profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Kamēr turpināsies karš, rallijā nestartēsim

Go4speed 28.02.2022 - 08:38 Lukjaņuks: Kamēr turpināsies karš, rallijā nestartēsim
Lukjaņuka automašīnas dizains pirms pāris gadiem

Kamēr aizvadītajās brīvdienās Zviedrijā risinājās pasaules rallija čempionāta (WRC) otrais posms, tikmēr Ukrainā jau vairākas dienas norisinās karš. Par šī brīža situāciju Ukrainā runā visi, arī sportisti. Jau ziņojām, ka pēc vakardienas Zviedrijas WRC uzvaras izcīnīšanas Kalle Rovanpera ļoti nepriecājās un uz mašīnas jumta nekāpa. Sportists atzina, ka, ņemot vērā notikumus Ukrainā, šobrīd svinībām nav vietas.



"FIA turpina cieši uzraudzīt notikumus. Visi mūsu resursi ir mobilizēti, lai rastu labākās atbildes sporta un miera interesēs," teikts FIA paziņojumā.

Rallija laikā situācija Ukrainā bija neizbēgama tēma, tostarp arī Nikolajam Grjazinam. "Cenšos to nošķirt. Tagad nodarbojos tikai ar ralliju. Atvainojiet, nevēlos to komentēt. Mēs šeit nodarbojamies ar sportu," tā portālam DirtFish sacīja Nikolajs Grjazins.


Tikmēr divkārtējais Eiropas rallija čempions Aleksejs Lukjaņuks atzina, ka, kamēr notiks karš, viņš rallijā nestartēs. "Ir diezgan sarežģīti aprakstīt mūsu situāciju un mūsu izjūtas. Visi, ko pazīstu, neatbalsta šos mēslus. Absolūti briesmīga sajūta. Mēs nevaram izklaidēt sevi un citus šādā situācijā, kad mirst cilvēki. Mums nav vajadzīgs karš. Mēs esam par sportu, draudzību un mieru. Man ir ukraiņu uzvārds, lai gan dzīvoju Krievijā. Mana stūrmaņa sieva ir daļēji ukrainiete, kurai tur ir radinieki," portālam DirtFish sacīja Aleksejs Lukjaņuks, kurš apliecināja, ka pagaidām neplāno startēt rallijā.

Atgādināsim, ka Lukjaņukam vairākus gadus atpakaļ bija īpašs mašīnas dizains ar miera simboliku. Sportists atklāja, ka labprāt ar tādu dizainu startēt vēlreiz.

"Tas bija projekts, kurā mēs sadarbojāmies ar ukraiņu stūrmani un politikas cilvēku Jevgēņiju Červoņenko. Mēs apvienojāmies, lai popularizētu miera idejas. Šis dizains joprojām ir diezgan aktuāls, tāpēc gribētu ar to braukt vēlreiz."

"Domāju, ka šobrīd neviens neko nevar pateikt, jo neviens nesaprot, kas notiks tālāk. Neviens nezina reālo situāciju un reālās lietas, tāpēc mēs varam tikai sēdēt un gaidīt. Par šo situāciju domāju ārpus jebkādām sportiskām attiecībām. Mums vienkārši jābūt cilvēkiem. Vienkārši cilvēkiem, kas stāv kopā. Nav svarīgi, vai tu esi sportists vai dziedātājs, vai kas cits."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png