profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ledus loterija ziemas autosprintā

Artūrs Virbulis 07.01.2012 - 18:55 Ledus loterija ziemas autosprintā
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Šodien, 7. janvārī, sporta kompleksā „333" risinājās Ziemas autosprinta čempionāta centra reģiona trešais posms, kurā beidzot bija jūtama arī zināma ziemas piegarša. Interesanti arī rezultāti, jo dienas uzvarētāji šoreiz Jānis Beriņš, Kristaps Daģis un Vigo Rubenis, aiz sevis atstājot pagājušo posmu līderus.

Trešā posma dalībnieku skaits - 51 braucējs - norāda uz Ziemas autosprinta stabilitāti, jo iepriekšējos divos posmos sportistu skaits bija līdzīgs. Uz starta šoreiz nestājās pilnpiedziņas klases līderi Jānis un Mārcis Ivanovski, viņu vietā gan bija intrigu sološa atgriešanās Latvijas čempionātā - 4WD ieskaitē ar Subaru Impreza trasē devās Mareks Matvejevs, trīskārtējais Latvijas čempions vasaras autosprintā.

Trases segums šoreiz sagādāja pārsteigumu, jo slapjā asfalta vietā braucējus sagaidīja tīrs ledus. Tas gan uz asfalta noturējās vien līdz otrā brauciena sākumam, tomēr ar to pietika, lai rezultātu tabulā ieviestu interesantas pārmaiņas. Līdz ar ledus kušanu segums pakāpeniski pārtapa par slapju asfaltu, tādējādi sacensības bija tāda kā loterija, kurā priekšrocības bija tiem, kas startēja vēlāk.

Tā piemēram RWD ieskaitē pirmajā braucienā ar savu ielas automašīnu - E91 paaudzes BMW 320d universālu - pārliecinoši uzvarēja vasaras autosprinta veterāns Jānis Skujiņš. Nākamie divi braucieni neizvērtā tik veiksmīgi, tomēr galu galā ar to pietika, lai sacensību noslēgumā kāptu uz goda pjedestāla. Uzvaru RWD izcīnīja pagājušā gada šīs klases ziemas čempions Kristaps Daģis, kuram savu automašīnu bija atvēlējuši brāļi Tīdmaņi.


Kristaps Daģis trasē ar brāļu Tīdmaņu auto. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

„Jāsaka lielais paldies Aigaram un Gundaram (Tīdmaņiem) par automašīnas piedāvāšanu un iedošanu. Viss veiksmīgi sakrita kopā, bija patīkami braukt ar šādu tehniku, kas turas un vadās," savu uzvaru komentē Kristaps Daģis. Viņš atzīst, ka „otrajā braucienā braucu kā viens no pēdējiem, tādēļ arī tik liels pārsvars, bet pēdējā jau bija vienādi apstākļi un līdzīgi laiki". Nākamās sacīkstes Kristaps cer aizvadīt ar savu automašīnu, kam plāno veikt dažādus uzlabojumus, lai tā būtu konkurētspējīgāka.

2WD klasē lielai daļai par pārsteigumu izcīnīja Jānis Beriņš, kas aiz sevis spēja atstāt šīs sezonas favorītus brāļus Sandi un Mairi Laukšteinus un Modri Žentiņu. Pirmo braucienu pārliecinoši uzvarēja Beriņš, bet nākamajos divos pa uzvarai Sandim un Mairim, rezultātā viņi trīs arī veidoja uzvarētāju trijnieku.

Pilnpiedziņas ieskaitē bija sagaidāma cīņa starp Vigo Rubeni un Jāni Slišānu, tomēr no tā nekas neiznāca. Rubenis visus braucienus uzvarēja, bet Slišānam šoreiz pagalam neveiksmīgs rezultāts, vien devītais. Ar uzvarētāja Vigo Rubeņa automobili sacensībās startēja arī Einārs Juskovskis, jo paša automobili piemeklēja defekts.

Pēdējais ceturtais Ziemas autosprinta čempionāta centra reģiona posms notiks 14. janvārī, savukārt dienu pēc tam, 15. janvārī, Smiltenē risināsies Ziemas autosprinta čempionāta Vidzemes reģiona pirmais posms.

Rezultāti:
2WD
1. Jānis Beriņš, VW Golf II
2. Sandis Laukšteins, VW Golf III
3. Mairis Laukšteins, VW Golf III

RWD
1. Kristaps Daģis, BMW 325
2. Aigars Tīdmanis, BMW 325
3. Jānis Skujiņš, BMW 320d

4WD
1. Vigo Rubenis, Subaru Impreza
2. Einārs Juskovskis, Subaru Impreza
3. Edgars Avens, Subaru Impreza
Komentāri
Go4speed 08.01.2012 14:01
Paldies! Neprecizitāte ir labota.
breka 08.01.2012 13:25
Kā Aigars Bajārs finišēja ar Vigo Rubeņa auto???
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png