profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedris ar 'Porsche' šonedēļ Beļģijā debitēs uz pasaules autošosejas skatuves

Go4speed 09.05.2024 - 19:01 Zviedris ar 'Porsche' šonedēļ Beļģijā debitēs uz pasaules autošosejas skatuves
Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Jau šajā nedēļas nogalē Latvijas vadošais autošosejas pilots Valters Zviedris Spā-Frankoršampas trasē aizvadīs “Porsche Carrera Cup Benelux” čempionāta pirmo posmu. Sezonas atklāšana tiks aizvadīta kopā ar FIA pasaules izturības čempionātu (FIA WEC), tādējādi Beļģijas leģendārajā trasē latviešu autosportistam būs iespēja sevi parādīt uz augstākā līmeņa pasaules skatuves.

Zviedris ar komandu šosezon panākuši vienošanos ar pieredzējušo beļģu vienību “Q1-Trackracing”, lai aizvadītu sacensības Beļģijā un Nīderlandē bāzētajā čempionātā. Izvēle par labu “Porsche Carrera Cup Benelux” krita tādēļ, ka tas ir viens no spēcīgākajiem “Porsche” čempionātiem Eiropā ar augsta līmeņa pilotiem un izcilām F1 trasēm (Spā-Frankoršampa, Imola, Zandvorta un Red Bull Ring). Seriāla līmeni parāda arī tas, ka bez perspektīviem jaunajiem pilotiem no 8 dažādām valstīm šogad vairākus posmus Beniluksa čempionātā aizvadīs arī divkārtējais pasaules rallija (WRC) čempions Kalle Rovanpera.


Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

''Šīs būs pirmās sprinta sacensības ar “Porsche 911 GT3 CUP” automašīnu ārpus Ziemeļeiropas reģiona, tādēļ pirms posma ir ļoti interesantas sajūtas. No vienas puses prieks, ka esam tikuši tik tālu un izdarījuši lielu soli augšup, bet no otras puses, protams, ir neliels uztraukums, jo pilnīgi jauns čempionāts, jauni braucēji, cits līmenis. Par Spā trasi runājot – esmu kārtīgi sagatavojies simulatorā un nevaru vien sagaidīt brīdī, kad došos trasē dzīvē. Jau kopš bērnības sapņoju par to, ka kādreiz varētu izbraukt pa šo leģendāro trasi, tagad šo sapni īstenošu, pie kam pie “Porsche 911 GT3 CUP” stūres,” sajūsmu par pirmo posmu un leģendāro Spā-Frankoršampas trasi neslēpj Valters Zviedris.

Latviešu autosportists atzīst, ka “braukšanas ziņā ir pāris nianses, pie kā vēl jāpiestrādā, bet ticu, ka brīvajos treniņos ar to tikšu galā. Šobrīd vēl grūti kaut ko prognozēt par pozīcijām, jo braucēji ir ļoti augsta kalibra, bet noteikti atdošu visu un cīnīšos par augstākajām vietām. Liels paldies jāsaka atbalstītājiem Baltijas Sporta Auto - Porsche Latvija”, “Optibet Latvija”, “Industry Service Partner”, Jūrmala, “Blue Shock Race”, ”Joker klubs”, “Energolukss”, “I-Con” un SIA “Dārta”, kas ļāvuši veikt šo lielo soli uz priekšu, lai varam parādīt, ka arī latvieši ar “Porsche” spēj konkurēt Eiropas līmenī. Prieks arī, ka kopā ar mani uz Beļģiju dosies ģimene un draugi, kuru atbalsts man vienmēr ir bijis būtisks, kā arī esmu pateicīgs par ikvienu līdzjutēju, kas seko līdzi attālināti”.

Noslēgumā Zviedris min, ka “aizraujoši, ka sacensības notiek kopā ar FIA WEC. Tas mums pavērs plašāku skatu uz pasaules līmeņa autosportu, kā arī ļaus smelties iedvesmu un motivāciju no tur braucošajām zvaigznēm, lai tiektos uz to, ka nākotnē pats varētu rūpnīcas pilota lomā startēt Lemānas 24 stundās un citās leģendārās izturības sacensībās”.


Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Jau šodien, 9. maijā, Zviedris aizvada brīvos treniņus, kam piektdien sekos kvalifikācija un 1. brauciens, savukārt sestdienas rītā nedēļas nogale noslēgsies ar 2. braucienu. Ņemot vērā, ka “Porsche Carrera Cup Benelux” notiks FIA pasaules izturības čempionāta 6 stundu sacensību ietvaros, tad Spā-Frankoršampas trasē valdīs kārtīga festivāla atmosfēra. Jāatzīmē, ka FIA WEC seriālā “Hypercar” klasē startēs 14 bijušie F1 piloti, piemēram, 2009. gada čempions Džensons Batons, kā arī salīdzinoši vēl nesen F1 startējušie Miks Šūmahers, Roberts Kubica un Antonio Džiovinaci. Tāpat “LMGT3” klasē pie auto stūres sēdīsies motošosejas leģenda Valentino Rosi, kurš pēdējos gados sevi veiksmīgi pierādījis autošosejas sacensībās.

Abus sacensību braucienus būs iespējams vērot “Porsche Carrera Cup Benelux” Youtube kanālā. Pirmā brauciena starts piektdien, 10. maijā, paredzēts 17:30 pēc Latvijas laika, savukārt otrais brauciens sestdien, 11. maijā, tiks aizvadīts 11:30. Valtera gaitām sociālajos tīklos iespējams sekot līdzi www.instagram.com/valters.zviedris/ un www.facebook.com/valters.zviedris. Plašāka informācija par Zviedra līdzšinējām autosporta gaitām pieejama pilota mājaslapā www.valterszviedris.com/.

Porsche Carrera Cup Benelux 1. posma programma (pēc Latvijas laika):
Piektdiena, 10. maijs
10:05 – kvalifikācija
17:30 – 1. brauciens – TIEŠRAIDE

Sestdiena, 11. maijs
11:30 – 2. brauciens – TIEŠRAIDE

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png