profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Baltic Time Attack Series' uzsāk dalībnieku pieteikumu pieņemšanu

Go4speed 10.04.2019 - 13:25 'Baltic Time Attack Series' uzsāk dalībnieku pieteikumu pieņemšanu
Foto: Raimonds Volonts

Četras nedēļas pirms jaunā autosacīkšu seriāla "Baltic Time Attack Series" debijas posma Auto 24 Ring trasē, kas notiks 4. maijā, sacīkšu sērijas mājas lapā ir atvērta dalībnieku pieteikšanās. Šī sacīkšu sērija ir īpaša ar to, ka tajā vienlaikus var sacensties gan pieredzējuši autosportisti, gan autovadītāji, kuriem vienmēr ir bijis sapnis izmēģināt savu un sava auto spēku un ātrumu sacīkšu trasē. Tā arī ir vienīgā legālā iespēja savu auto izmēģināt apstākļos, kur neviens nepārmet par valstī atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Lai piedalītos "Baltic Time Attack Series" sacensībās, nav obligāti jābūt īpaši autosportam sagatavotas automašīnas un pilna drošības aprīkojuma komplekta īpašniekam. Lai uzsāktu savas autosportista gaitas, pietiek tikai ar daudz maz dinamisku ielas automašīnu, ko pat iespējams izmantot vairākiem braucējiem vienās sacensībās vienlaikus. Pat tad, ja rīcībā nav automašīnas ar kuru gribētos doties trasē, iespējams tādu izīrēt. Informāciju par iespējām izīrēt automašīnas, var interesēties arī pie sacensību organizatora. Tā pat ir ar drošības ķiveri – to būs iespējams izīrēt sacīkšu trasē. Protams, jebkurai automašīnai ir jābūt tehniskā kārtībā un par to pirms pielaišanas sacensībām, pārleiecināsies tehniskie komisāri. Tāpēc sacensību organizatori lūdz visus dalībniekus iepazīties ar mājas lapā publicētajiem tehniskajiem noteikumiem un sacensību nolikumu.

Dalībnieki ar standarta automašīnām, tiks iedalīti trīs ieskaites grupās pēc dzinēja darba tilpuma – līdz 2000, līdz 3000 un vairāk par 3000+ kubikcentimetriem. Jāņem gan vērā, ka automašīnām, kuru dzinēji ir aprīkoti ar turbīnām vai kompresoriem, darba tilpums tiks reizināts ar dzinēja tipam atbilstošu koeficientu, attiecīgi auto ar divu litru dīzelīti pēc šāda pārrēķina tiks vērtēts klasē līdz 3000.


Foto: Raimonds Volonts

Jaunums šāda tipa sacensībās Baltijā ir "Supercar" klase, kurā var piedalīties dalībnieki, kuru rīcībā ir ekskluzīvi un sportiski automobiļi. Sacensību mājas lapā ir publicēts saraksts ar biežāk sastopamajiem "Supercar" automobiļiem, taču jāņem vērā, ka šis saraksts regulāri tiek papildināts un kāds no auto modeļiem, kas atbilst šai klasei, var arī vēl nebūt iekļauts sarakstā.

Autosportam sagatavotie automobiļi, kuros uzstādīti drošības karkasi, līdzīgi kā standrta automašīnas arī tiks iedalīti trīs grupās pēc dzinēja tilpuma – PRO2000, PRO3000 un "Unlimited". Pēdējā no klasēm tik iekļauti arī visi spēkrati ar dzinēja novietojumu vidū vai aizmugurē, kā arī ar elektrisko piedziņu.

Sacensību organizatori aicina interesentus pieteikties laicīgi, jo jau šobrīd ir vērojama liela dalībnieku interese un dalībnieku skaits katrā posmā ir ierobežots.

Plašāku informāciju par sacensību norisi un tehniskajiem noteikumiem ir iespējams atrast sacensību seriāla mājas lapā www.timeattack.lv, kā arī sociālajos tīklos, meklējot @baltictimeattack.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png