profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosprintā pirmais Slava, Kārkliņš sabuktē Evo (FOTO)

Artūrs Virbulis 21.10.2012 - 16:03 Autosprintā pirmais Slava, Kārkliņš sabuktē Evo (FOTO)
Andris Slava. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Sestdien, 20. oktobrī, Biķernieku trasē paralēli rallija supersprinta finālam tika aizvadītas arī vasaras autosprinta noslēdzošās cīņas. Trases segums bija mānīgs, tādēļ vairāki, pat pieredzējuši piloti pieļāva neredzētas kļūdas.

Pirmajā braucienā mitrā seguma dēļ riepās ieslīdēja viens no AWD klases favorītiem Mareks Žukurs, savukārt līkumā pie boksiem sagriešanos piedzīvoja pārliecinošais FWD ieskaites līderis Modris Žentiņš. Žentiņam šajā līkumā sagriezās arī trešajā braucienā, līdz ar to viņš posmā palika vien ceturtais, savukārt kopvērtējumā tas Žentiņam neko neizmainīja - viņš kļuvis par vasaras autosprinta čempionu.


Jāņa Kārkliņa pilotētais Mitsubishi Lancer Evo pēc avārijas. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Par spriedzi līkumā pie boksiem parūpējās arī jaunais rallija pilots Jānis Kārkliņš, kurš brauca ar no Ilmāra Vējiņa aizlienētu Mitsubishi Lancer Evo 9. Kārkliņš līkumā ienāca par ātru un, sānslīdē ejot, ieslīdēja trases malā novietotajās riepās. Viņš braucienu varēja turpināt, tomēr laiks tika zaudēts pamatīgs, tāpat arī auto kreisais sāns, pēc šī starpgadījuma, ieguvis neskaitāmas buktes. Ja neņem vērā šo negadījumu, Kārkliņš demonstrēja labu sniegumu, pirmajā un trešajā braucienā ierindojoties otrajā vietā, bet posmu noslēdzot trešajā pozīcijā.

Pirmo vietu AWD klasē ieguva Andris Slava, kurš atšķirībā no konkurentiem kļūdas nepieļāva, un tādējādi izcīnīja pirmo vietu gan posmā, gan gada kopvērtējumā. Otrais posmā Žukurs, kuram tas ļāva arī noturēt otro vietu kopvērtējumā. RWD ieskaitē otro posmu pēc kārtas uzvaru izcīnīja Edgars Eriņš, tomēr, tā kā viņš nestartēja pirmajā posmā, sezonas griezumā labākais Andris Slišāns.

Rezultāti:
FWD
1. Raivo Ozoliņš, Honda
2. Sandis Laukšteins, VW Golf 3
3. Reinis Lazdiņš, VW Golf 3

RWD
1. Edgars Eriņš, Lotus Elise
2. Gatis Orlovs, BMW 323ti
3. Kristaps Misjuns, BMW 320

AWD
1. Andris Slava, Mitsubishi Lancer Evo 9
2. Mareks Žukurs, Mitsubishi Lancer Evo 9
3. Jānis Kārkliņš, Mitsubishi Lancer Evo 9
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png