profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidroti 333 Ziemas kausa uzvarētāji un galvenās balvas ieguvējs

Go4speed 23.02.2015 - 16:49 Noskaidroti 333 Ziemas kausa uzvarētāji un galvenās balvas ieguvējs
Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed 

21.feburārī sporta kompleksā „333" norisinājās izšķirošās cīņas „333 Ziemas kauss 2014/2015" noslēdzošajā posmā. Sacensību noslēgumā tika paziņoti un apbalvoti arī sezonas kopvērtējuma uzvarētāji. Par sezonas kausa ieguvējiem kļuva Māris Zālītis, Jānis Apsītis un Modris Žentiņš. 

Priekšpiedziņas klasē pēdējā posmā pirmās divas vietas savā starpā sadalīja Modris Žentiņš (pirmais) un viņa krustdēls Varis Žentiņš, aiz sevis, trešajā vietā, atstājot Edgaru Kokorišu. Modris Žentiņš: „Mums abiem gāja kā no rokas! Trase bija piemērota mūsu automašīnai. Esam apmierināti ar šīm sacensībām".  

Pēc šādu rezultātu sasniegšanas pēdējā posmā, kopvērtējuma rezultāti pārsteidza visus. Pēc pirmo četru posmu kopvērtējuma pirmajā vietā ar vislielāko punktu skaitu bija Reinis Trūps, otrajā vietā Ivars Cīrulnieks, bet trešajā vietā Edgars Kokorišs. Vispārsteidzošakās kopvērtējuma izmaiņas sagādāja Modris Žentiņš, kurš pēdējā posmā, iegūstot pirmo vietu un 70 punktus, no kopvērtējuma septītās vietas pēc pirmajiem posmiem, pakāpās uz pirmo vietu. No ceturtās vietas pakāpjoties uz otro vietu, savu rezultātu uzlaboja arī Jānis Spīķis, bet otro vietu zaudēja Ivars Cīrulnieks, pēc pēdējā posma ierindojoties kopvērtējumā trešajā vietā.  Ceturtais palika Edgars Kokorišs un kopvērtējuma piecinieku noslēdza Reinis Trūps.


Aigars Tīdmanis. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Aizmugures piedziņas klasē sezonas noslēguma posmā uzvaru izcīnīja kuldīdznieks un iepriekšējā posma otrās vietas ieguvējs - Aigars Tīdmanis, kuram sekoja Jānis Apsītis un trešais - Mārtiņš Muižnieks, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls šīgada kausā. 

Pēc četriem posmiem pirmais aizmugures piedziņas klasē pārliecinoši bija Raivis Galviņš, otrais, ar 39 punktiem mazāk, Jānis Āpsītis un trešais Gvido Elksnis. Arī šiem dalībniekiem pēdējais posms bija izšķirošs, kā rezultātā pēdējā posmā Raivja Galviņa izcīnītā piektā vieta viņam atņēma vietu uz kopvērtējuma augstākā pakāpiena, savukārt Jānim Āpsītim iegūtā otrā vieta šajā posmā deva iespēju kļūt par kausa kopvērtējuma uzvarētāju. Trešo vietu kopvērtējumā saglabāja Gvido Elksnis. No piektās kopvērtējuma vietas, pēc pirmajiem četriem posmiem, uz ceturto vietu kopvērtējumā pakāpās Mārtiņš Muižnieks un kopvērtējuma piecinieku noslēdza Modris Cīrulis.


Modris Žentiņš pēdējā posmā no septītās vietas līdz pirmajai sacensību kopvērtējumā. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed

Par pārsteigumu pilnpiedziņas klasē pēdējā posmā parūpējās iepriekšējo posmu uzvarētājs Māris Zālītis, kurš iierindojās tikai desmitajā vietā, uzvaru atstājot Mārtiņam Cīrulim, kurš uz pjedestāla kāpa pirmo reizi. Otro vietu ieguva Ints Jeršovs un trešo vietu izcīnīja Krišjānis Krapāns. Šajā klasē kopvērtējuma uzvara izšķīrās tieši pēc noslēdzošā posma rezultātiem.  

Pēc ceturtā posma kopvērtējuma pirmajā vietā bija Māris Zālītis, ar 17 punktiem mazāk - Ints Jeršovs, bet trešais Krišjānis Krapāns. Ikvienam pēdējā posma rezultāti bija izšķiroši. Kopvērtējuma rezultātus izšķīra pēdējā posma trešais brauciens, kurā Māris Zālītis, tehnisku iemeslu dēļ, startēja ar citu automašīnu - Subaru Impreza, bet Ints Jeršovs šajā braucienā uzrādīja tikai trešo ātrāko laiku, tāpēc kopvērtējuma rezultāti nemainījās - pirmais Māris Zālītis, otrais Ints Jeršovs un trešais Krišjānis Krapāns. Ceturtais pilnpiedziņas klasē Normunds Kazušs, bet piektais  Sandis Šāblis. 

"333 Ziemas kauss 2014/2015" piecu posmu garumā ikviens cīnījās par kopvērtējuma trijnieku, lai saņemtu Autoeksperts galveno balvu Webasto autonomās apkures sistēmu un dāvanu kartes no veikala Autoeksperts. Webasto autonomās apkures sistēmu varēja saņemt tikai viens no visu klašu kopvērtējuma pirmo vietu ieguvējiem. Veiksme šai izlozē bija Jāņa Apsīša pusē. 150 eiro vērtībā dāvanu kartes saņēma Modris Žentiņš un Māris Zālītis.  

Sacensību organizatori aicina izteikt savu viedokli par sacensību norisi, rakstot uz info@333.lv. Visus kopvērtējuma rezultātus var apskatīt ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png