profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ledus un dubļi KTSK Ziemas Kausa 1. posmā

Go4speed 27.12.2012 - 17:49 Ledus un dubļi KTSK Ziemas Kausa 1. posmā
Foto: Go4speed

Vienas no dalībnieku skaita ziņā viskuplāk apmeklētajām ziemas sacīkstēm šonedēļ norisinājās Kuldīgas pusē. Kā ziņo mājaslapa motorsport.lv, turpinot tradīcijas, jau piekto gadu pēc kārtas 26. decembrī tika aizvadīts KTSK (Kuldīgas Tehniskā Sporta Kluba) rīkotā Ziemas Kausa pirmais posms.

Pirmā posma sacensības norisinājās Kuldīgā, z/s "Mieriņi" sagatavotajā autotrasē. Lai gan laika apstākļi nelutināja un trasi klāja ledus un dubļu kārta, uz pirmo posmu bija ieradušies 97 braucēji. Pateicoties z/s "Mieriņi" darbam un par spīti laika apstākļiem, trase izturēja pārbaudījumu un sacensības izvērtās gana interesantas un spraigas.

Visvairāk - 26 dalībnieki - startēja priekšpiedziņas klasē bez radzēm. Priekšpiedziņas klasē ar radzēm uz starta stājās 17 dalībnieki. Tāpat pietiekami liela konkurence izvērtās aizmugures piedziņas dalībnieku vidū. Klasē bez radzēm startēja 15 dalībnieki un klasē ar radzēm - 12. Pilnpiedziņas klasēs kopā startēja 17 braucēji.

Nepieredzēti daudz uz sacensību bija ieradušās dāmas. Ledus, sniega, lietus un dubļu mikslī savas braukšanas prasmes uzlaboja 9 daiļā dzimuma pārstāves. Pagājušā gada uzvarētāja Baiba Ivanovska bija labākā pirmajā braucienā, taču neveiksme otrajā izslēdz no turpmākās cīņas par uzvaru, taču MDT komandas karogu augsti turēja arī otra komandas dāma - Ginta Ivanovska. Spraigā cīņā, uzvarētāja noskaidrojās ģimenes duelī starp Signi un Neldu Žentiņām. Ātrākā šoreiz Signe.

Kā atzina gan skatītāji, gan braucēji paši, aizmugures piedziņas klasēs (RWD) konkurence ir jūtami augusi. Aizmugures piedziņas klasē bez radzēm bija seši pretendenti uz uzvaru. Brāļiem Tīdmaņiem pārmaiņus aizvadot neveiksmīgus braucienus, bet pašam aizvadot stabilu sacensību, par uzvarētāju kļuva Okartes Akadēmijas dalībnieks Rūdolfs Grahoļskis.


Rūdolfs Grahoļskis. Foto: Go4speed

Klasē ar radzēm, uzvarot otrajā braucienā, posmā pirmais ilggadējais KTSK rīkoto pasākumu apmeklētājs un dalībnieks - Toms Skujiņš. Toms aiz sevis atstāja brāļus Aigaru un Gundaru Tīdmaņus.

Pilnpiedziņas klasē (4WD) šoreiz iztika bez pēdējo gadu "klasiskajiem" Ziemas Kausa dueļiem starp Ainaru Eikertu un brāļiem Ivanovskiem. Ainars joprojām gatavo automašīnu sezonai un ir izteicies, ka uz nākamajiem posmiem ieradīsies. Taču šoreiz par intrigu parūpējās brāļu Ivanovsku komandas biedrs Kaspars Kurtišs, 4WD klasē ar radzēm aizvadot stabilus braucienus un iespraucoties starp brāļiem.


Lielisku startu aizvadīja Kaspars Kurtišs. Foto: Go4speed

4WD bez radzēm šaubas par uzvarētāju nevienam neradās, taču cīņa par otro un trešo vietu izvērtās ļoti saspringta. Pēc veiksmīga otrā brauciena, otrais - Janeks Pīlēģis, bet trešais - Ģirts Melbiksis.

Trīs dalībnieki startēja arī standartauto klasē, taču nepietiekama dalībnieku skaita dēļ, šis posms kopējā ieskaitē netiks vērtēts.

Visus rezultātus no šī posma var aplūkot ŠEIT.

Rezultāti:
FWD bez radzēm:
1. Jānis Junkers (Nissan Sunny, Kuldīga)
2. Modris Žentiņš (Honda CRX, Zaņa)
3. Sandis Laukšteins (Golf II, Talsi)

FWD ar radzēm:
1. Modris Žentiņš (Honda CRX, Zaņa)
2. Sergejs Vereteļņiks (Nissan 100sx, Zaņa)
3. Ivo Līcis (Nissan 100sx, Zaņa)

Dāmas:
1. Signe Žentiņa (Honda, Zaņa)
2. Nelda Žentiņa (Honda, Zaņa)
3. Ginta Ivanovska (BMW, Kuldīga)

RWD bez radzēm:
1. Rūdolfs Grahoļskis (LADA 2105, Talsi)
2. Aivars Krastiņš (BMW 325, Kuldīga)
3. Roberts Loķis (LADA, Talsi)

RWD ar radzēm:
1. Toms Skujiņš (Audi 90, Dobele)
2. Aigars Tīdmanis (BMW, Kuldīga)
3. Gundars Tīdmanis (BMW, Kuldīga)

4WD ar radzēm:
1. Jānis Ivanovskis (BMW, Kuldīga)
2. Kaspars Kurtišs (Audi, Rīga)
3. Mārcis Ivanovskis (BMW, Kuldīga)

4WD bez radzēm:
1. Jānis Ivanovskis (BMW, Kuldīga)
2. Janeks Pīlēģis (Subaru Impreza, Sabile)
3. Ģirts Melbiksis (Audi 90, Kandava)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png