmais ziemas autosprinta čempionāta Kurzemes reģiona posms. Lai arī saulīte spīdēja un trase bija ļoti labi sagatavota, uz starta izgāja vien 29 braucēji, to starpā arī Latvijas drifta čempionāta dalībnieks Jānis Lamberts.

Ja ņem vērā, ka vairāki braucēji piedalījās vairākās klasēs, tad unikālo dalībnieku skaits bija vēl mazāks, t.i. 25. Trasi sākotnēji klāja sniegs, bet ar laiku tas tiks noslidināts, līdz ar to pilnpiedziņām pēdējos braucienos jau bija jācīnās ar slideno ledu. Jāuzteic trases sagatavotības līmenis, jo tā bija gan līdzena, gan arī ar interesantu konfigurāciju.

2WD ieskaitē savu autosprintu līderu statusu kārtējo reizi pierādīja brāļi Laukšteini - Sandis pirmais, bet Mairis otrais. Trešajā pozīcijā Aivo Gailītis, bet ceturtais Modris Žentiņš. „Pa nakti auto bija sasalis, viss stīvs, sasalis, kā arī uz ātro nevarēju izkost plato trasi. Pēdējā braucienā gan biju pirmais, bet līdz tam diezgan grūti gāja," tā savu ceturto vietu skaidro Modris Žentiņš.

Aizmugures piedziņas klasē norisinājās sīva cīņa starp Normundu Orlovu un Aigaru Tīdmani. Orlovs spēja uzvarēt divos no trim braucieniem, tomēr otrajā braucienā iegūtā piektā vieta lika priekšā palaist stabili braucošo Tīdmani. Trešais aiz viņiem Jānis Visockis. Pilnpiedziņas ieskaitē savu darbu izdarīja Jānis Slišāns, kas šajā nedēļas nogalē spēja izcīnīt uzvaras gan centra, gan Kurzemes reģiona posmos.

„Principā devāmies uz šo posmu, lai atpūstos un pirms lielās pauzes līdz finālam izbaudītu sniegu un ledu. Pārsteigums bija spēcīgie konkurenti, jo viņu dēļ nekāda pavizināšanās neiznāca. Lamberts un Ranks bija ļoti ātri, tādēļ nācās iespringt un satraukties par rezultātu," tā par savu Kurzemes reģiona pirmo posmu uzvarētājs Jānis Slišāns.


Jānis Lamberts ar savu Subaru Impreza. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

„Laikus skaitot biju pirmais, bet pēc punktiem sanācu otrais. Ja nebūtu kļūdas pirmajā braucienā un pārbrauciens pēdējā, tad būtu bijis iespējams pakāpties arī uz augstāko pakāpienu. Bet nekas, tāpat labi pabraukājos un parādīju, ka varu arī ar Slišānu pacīnīties," tā savu otro vietu komentē Jānis Lamberts. Par dalību nākamajos ziemas posmos viņš saka, ka „vēl domāju braukt vai nē. Izrādās, ka braukt māku, tā kā varbūt varētu iesaistīties čempionāta cīņās".

Nākamais ziemas autosprinta čempionāta Kurzemes reģiona posms risināsies jau nākamnedēļ sestdien, 4. februārī. Tajā pašā nedēļas nogalē Vidzemes sportisti Smiltenē cīnīsies par uzvaru Vidzemes reģiona trešajā posmā.

Rezultāti:
2WD
1. Sandis Laukšteins, VW Golf 3
2. Mairis Laukšteins, VW Golf 3
3. Aivo Gailītis, VW Golf 2

RWD
1. Aigars Tīdmanis, BMW 325
2. Normunds Orlovs, BMW 323ti
3. Jānis Visockis, BMW 325

4WD
1. Jānis Slišāns, Subaru Impreza
2. Jānis Lamberts, Subaru Impreza
3. Raivis Ranks, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png