profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausa otrais posms jau šo sestdien Biķerniekos

Go4speed 17.12.2021 - 10:27 Rīgas Ziemas kausa otrais posms jau šo sestdien Biķerniekos
Foto: Raimonds Volonts

Šo sestdien, 18. decembrī, Biķernieku trasē ar pilnu sparu tiks aizvadīts Rīgas Ziemas kausa otrais posms. Neraugoties uz to, ka ziemas sals šobrīd ir atkāpies un Rīgā valda pamatīgs atkusnis, sacensības solās būt ar spraigām un stindzinošām cīņām. Un galvenais – piedalīties var jebkurš!

Šī ir jau Rīgas Ziemas kausa piektā sezona un tās pirmajā posmā uz starta izgāja 118 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas. Jubilejas sezonas atklāšanā valdīja sniegoti un slideni apstākļi, savukārt par to, kādi būs apstākļi otrajā posmā, šobrīd vēl ir grūti spriest. Uz doto brīdi trasē vēl valda pamatīga ledus kārta, tomēr tuvākajās dienās gaidāms vēl pamatīgāks atkusnis. Lai arī kādi beigās būtu apstākļi, ir skaidrs, ka arī šo sestdien uz starta sagaidāmi daudzi braucēji.

Reģistrācija otrajam posmam pieejama šeit . Tāpat tur redzami arī dalībnieki, kas jau piereģistrējušies gaidāmajām sacensībām. Pirmajā posmā automašīnu klāsts bija ļoti plašs un dažāds – tā, piemēram, pilnpiedziņu ieskaitēs uz starta redzējām gan klasiskos un tautā iecienītos Audi 80 Quattro, gan arī pilnīgi jauno Toyota GR Yaris.


Edgars Andžāns. Foto: Raimonds Volonts

Tā kā mūs sestdien uz otro posmu sagaida pilnīgi citi apstākļi kā sezonas atklāšanā, tad organizatori plāno izmantot to pašu trases konfigurāciju kā pirmajā posmā. Tas nozīmē, ka dalībniekiem būs iespēja gan noķert ātrumu slavenajos Biķernieku trases Ozola un Elkoņa pagriezienos, gan pierādīt sevi līkumotajā un tehniskajā kartinga trasē.

Kā jau tradicionāli Rīgas Ziemas kausā, klases tiks dalītas pa piedziņām un riepām – 2WD, 2WD OPEN, RWD, RWD OPEN, 4WD un 4WD OPEN. Parastās ieskaites no OPEN atšķir tas, ka parastajās ieskaitēs var startēt ar rūpnieciski ražotām riepām, savukārt OPEN klasē ierobežojumi uz riepu sastāvu nepastāv. Jāatzīmē gan, ka Rīgas Ziemas kausā nav atļautas riepas ar radzēm. Tomēr, ja laika apstākļi atļauj, tad ir atļauts startēt arī ar vasaras riepām. Tāpat šajā sezonā mūs turpina priecēt dalībnieku iecienītās AUDI QUATTRO un DĀMU klases.


Foto: Raimonds Volonts

Braucēju un skatītāju ērtībai visos posmos darbosies kafejnīca, kurā varēs gan nobaudīt gardu maltīti, gan arī sasildīties ar siltiem dzērieniem. Tāpat dalībnieku parkā darbosies ekrāns ar rezultātiem un komentētājs, kas ļaus sekot līdzi sacensību un starta norisei. Jāatzīmē, ka Rīgas Ziemas kauss norisināsies, ievērojot visus valstī spēkā esošos ierobežojumus. Pasākums darbosies tā sauktajā “zaļajā drošības režīmā” - pasākuma teritorijā varēs atrasties tikai dalībnieki ar sadarbspējīgu COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Sīkāka informācija par Rīgas Ziemas kausu un to, kas nepieciešams, lai piedalītos sacensībās, atrodama gan mājaslapā https://kalvemotorsports.lv/ziema/, gan Facebook vietnē – https://www.facebook.com/rigasziemaskauss/.

Rīgas Ziemas kausa 2020/2021 kalendārs:
1. posms – 4. decembris
2. posms – 18. decembris
3. posms – 8. janvāris
4. posms – 29. janvāris

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Rīgas ziemas kauss organizators
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png