profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žentiņam pirms finiša nolūzt rats, uzvar Cīruļnieks, Daģis un Slišāns

Artūrs Virbulis 29.01.2012 - 16:55 Žentiņam pirms finiša nolūzt rats, uzvar Cīruļnieks, Daģis un Slišāns
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien, 28. janvārī, sporta kompleksā „333", stindzinoša aukstuma pavadīts, risinājās ziemas autosprinta centra reģiona noslēdzošais ceturtais posms. Pārsteigumu starp uzvarētājiem nebija, un tā pie pirmajām vietām tika Ivars Cīruļnieks, Kristaps Daģis un Jānis Slišāns.

Centra reģiona noslēdzošajā posmā uz starta izgāja 48 braucēji, kas uzskatāms par labu un stabilu rādītāju. Laika apstākļi braucējus un jo īpaši skatītājus nelutināja, jo sacīkstes nācās aizvadīt šoziem vēl nepiedzīvota sala klātbūtnē. Segums kā ierasts bija slidens un sastāvēja no sablietēta sniega un ledus.

2WD klasē šoreiz ātrākais izrādījās Ivars Cīruļnieks, kas spēja apsteigt ne vien brāli Armandu, bet arī autosprintu meistaru Modri Žentiņu un Almantu Faušteinu. Jāatzīmē, ka Žentiņš šoreiz uz starta izgāja nevis ar ierasto Honda Crx, bet gan pirmās paaudzes Opel Corsa spēkratu. Pēc pirmajiem diviem braucieniem Cīruļniekam, Faušteinam un Žentiņam bija teju vienāds punktu skaits, tomēr ar pirmo vietu pēdējā braucienā uzvaru sev garantēja Cīruļnieks.


Modris Žentiņš ar Opel Corsa. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Neveiksmi pēdējā iebraucienā piedzīvoja Modris Žentiņš. „Divus līkumus pirms finiša atskrūvējās ritenis. Līdz tam bija ļoti labs brauciens, tādēļ jo īpaši neveiksmīgi. Pirmo reizi tā gadījās, bet nu no kļūdām jāmācās," tā par savu neveiksmi Žentiņš. Savu auto maiņu Modris skaidro ar to, ka Corsa ziemā labāk vadās, kā arī pēc pagājušās ziemas nav vēlme atkal Hondu nošķaidīt.

Aizmugures piedziņas klasē savu uzvaras gājienu turpina pagājušā gada čempions Kristaps Daģis. Pārliecinošā pirmā vieta ar uzvaru visos trīs braucienos ir nopietns pieteikums uz čempiona titula aizstāvēšanu. Otro vietu ieņēmu Jānis Apsītis, bet trešais šoreiz Gundars Tīdmanis. Līdzšinējais sezonas līderis Aigars Tīdmanis šoreiz nestartēja.

Pilnpiedziņas ieskaitē pirmo uzvaru šosezon svinēja 2010. gada ziemas autosprinta čempions Jānis Slišāns. Ar viņu spēkoties šoreiz varēja vien Ilvars Abramenko, kas startēja ar BMW 325iX automobili. Līdzšinējais centra reģiona līderis Vigo Rubenis noslēdzošajā posmā ierindojās piektajā pozīcijā.


4WD uzvarētājs Jānis Slišāns. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

„Sākumā domājām, ka būs ātra trase, tomēr beigās bija ļoti slidens, un bija jābrauc lieki neriskējot. Pirmā vieta ir, ar posmu esmu apmierināts," tā savu pirmo uzvaru šosezon komentē Jānis Slišāns. Tā gan nebija Slišāna vienīgā uzvara šajā nedēļas nogalē, bet par to nedaudz vēlāk.

Centra reģiona braucējiem ziemas autosprinta braucējiem regulārie posmi ir beigušies, un viņiem tagad jāgatavojas čempionāta finālam. Vieni gatavosies atpūšoties, citi skrūvējot, bet trešie vēl paspēs izbraukt atlikušos Vidzemes un Kurzemes reģiona ziemas autosprinta posmus.

Rezultāti:
2WD
1. Ivars Cīruļnieks, Opel Corsa
2. Almants Faušteins, Vaz
3. Modris Žentiņš, Opel Corsa

RWD
1. Kristaps Daģis, Volvo 240
2. Jānis Apsītis, BMW 316
3. Gundars Tīdmanis, BMW 325

4WD
1. Jānis Slišāns, Subaru Impreza
2. Ilvars Abramenko, BMW 325iX
3. Māris Zālītis, Audi 90
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png