profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA ļaus Krievijas braucējiem piedalīties sacensībās 'neitrālā statusā'

Go4speed 02.03.2022 - 09:48 FIA ļaus Krievijas braucējiem piedalīties sacensībās 'neitrālā statusā'
Fia karogs

Otrdien autosporta vadošā organizācija FIA nolēma, ka Krievijas autosportistiem būs atļauts turpināt piedalīties FIA sankcionētās sacensībās, taču tikai ''neitrāli'' un ar FIA karogu.

Pēc otrdien notikušās FIA Pasaules autosporta padomes ārkārtas sanāksmes tā paziņoja par virkni pasākumu, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Lai gan no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) bija izskanējuši aicinājumi aizliegt visiem Krievijas sportistiem piedalīties sacensībās, FIA nolēma neiet tik tālu.

FIA paziņojumā norādīts, ka "Krievijas/Baltkrievijas autosportistiem, individuāliem dalībniekiem un amatpersonām līdz turpmākam paziņojumam ļauts piedalīties starptautiskās sacensībās tikai kā ''neitrāliem dalībniekiem'' un zem "FIA karoga", uzņemoties īpašas saistības un ievērojot FIA miera un politiskās neitralitātes principus."

FIA paziņoja, ka līdz turpmākam paziņojumam Krievijā un Baltkrievijā nenotiks sacensības, un šo valstu karogi, simboli vai himnas netiks pieļautas nevienā FIA pasākumā.

FIA arī oficiāli atcēla šā gada Krievijas F1 Grand Prix posmu.

FIA prezidents Mohameds Ben Sulajems teica: "Kā jūs zināt, FIA ar skumjām un satraukumu vēro notikumus Ukrainā, un es ceru uz ātru un mierīgu pašreizējās situācijas atrisinājumu. Mēs nosodām Krievijas iebrukumu Ukrainā un mūsu domas ir ar visiem, kas cieš Ukrainas notikumu rezultātā.''

Papildus sacensību aizliegumam FIA ir paziņojusi, ka Krievijas un Baltkrievijas nacionālajām komandām nebūs atļauts piedalīties starptautiskās vai zonas sacensībās, piemēram, Autosporta spēlēs. Arī FIA komisiju locekļiem no Krievijas un Baltkrievijas uz laiku būs jāatsakās no saviem pienākumiem.

Atgādināsim, ka nesen divkārtējais Eiropas rallija čempions Aleksejs Lukjaņuks atzina, ka, kamēr notiks karš, viņš rallijā nestartēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png