profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecmeistari Krūzmanis un Mežaks spīd autošosejas sacensībās Lietuvā

Go4speed 29.06.2020 - 00:23 Vecmeistari Krūzmanis un Mežaks spīd autošosejas sacensībās Lietuvā
Foto: Baltic Touring Car Championship

Lietuvā, Kauņā, mainīgos laikapstākļos aizvadīts Baltijas autošosejas čempionāta pirmais posmos, kurā vairākās ieskaites klasēs uz starta izgāja 60 sportisti.

BTC1 klasē, pārliecinoši uzvarot abos braucienos, uzvaru trīs braucēju konkurencē svinēja Ģirts Krūzmanis (Peugeot 208). Jāpiebilst, ka Ģirts starp visiem BTC1/BTC2/BMW 325 Cup braucējiem pirmajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku, bet otrajā - ceturto.


Ģirts Krūzmanis. Foto: Baltic Touring Car Championship

BTC2 klasē vienādu punktu skaitu izcīnīja divi lietuvieši - Julius Skirmantas (Honda Civic) un Karolis Gedgaudas (Honda Civic Type R), taču uzvaru kopvērtējumā, pateicoties ātrākajam laikam otrajā braucienā, svinēja Julius. Piektā vieta Atim Veismanim (Honda Type R).


Atis Veismanis. Foto: Baltic Touring Car Championship

BTC3 klasē uzvaru svinēja Aurimas Mistautas (BMW 318i), bet GT Open nepārspēts palika Edvinas Einiķis (Audi TTRS)

Jaunajā BMW 325 Cup klasē, uz starta izejot sešiem braucējiem, pirmā vieta pieredzes bagātajam rallija un autošosejas braucējam Ramunam Čapkauskam, kurš aiz sevis atstāja Matīsu Mežaku. Pirmajā braucienā Matīss bija ceturtais, bet otrajā - otrais. Piektā vieta Andrim Čatam, bet sestais - Edgars Bundzis.

Kā portālam Go4speed atklāja Emīls Grintāls, tad Mežaks esot cīnījies ar tehniskām problēmām, kas liedza uzrādīt augstāku rezultātu, bet, neskatoties uz to, Mežaks jau ar pirmajām sacensībām sevi pieteicis kā vienu no pretendentiem uz čempiontitulu.


Matīss Mežaks. Foto: Baltic Touring Car Championship

''Projekts, ko ar Andi Meilandu aizsākām pirms nepilna gada, - radīt pamatklasi Latvijas/Baltijas autošosejā, kura būtu finansiāli pieejama, bet arī gana ātra un interesanta, ir rezultējies ar pirmo aizvadīto sacīksti. BMW 325 Cup pirmajā posmā uz starta izgāja seši auto, kas nav daudz, tomēr esmu pārliecināts, ka uz gada beigām Biķerniekos sasniegsim 25 braucēju slieksni. Šobrīd droši zināms par vismaz 26 auto būvniecību, pie tam ne tikai no Latvijas, bet gan no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas un Krievijas,'' tā saka Matīss Mežaks.


Harijs Ulpe. Foto: Baltic Touring Car Championship

Volga ieskaitē, uzvarot abos braucienos, ātrākais bija Jānis Grope, Volga 406 klasē nepārspēts palika Jānis Joksts, bet Vaz ieskaitē uzvaras laurus plūca Harijs Ulpe. Pavisam kopā Volga un Vaz ieskaitē pieteicās 14 braucēji, kur visi pārstāvēja Latviju. Divu stundu sacensībās jeb „Nankang Endurance Academy” ātrākā bija DHL Racing komanda, kura par 30 sekundēm apsteidza Reinup Motorsport vienību. Pavisam kopā uz starta izgāja 13 komandas.

Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms 26.jūlijā notiks Biķerniekos. Pavisam kopā paredzēts aizvadīt četrus posmus.

Visi pirmā posma rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png