profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas ātrākie autosportisti šajā nedēļas nogalē sacenšas 'Estonian Grand Prix'

Go4speed 29.06.2019 - 21:32 Latvijas ātrākie autosportisti šajā nedēļas nogalē sacenšas 'Estonian Grand Prix'
Foto: batcc.eu

Šajā nedēļas nogalē, no 29. Līdz 30. jūnijam, Igaunijā norisinās Ziemeļeiropas zonas (NEZ) un Baltijas autošosejas čempionāta posms “Estonian Grand Prix”. Trešo sezonas posmu “auto24ring” trasē aizvadīs “Baltic Touring Cars”, “TCR” un “Formula Historic” klases, kā arī Ziemeļeiropas Legend Car čempionāta dalībnieki.

NEZ Legend Cars klases 3. posmā uz starta stājās četri latviešu sportisti – Jānis Horeliks, Valters Zviedris, Uldis Timaks un Ernests Veismanis. Šobrīd, pēc diviem aizvadītiem sezonas posmiem Rīgā un Somijā, Valters Zviedris ierindojies NEZ čempionāta augstajā otrajā vietā.

Sestdienā, 29. jūnijā, tika aizvadīts pirmais brauciens, kurā startēja 30 dalībnieki. Spēcīgajā konkurencē Valters Zviedris uzrādīja labāko rezultātu starp latviešiem un ieņēma 12. vietu. Jānis Horeliks ierindojās 17. vietā, bet Ernests Veismanis 18. Uldis Timaks izstājās pēc viena veikta apļa.

Baltijas autošosejas čempionāta “Baltic Touring Cars” klase ar 12 dalībniekiem pirmo braucienu aizvadīja ar interesantām cīņām. Dalībnieku vidū bija arī Latvijas pārstāvis Roberts Rode, kurš spēja uzrādīt labāko rezultātu BGT AM klasē. Diemžēl šajā posmā neredzēsim Artūru Batraku, kura Lamborghini Huracan Somijas posmā skāra pamatīgas dzinēja problēmas. Ātrākais starp BGT PRO klases dalībniekiem bija mājinieks igaunis Raivo Tamms ar Porsche GT3 automašīnu.

Svētdienā, 30. jūnijā, divos sacensību braucienos trasē dosies “TCR” klases dalībnieki. Šobrīd sacīkstēm pieteikušies seši dalībnieki, tostarp šī brīža līderis Ramūnas Čapkauskas un vienīgais Latvijas pārstāvis - krievu sportists Andrejs Jušins.

Svētdienā trešo sezonas posmu atklās arī “Formula Historic”, kur par pjedestālu cīnīsies četri Latvijas autosportisti – Raitis Mūrnieks, Itālo Alsiņš, Andris Griķis un Indulis Rukuts. “Formula Easter” klasē ar pārliecinošu sniegumu startē Raitis Mūrnieks, kurš pēc diviem posmiem ar 93 punktiem ir krietni priekšā pārējiem dalībniekiem. “Formula Mondial” klasē stabils līderis ir Andris Griķis, tomēr igauņiem Tāvi Kūlam, Tāvi Kronam un Jākam Kūlam ir visas iespēja mājas trasē izrauties vadībā vai vismaz pietuvoties, lai atlikušajos posmos turpinātu cīņu par čempiona tutuliem.

Sacīkstes būs iespējams vērot arī tiešraidē oficiālajā Facebook lapā “Baltic Touring Cars” vai mājas lapā www.batcc.eu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png