profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko: Austrijas 'Lamgorghini' sacīkstēs sanāca 'paņemt visu banku'

Mārtiņš Jankovskis 22.05.2017 - 23:30 Calko: Austrijas 'Lamgorghini' sacīkstēs sanāca 'paņemt visu banku'
Konstantīns Calko. Foto: www.facebook.com/CalkoRacingDriver

Latviešu autosportists Konstantīns Calko, gatavojoties Lemānas 24 stundu sacīkstēm, aizvadītajās brīvdienās startēja FIA CEZ autošosejas sacensībās, kur pirmo reizi viņš brauca ar "Lamborghini" automašīnu.

Šajās sacīkstēs sportistiem bija jāaizvada divi sprinti katrs pa 25 minūtēm, bet pēc tam sekoja vienu stundu garš izturības brauciens. Neskatoties uz to, ka šī Calko bija debija šādās sacīkstēs, mūsu sportists apliecināja, ka spēj ātri pielāgoties jauniem apstākļiem, jo kopā tika izcīnīti desmit kausi.

Pēc sacīkstēm portāls Go4speed aprunājās ar mūsu sportistu, kurš atzina, ka izdevies aizvadīt lieliskas sacīkstes, pēc kurām viņš ir gatavs Lemānas 24 stundu sacīkstēm.

''Kvalifikācijā, lai iemācītos braukt ar to mašīnu un lai iepazītos ar trasi, braucu ar vecām riepām. Līdz ar to man šī kvalifikācija vairāk bija kā treniņš. Taču beigās izrādījās, ka rezultāts nav tik slikts – pirmajā un otrajā kvalifikācijā paliku piektais absolūti un otrais klasē. Pēc tam vakarā bija vēl viena kvalifikācija priekš vienas stundas sacīkstes. Šajā kvalifikācijā paliku divpadsmitais absolūti un trešais klasē,'' stāsta Konstantīns Calko.


Foto: Anatolijs Calko

''Pirmajā 25 minūšu garajā braucienā pēc laba starta turējos starp ātrākajiem braucējiem, kur beigās paliku ceturtais absolūti (kopā ar GT braucējiem) un pirmais savā GTC klasē, lai arī līdz trešajai vietai absolūti man pietrūka vien pāris metru. Otrajā braucienā lēnām apdzinu konkurentus un tuvojos trijiem ātrākajiem. Turējos viņiem astē līdz beigās pēdējā apļa pēdējā līkumā izrāvu uzvaru gan klasē, gan absolūti. Jāsaka, ka pamats tik labam rezultātam ir tas, ka braucu pilnīgi bez stresa. Ar katru apli braucu aizvien ātrāk un beigās arī sanāca izraut uzvaru,'' turpina Calko.

''Vienas stundas izturības sacīkstēs startā bija nedaudz bailīgi, jo startēju no 12.vietas. Zinu, ka bieži GT mašīnām pirmajā līkumā sanāk vairākas sadursmes, jo katrs cīnās par to augstāko vietu, taču šoreiz viss bija kārtībā. Jau pēc trīs apļiem atrados Top 5, bet pēc ātra boksu apmeklējuma jau redzēju sev priekšā līderus. Vēlāk izdevās apdzīt vienu braucēju, bet citam braucējam izbeidzās motors, jo, ieraugot mani sev tik tuvu aizmugurē, viņš sāka braukt vēl ātrāk. Tobrīd biju pirmais, taču drīz vien mani viens konkurents apdzina. Turpināju viņam sēdēt astē, līdz viņš kļūdījās un es kļuvu par līderi. Beigās arī nosargāju šo pirmo vietu.''


Foto: Anatolijs Calko

''Jāsaka, ka jau pirms šīs sacīkstes visi braucēji bija dzirdējuši, ka es uzvarēju iepriekšējās sacīkstes, tāpēc visi braucēji varēju just, ka paliek nedaudz agresīvāki. Viņi centās darīt visu, lai neļautu man uzvarēt. Taču man izdevās uzvarēt un kopā šajā nedēļas nogalē izcīnīju desmit trofejas! Sanāca paņemt visu banku (smejas). Pēc sacīkstēm vietējie mediji par mani ļoti interesējās – kas es esmu, kur es braucu, no kurienes nāku u.t.t.''

''Man ļoti patika šīs sacīkstes. Tagad varu teikt, ka Lemānai esmu gatavs. Šīs sacīkstes man palīdzēja ļoti daudz – gan braukšanas ziņā, gan mentāli, nobeidz Calko, kuram jau pavisam drīz būs jāstartē oficiālajos Lemānas 24 stundu testos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png