profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien Biķerniekos notiks unikālas autošosejas sacensības

Go4speed 14.09.2023 - 10:16 Sestdien Biķerniekos notiks unikālas autošosejas sacensības
Foto: MANO Motorsport events

Šo sestdien, 16. septembrī, Biķernieku trasē norisināsies aizraujošs autošosejas pasākums, kas sevī apvienos 100 minūšu izturības sacīkstes, “MANO Superlaps” posmu ielas automašīnām un Igaunijas vēsturisko formulu kausu.

Tikai reizi gadā autošosejas un “MANO Superlaps” dalībniekiem tiek piedāvāts izbaudīt 5,5 kilometru garo, apvienoto Biķernieku apli, kas sevī ietver klasisko auto apli un aizraujošo moto apli. Šī konfigurācija ir īpaša ne vien ar to, ka tā ir par 50% garāka nekā ierastais auto aplis, bet arī to, ka braucējiem jāspēj būt ātriem arī tehniski sarežģītajā moto aplī. Tas ir ievērojami šaurāks un ar iespaidīgām augstuma maiņām, kopā veidojot ļoti aizraujošu, bet arī grūtu pieredzi.

Dienas pirmajā pusē trasē valdīs “MANO Superlaps” seriāla dalībnieki, kas aizvadīs savu 2023. gada sezonas trešo un noslēdzošo posmu. Šajā seriālā var piedalīties ikviens interesents ar savu ielas automašīnu, kuru mērķis ir gan uzlabot savas braukšanas prasmes, gan arī izbaudīt savas automašīnas sniegtās spējas drošā un slēgtā vidē. Braucēji trasē tiek laisti ar intervālu un viņu mērķis ir uzstādīt pēc iespējas ātrāku apļa laiku. Lai dalībniekiem būtu iespēja cīnīties ar sev līdzīgiem konkurentiem, visi braucēji pēc kvalifikācijas atbilstoši saviem apļa laikiem tiek iedalīti četrās dažādās klasēs – STREET, SEMI PRO, PRO un SUPER PRO. Jāatzīmē, ka uz starta šajās sacensībās redzamas ļoti dažādas un jaudīgas ielas automašīnas – sākot no Audi RS un BMW M modeļiem un beidzot ar dažādiem japāņu autobūves pārstāvjiem kā Mitsubishi Lancer Evo un Subaru Impreza STI.


Foto: MANO Motorsport events

Savu ceturto sezonas posmu aizvadīs arī Igaunijas vēsturisko formulu kauss, kurā uz starta izies gan “Formula Mondial”, gan “Formula Easter” klases pārstāvji. Jāatzīmē, ka jaudīgākajā “Formula Mondial” klasē šajā sezonā ļoti labus rezultātus uzrāda latviešu piloti Raitis Mūrnieks un Andris Griķis, kas šosezon mums demonstrējuši aizraujošas savstarpējas cīņas. Tāpat skatītāji noteikti varēs turēt īkšķus par vēl diviem pašmāju pilotiem - “Formula Mondial” klasē par pjedestālu cīnīsies Indulis Rukuts, savukārt “Formula Easter” klasē viens no pretendentiem uz uzvaru būs Itālo Alsiņš. Formulu specifikas dēļ braucieni gan tiks aizvadīti pa klasisko auto apli, nevis iepriekš minēto apvienoto konfigurāciju. Pirmais brauciens formulām paredzēts 13:50, savukārt otrā brauciena starts noteikts uz 16:25.

Pasākuma kulminācija paredzēta 16:55, kad tiks dots starts 100 minūšu izturības braucienam. Par skaistu tradīciju kļuvušās sacensības pulcē ļoti dažādus spēkratus – sākot no “Dzintara Apļa” volgām un žiguļiem un beidzot ar mūsdienīgākiem “ABC Race” un “Youngtimer Cup” spēkratiem. Jāatzīmē, ka šī brauciena ietvaros izšķirsies arī “Dzintara Apļa” sezonas liktenis, jo tas vienlaikus būs arī šī seriāla trešais un noslēdzošais 2023. gada sezonas posms. Šīs 100 minūšu sacensības īpašas ar to, ka tajās var startēt gan viens pats, gan divatā, tādējādi bieži vien redzams, ka uz starta šeit iziet arī tādi piloti, kas ikdienā autosporta sacensībās vairs nestartē.

Plašāka informācija par sestdien, 16. septembrī, notiekošajām sacensībām meklējama www.manoevents.lv. Biļetes būs iespējams iegādāties pie Biķernieku trases galvenās ieejas un to cena būs 10 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja bez maksas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png