profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas autosprints ar slapju sniegu un Žentiņa uzvaru

Artūrs Virbulis 18.12.2011 - 20:15 Ziemas autosprints ar slapju sniegu un Žentiņa uzvaru
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ar līdzīgiem rezultātiem svētdien, 18. decembrī, sporta kompleksā „333" noslēdzies ziemas autosprinta čempionāta centra reģiona otrais posms. Aizmugures un pilnpiedziņu ieskaitē atkal triumfēja brāļi Tīdmaņi un brāļi Ivanovski, savukārt priekšpiedziņu klasē ātrākais šoreiz Modris Žentiņš.

Lai arī sacensību laikā sāka snigt slapjš sniegs, segums kopumā bija tieši tāds pats kā pirmajā posmā - slapjš un slidens asfalts. Līdz ar to turpinājās arī eksperimenti ar riepām, kas vieniem padevās labāk, bet otriem sliktāk. Šīs loterijas lielākais uzvarētājs izrādījās Modris Žentiņš, kas tuvākos sekotājus apsteidza par trīs un vairāk sekundēm.

„Vakar nebija īstās riepas līdzi, jo nācās uz Rīgu braukt ar savu kaujas auto. Tehniskais transports bija izbeidzies, tādēļ zīlēju kuras no riepām ņemt vai neņemt līdzi. Izbraucu vakar pa trasi un sapratu, kādas vajag, un tad nu kundze man šodien atveda ātrās riepas," smejot savu šodienas ātrumu skaidro Žentiņš.


Modris Žentiņš. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Izcila pilotu stabilitāte bija vērojama RWD klasē, jo gan visos trijos braucienos, gan braucienu kopvērtējumā pirmais trijnieks bija nemainīgs. Pirmais otro dienu pēc kārtas Aigars Tīdmanis, otrais šoreiz Gundars Tīdmanis, bet trešajā pozīcijā autosprintu pazinējs Normunds Orlovs.

4WD ieskaitē pārliecinošu sniegumu atkal demonstrēja Jānis Ivanovskis, tomēr aiz viņa risinājās sīvas cīņas. Uz goda pjedestālu tēmēja trīs piloti - Mārcis Ivanovskis, Vigo Rubenis un Jānis Slišāns. Visveiksmīgāk tomēr izgāja Mārcim, kas otro dienu pēc kārtas otrais, bet trešajā pozīcijā šoreiz Vigo Rubenis.

Pēc diviem posmiem s/k "333" ziemas kausā pārliecinoši vadībā izvirzījušies brāļi Tīdmaņi un Ivanovski, savukārt 2WD ieskaitē pirmo vietu šobrīd dala Sandis Laukšteins un Modris Žentiņš. Nākamais s/k "333" (centra reģiona) posms paredzēts 7. janvārī, bet nākamās ziemas autosprinta sacīkstes gaidāmas jau 25. decembrī, kad Smiltenē risināsies Vidzemes reģiona pirmais posms.

2. posma rezultāti:
2WD
1. Modris Žentiņš, Honda Crx
2. Sandis Laukšteins, VW Golf III
3. Mairis Laukšteins, VW Golf III

RWD
1. Aigars Tīdmanis, BMW 325
2. Gundars Tīdmanis, BMW 325
3. Normunds Orlovs, BMW 323ti

4WD
1. Jānis Ivanovskis, BMW 325ix
2. Mārcis Ivanovskis, BMW 325ix
3. Vigo Rubenis, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png