profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas autosprintā uzvar trīs brāļu pāri

Artūrs Virbulis 17.12.2011 - 19:25 Ziemas autosprintā uzvar trīs brāļu pāri
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sestdien, 17. decembrī, sporta kompleksā „333" tika dots starts Ziemas autosprinta čempionāta pirmajam posmam, kas šajā gadījumā bija arī pirmais centra reģiona posms. Interesanti, ka visās trīs klasēs uzvarēja un uz pjedestāla stājās trīs brāļu pāri - brāļi Laukšteini, brāļi Tīdmaņi un brāļi Ivanovski.

Lai arī nosaukums Ziemas autosprints visiem saistās ar sniegu, ledu un kupenām, šoreiz braucējiem bija jābrauc pa pliku asfaltu. Tas gan bija slapjš un vietām arī ļoti slidens, tādēļ vislielākā rūpes braucējiem sagādāja riepu izvēle. Vieni brauca ar vasaras riepām, citi ar ziemai paredzētām, bet trešie vēl eksperimentēja ar „Kumho" pusslikiem.

RWD ieskaites uzvarētājs Aigars Tīdmanis atzīst, ka „pirmajā braucienā braucām ar vasaras riepām, un es Normundam (Orlovam) zaudēju trīs sekundes. Pēc tam uzlikām ziemas riepas, ar kurām es biju par trīs sekundēm ātrāks nekā Normunds, līdz ar to ar riepām vien ieguvu sešas sekundes". Aigars piebilst, ka „ar ziemas riepām vispār nebijām plānojuši braukt, tomēr nolēmām eksperimentēt. Mums ļoti paveicās, citiem iespējams ne tik".


Aigars Tīdmanis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Priekšpiedziņas ieskaitē risinājās jau šogad supersprintā redzētā cīņa starp brāļiem Laukšteiniem, Jāni Hānu un Modri Žentiņu. Braucēju sniegums bija līdzīgs, jo visos trīs braucienos pirmais trijnieks ietilpa vienā sekundē. Rezultātus izšķīra nianses, kas šoreiz nospēlēja par labu brāļiem Laukšteiniem. Pirmais Sandis, otrais Mairis, bet aiz viņiem Žentiņš.

Par pārsteigumu nosaukt Jāņa Ivanovska uzvaru 4WD klasē būtu grūti, tomēr tā bija ļoti pārliecinoša ar uzvarām pirmajos divas braucienos un pat nestartēšanu trešajā. Tuvākais sekotājs nebija viss kāds Subaru, bet gan Jāņa brālis Mārcis, kas spēja apsteigt gan Ilvaru Abramenko, gan Jāni Slišānu.

Nākamais Ziemas autosprinta centra reģiona posms jau rīt, 18. decembrī, tajā pašā „333" trasē. Trases konfigurācija būšot tāda pati, tomēr braukšana noritēs pretējā virzienā.

Rezultāti:
2WD
1. Sandis Laukšteins, VW Golf
2. Mairis Laukšteins, VW Golf
3. Modris Žentiņš, Honda Crx

RWD
1. Aigars Tīdmanis, BMW 325
2. Normunds Orlovs, BMW 323ti
3. Gundars Tīdmanis, BMW 325

4WD
1. Jānis Ivanovskis, BMW 325ix
2. Mārcis Ivanovskis, BMW 325ix
3. Ilvars Abramenko, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png