profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku trasē 16. septembrī norisināsies aizraujošās '100 MIN RACE' sacensības

Go4speed 06.09.2023 - 15:00 Biķernieku trasē 16. septembrī norisināsies aizraujošās '100 MIN RACE' sacensības
Foto: Biķernieku trase

Paralēli “100 MIN RACE” sacensībām, norisināsies arī “Mano Superlaps” 3. posms un Igaunijas vēsturisko formulu kausa 4. posma izcīņa. Jāatzīmē, ka “100 MIN RACE” ietvaros savus šīs sezonas noslēdzošos posmus aizvadīs arī “Dzintara Apļa” dalībnieki.

Dalībnieki aizvadīs cīņas Biķernieku lielajā apvienotajā aplī, kas apvieno gan moto, gan auto trases konfigurāciju 5,5 km garumā. Vēsturiskās formulas aizvadīs braucienus ierastajā auto trasē. Uz 100 MIN sacensību aicināti piedalīties dažādu klašu auto – “VAZ”, “VOLGA”, “ABC RACE”, “Youngtimer CUP” (auto līdz 2.0l dzinējiem). Komandā ir iespējams startēt diviem pilotiem, jo sacensību vidusdaļā ir obligāts, 5 minūšu garš boksu apmeklējums, kura laikā notiek degvielas uzpildīšana, riepu maiņa un braucēju maiņa.

Sacensību dienā uz starta dosies “MANO SUPERLAPS” dalībnieki, kuriem šis būs 2023. gada trešais un noslēdzošais sezonas posms. “MANO SUPERLAPS” var piedalīties gan ar ielas, gan sporta automašīnām, dalībnieku mērķis ir uzstādīt pēc iespējas ātrākus apļa laikus. Atbilstoši saviem apļa laikiem kvalifikācijā, piloti tiks iedalīti četrās ieskaites grupās: STREET, SEMI PRO, PRO, SUPER PRO. Sacensības ir organizētas ar mērķi dalībniekiem ar ielas un sporta automašīnām uzlabot savas autobraukšanas prasmes drošā vidē – slēgtā sacīkšu trasē – vienlaikus sacenšoties un salīdzinot savus rezultātus ar citiem.


Foto: Biķernieku trase

Dalībniekiem, kas piedalās sacensībās ar ielas auto, jāizmanto ielas riepas, kas marķētas ar Burtu E (aplī) — riepa atbilst Eiropas ECE prasībām. Sacensībās katrs dalībnieks veic kvalifikācijas braucienu un trīs sacensību braucienus. Dalībnieki tiek sadalīti grupās un laisti trasē ar laika intervālu. Katrai grupai pēc kvalifikācijas brauciena nosaka labāko apļa laiku, kuru braucējs sacensību braucienos nevar pārsniegt.

Jāatzīmē, ka divas dienas iepriekš – 14. septembrī – Biķernieku trasē norisināsies “MANO Motorsport Events” rīkots treniņš, kurā gan sacensību dalībnieki, gan citi interesenti varēs izbaudīt to pašu aizraujošo apvienotā apļa konfigurāciju (5,5 km), pa kuru sestdienā tiks aizvadītas “MANO” sezonas noslēdzošās sacensības. Plašāka informācija par treniņu un reģistrēšanās tam pieejama ŠEIT.

Spraigas cīņas auto un moto trasē, elpu aizraujoši momenti un skaistas uzvaras sacensību sezonu noslēdzot, to visu varēs piedzīvot 16.septembrī Biķernieku trasē. Gatavo savu spēkratu un tiekamies jau nākamnedēļ! Visu informāciju, to starpā nolikumus un reģistrācijas saites, var atrast ŠEIT.

PIEDALIES ''RALLY BUHARIKI'' GRIEĶIJAS WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png